Trantor

XPEnology DS3612xs DSM 4.3 build 3810++ (repack v1.0)

Recommended Posts

Got IET block level working by recompiling the module. I don't own a Synology hardware and have no valid reason to request the LIO source code. Any volunteers?

 

What's module did you recompile and how ?

When I tried to recompile the target_core_mod module it doesn't include iblock, file, pscsi parts.

 

EDIT:

 

Just recompile the iscsi_trgt module. Like you I got IET block level working :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re-compile iscsitarget-0.4.17 (IET). Synology backported LIO to linux-3.x from linux-2.6.32 , so it's impossible for us to rebuild it unless they include the source code in dsgpl or someone with kernel programming experience backport it.

 

cd /path_to_dsgpl_source/iscsitarget-0.4.17
make KSRC=/path_to_dsgpl_source/linux-3.x

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hey I have the same server. any improvements over 4.2?. I havent made the jump yet since I have data on the 4.2. My understanding is I gotta start from scratch and if so I have to move the data off the ex490 before I can go with 4.3. I dont use eSata ever so that I dont care about as of yet.

 

You should be fine

 

Burn new usb stick and boot off that.

Upload the newer pat file and select migrate...

 

You will have to add users and any packages you installed.... All your data should remain tho.

 

Best to backup 1st as always.... Just in case.

 

Then update it to version 4 here

http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=2049

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Re-compile iscsitarget-0.4.17 (IET). Synology backported LIO to linux-3.x from linux-2.6.32 , so it's impossible for us to rebuild it unless they include the source code in dsgpl or someone with kernel programming experience backport it.

 

Sources for linux-2.6.32 in synogpl-3776-bromolow include SYNO_LIO / lio-target. I will look closer to try some backport.

 

EDIT

Too many warnings/errors when trying to backport and maybe missing source code :sad:

For now we must use iet mode to get iscsi block level working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hey I have the same server. any improvements over 4.2?. I havent made the jump yet since I have data on the 4.2. My understanding is I gotta start from scratch and if so I have to move the data off the ex490 before I can go with 4.3. I dont use eSata ever so that I dont care about as of yet.

 

You should be fine

 

Burn new usb stick and boot off that.

Upload the newer pat file and select migrate...

 

You will have to add users and any packages you installed.... All your data should remain tho.

 

Best to backup 1st as always.... Just in case.

 

Then update it to version 4 here

http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=2049

 

.

sweet thanks ill give that a go :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the tail of my messages file... I see these Kernel messages and they concerned me... but everything seems to work OK... is this ok?

 

