Polanskiman

User Reported Compatibility Thread for DSM 6.1

Recommended Posts

Loader: DS3617xs 6.1 Jun's Mod V1.02b

DSM: 6.1.7-15284 Update 2

Custom ramdisk: extra.lzma 4.8

SuperMicroserver 

CPU: Dual Xenon

RAM: 32 GB

Mobo: Supermicro X7DBP

LAN: 2x Intel(R) PRO/1000 EB

HBA: Intel 631xESB/6321ESB

HDD: 2x WD Green (for testing Purpose)

Share this post


Link to post
Share on other sites

BareMetal: Asus eee PC 1001PXD

Loader: jun v1.02b (DS3615xs) with extra.lzma 4.8

DSM: 6.1.4-15217 Update 1

CPU: INTEL Core i3-4130

Chipsatz: Intel NB10

LAN: Atheros AR8152

RAM: 2GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader: DS3617xs 6.1 Jun's Mod V1.02b

DSM: 6.1.7-15284 Update 3

Custom ramdisk: extra.lzma 4.8

Haier COMPUTER

CPU: D2550

RAM: 2 GB

LAN: Reatek 8111E

PCIE-E TO SATA: Asmedia 1061 2 sata port

HDD: 4x Hitach HUS724030ALE631

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader: Jun's Loader v1.04b for DSM 6.2 (on USB 2.0 Stick Intenso Micro Line 4 GB)

DSM: DSM 6.2.1-23824 Update 6 - DS918+

 

Bare Metal (build and installed in 05.2019)

Motherboard: ASUS P11C-I (Mini-ITX)

Chipset: Intel C242

CPU: Intel Core i3-8100 (Socket 1151v2) 4x 3.60GHz

RAM: 2x 8GB G.Skill Aegis DDR4-2400 DIMM CL15 (running as DDR4-2100 according to BIOS)

Integrated NIC: 2x Gb LAN (Intel I210-AT)

HDDs SATA: 3x 8TB WD80EFAX (WD Red)

SDD Cache: 2x 120GB Crucial BX500 (SATA)

NVMe SDD: 512 GB WesternDigital/SanDisk PC SN520 (M.2 2242, PCIe 3.0) >> reported as model WD5000-BEVT in DSM Disk Manager >> NOT working, DSM displays "I/O-Error" in Disk Manager protocols

 

Other than the NVMe SDD, the system works as a charm, including both GB-LAN ports.

I removed the NVMe SDD. Also, I still have an SATA-Port available, so I'll add another big SATA SDD soon. Also, I plan to get a PCIe LAN Card with 2x 10GBE (RJ-45), but am currently unsure which model would be working out-of-Jun's-box.

 

MANY THANKS to JUN and all Forum Members, who's information helped me pinpoint the necessary hardware for my Server!!!

 

Edited by Sass
correction on DSM version

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader: DS3615xs 6.1 Jun's Mod V1.02b

DSM: 6.1.7-15284 Update 3

Custom ramdisk: extra.lzma 4.8

 

CPU: Pentium J2900 2.41ghz

RAM: 8GB

Mobo: Asrock Q2900-itx

LAN: Realtek R8168

PCIE-E TO SATA: Si3132 (Using Sata_sil24 driver)

HDD: 1x WD Green WD20EARX 2TB

          1x WD Blue 500GB

          2x WD Red 4TB

          1x WD Red 8TB

          1x WD Red 10TB

 

USB ports: Detecting external USB drives OK. 

 

Upgraded from 5.2.5967 to DSM 6.1.7 no problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader: DS918+ 6.2 Jun's Loader v1.04b DS918+

DSM: 6.2.2-24922 Update 2

CPU: Intel Atom s1260 2Ghz

RAM: 8GB Kingston ECC

MB: Supermicro X9SBAA-F

LAN: Intel i350AM2 (inboard)

HDD: 4x WD RED WD20 2TB

 

USB - ok

Bond adapters - ok

 

Flash burned with 6.2 Jun's Loader v1.04b DS918+, during instalation manually added DSM_