Jan 23 17:32:50 DiskStation avahi-daemon[10848]: Failed to add service 'DiskStation' of type '_http._tcp', ignoring service group (/usr/syno/avahi/services/http.service): Invalid record
Jan 23 22:33:09 DiskStation pulseaudio[15160]: [pulseaudio] shm.c: Failed to read /dev/shm/: No such file or directory
Jan 23 22:33:09 DiskStation pulseaudio[15160]: [pulseaudio] bluetooth-util.c: org.bluez.Manager.ListAdapters() failed: org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ExecFailed: Failed to execute program /usr/syno/libexec/dbus-daemon-launch-helper: Success
Jan 23 22:33:09 DiskStation pulseaudio[15160]: [pulseaudio] socket-server.c: bind(): Address already in use
Jan 23 22:33:09 DiskStation pulseaudio[15160]: [pulseaudio] module.c: Failed to load module "module-cli-protocol-unix" (argument: ""): initialization failed.
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.568172] ------------[ cut here ]------------
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.568227] WARNING: at drivers/ata/libata-core.c:5348 ata_qc_issue+0x51/0x371()
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.568304] Hardware name: G31M-S2L
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.568343] Modules linked in: snd_pcm_oss(O) snd_mixer_oss(O) snd_usb_audio(O) snd_pcm(O) snd_timer(O) snd_hwdep(O) snd_usbmidi_lib(O) snd_rawmidi(O) snd_seq_device(O) snd(O) snd_page_alloc(O) soundcore cifs udf isofs loop nfsd exportfs rpcsec_gss_krb5 ip6t_LOG nf_conntrack_ipv6 nf_defrag_ipv6 ip6table_filter ip6_tables xt_limit xt_state xt_tcpudp xt_multiport ipt_LOG usbhid nf_conntrack_ipv4 hid nf_defrag_ipv4 nf_conntrack usblp iptable_filter usb_storage ip_tables x_tables uhci_hcd etxhci_hcd xhci_hcd ohci_hcd ehci_hcd bromolow_synobios(P) synoacl_ext4(P) synoacl_vfs(P) btrfs zlib_deflate libcrc32c hfsplus md4 hmac ixgbe be2net igb(O) i2c_algo_bit dca fuse vfat fat cryptd ecryptfs sha512_generic sha256_generic sha1_generic ecb aes_x86_64 authenc chainiv des_generic crc32c eseqiv krng ansi_cprng cts rng aes_generic md5 cbc cryptomgr pcompress aead crypto_hash crypto_blkcipher crypto_wq crypto_algapi cpufreq_conservative cpufreq_powersave cpufreq_performance cpufreq_ondemand acpi_cpufreq mperf processor thermal_sys cpufreq_stats freq_table dm_snapshot crc_itu_t crc_ccitt quota_v2 quota_tree usbcore psnap p8022 llc usb_common ipv6 sg r8101(O) r8168(O) tg3(O) e1000e(O) alx(O) mdio compat(O) [last unloaded: bromolow_synobios]
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071] Pid: 1213, comm: md0_raid1 Tainted: P           O 3.2.40 #15
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071] Call Trace:
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? ata_qc_issue+0x51/0x371
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? ata_qc_issue+0x51/0x371
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? warn_slowpath_common+0x78/0x8d
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? ata_qc_issue+0x51/0x371
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? ata_qc_reinit+0x6d/0x7d
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? ata_ioc32+0x15/0x15
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? ata_scsi_translate+0xda/0x10f
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? ata_scsi_queuecmd+0x3f/0x70
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? scsi_dispatch_cmd+0x24b/0x276
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? scsi_request_fn+0x42e/0x45d
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? blk_queue_bio+0x294/0x2ad
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? generic_make_request+0x91/0xd0
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? submit_bio+0xa6/0xaf
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? md_super_write+0x58/0x83
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? md_update_sb+0x2df/0x435
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? md_check_recovery+0x20c/0x563
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? raid1d+0x33/0x123a
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? finish_task_switch+0x5a/0x79
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? need_resched+0x1e/0x28
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? __switch_to+0x116/0x22e
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? finish_task_switch+0x5a/0x79
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? schedule_timeout+0x1e/0xb8
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? md_thread+0xe4/0x102
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? wake_up_bit+0x22/0x22
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? md_trim_bio+0x105/0x105
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? kthread+0x6a/0x72
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? kernel_thread_helper+0x4/0x10
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? kthread_bind+0x5c/0x5c
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071]  [] ? gs_change+0xb/0xb
Jan 23 17:35:09 DiskStation kernel: [  228.569071] ---[ end trace 216723e0f316c72f ]---

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello i git still problems with dlna , i check in the synology network setting and i see the speed is only 100mbits not 1gb is there a way to change the speed of the network adapter ? maybe with ssh ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello i git still problems with dlna , i check in the synology network setting and i see the speed is only 100mbits not 1gb is there a way to change the speed of the network adapter ? maybe with ssh ?

 

it should auto detect properly.

 

if it doesn't you will find it's a bad cable....

 

Swap to a different cable and try again

Share this post


Link to post
Share on other sites
This build works fine.

My hardware: Gigabyte G33m-DS2R with 2x 1,5TB and 4x 500GB HDDs.

 

Everything works 1-2 days and the i get an Internal Server Error 500 (DSM and Surveillance Station). AFP; NFS and CIFS works but i cant login via webbrowser.

I have to restart, power off the system and then it works 1-2 days.

 

Ther is an error in the webserver. But I have no idea.

 

I encountered the same problem and still no idea how to solve it. Any clues??????

Share this post


Link to post
Share on other sites

quick question, if you cant bootup while drives are connected, but have to remove all drives in order for xpenology to kick in, is there something I should be looking for?. conf file?. tried asking in a few threads and came up empty so im wondering if theres something else i might be missing. xpenology works but if i hit reboot and the drive is connected, forget about it. machine is as worthless as a homeless man.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trantor,

 

I've finally got a chance to turn on my AMD server again.

Using XPEnology DS3612xs DSM 4.3 build 3810++ (repack v1.0)...

 

I'm happy to report that the Marvell SATA driver is working beautifully now that's it's a built-in module.

I'm also happy to report powernow-k8.ko is working great as well. My AMD Opteron 8384 shows all four P-States after insmod powernow-k8.ko and I can change the frequency governor to on demand with cpufreq-set.

 

I've 12 drives so far in the system and will be adding 12 more soon to max out my Supermicro server.

 

Thanks for incorporating these in the last several releases, and please do continue to have them in future releases.

Share this post


Link to post
Share on other sites
quick question, if you cant bootup while drives are connected, but have to remove all drives in order for xpenology to kick in, is there something I should be looking for?. conf file?. tried asking in a few threads and came up empty so im wondering if theres something else i might be missing. xpenology works but if i hit reboot and the drive is connected, forget about it. machine is as worthless as a homeless man.

IMHO, if the driver for your controller was built as modules, you can insmod it once XPEnology booted to activate the disks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
quick question, if you cant bootup while drives are connected, but have to remove all drives in order for xpenology to kick in, is there something I should be looking for?. conf file?. tried asking in a few threads and came up empty so im wondering if theres something else i might be missing. xpenology works but if i hit reboot and the drive is connected, forget about it. machine is as worthless as a homeless man.

 

I had the same issue with my second EX490

 

1st one worked no problems

2nd one wouldn't boot with HDD installed....

 

my trick was

 

pull out 1st HDD 2inches

Boot

wait maybe 20seconds.... push 1st HDD back in

 

Install Xpenology

reboot

 

Worked fine after that. (it must update the boot drive in bios to be USB stick and not HDD after this step by itself somehow ??)

 

DONT REMOVE USB STICK for the installation...... as it must then mess up the boot order again.

 

If you have one, use the VGA/PS2/MOUSE cable for your Mediasmart..... if not it's worth the investment to see what is actually going on at boot time

I used one like this

http://www.ebay.com/itm/VGA-Adapter-HP-MediaSmart-EX470-EX485-EX487-EX490-EX495-/260840429591

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see the couple of posts above me, but I think this is a different issue, as I tried it disconnecting the first primary HDD. Either way, quick question. I've been trying to install Xpenology, but have been unsuccessful so far. When booting from USB, it keeps hanging at the following:

 

[sdu] Attached SCSI Disk

 

It will get that far every time and then just hang. A few lines up, it references sdu as the USB stick. I've now tried three (3) different flash drives and every time it hangs at this step in the install/loading process. What am I missing here? Any help would be greatly appreciated. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had installed XPEnology DS3612xs DSM 4.3 build 3810++ (repack v1.0) on my old pc. synology assistant can install the pat file normally. but "buzzer stop button pressed" warning constant in the console and the cpu load was very high(often >90).

I also try to install XPEnology DS3612xs DSM 4.2 build 3211++ (repack v1.2), console display stop at "[synoboot]attached scsi removable disk"(it something wrong there?the normal boot should stop at "booting the kernel..."?), but synology assistant can search the XPEnology, and install pat normally. everything is OK, no "buzzer stop button pressed" warning,and the cpu load is very low.

 

My old pc hardware: Core2 Duo E6300(oc 2.8G),4G RAM, gigabyte 965p-ds4 ver1.0 MotherBoard.

 

I'm sorry for my english , I hope everyone can understand what I'm taking about.

 

Will be fixed in next Trantor's build. I forgot patch that. You can replace synobios.ko with this file: http://k3dt.eu/synobios-patched3.ko

 

I have also a problem with "buzzer stop button pressed". I've tried to download the "synobios-patched3.ko" but the link seems to be inactive.

I would be grateful if you could upload the patched synobios.ko once again.

 

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello. Installed Trantor's XPEnology 4.3 and update to "update 4" installed the openvpn server package. set up configuration to connect by login password. clients connect without problems. but do not appear in the list of connections.

7AWTi6g4

qlNVAsOK

in the log /var/log/messages openvpn[25387]: Libgcrypt warning: missing initialization - please fix the application

4.2 everything worked perfectly

anyone faced the same?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it safe to install update 4.3-3827? http://www.synology.com/en-global/relea ... l/DS3612xs

 

Synology on Facebook, said it was a recommended update...

 

Version: 4.3-3827

 

(2014/2/14)

Change Log

 

This update repairs the system and removes malware caused by past system vulnerabilities (CVE-2013-6955, CVE-2013-6987).

The compatibility of SMB 2 file service has been enhanced when transferring files to Mac OS X 10.9.

Fixed an issue where SFTP service would consume excessive memory when it was enabled.

This update is required to continue using QuickConnect & Push Service notifications.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it safe to install update 4.3-3827? http://www.synology.com/en-global/relea ... l/DS3612xs

 

Synology on Facebook, said it was a recommended update...

 

Version: 4.3-3827

 

(2014/2/14)

Change Log

 

This update repairs the system and removes malware caused by past system vulnerabilities (CVE-2013-6955, CVE-2013-6987).

The compatibility of SMB 2 file service has been enhanced when transferring files to Mac OS X 10.9.

Fixed an issue where SFTP service would consume excessive memory when it was enabled.

This update is required to continue using QuickConnect & Push Service notifications.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is it safe to install update 4.3-3827? http://www.synology.com/en-global/relea ... l/DS3612xs

 

Synology on Facebook, said it was a recommended update...

 

Version: 4.3-3827

 

(2014/2/14)

Change Log

 

This update repairs the system and removes malware caused by past system vulnerabilities (CVE-2013-6955, CVE-2013-6987).

The compatibility of SMB 2 file service has been enhanced when transferring files to Mac OS X 10.9.

Fixed an issue where SFTP service would consume excessive memory when it was enabled.

This update is required to continue using QuickConnect & Push Service notifications.

 

Next beta will use this build (4.3-3827)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.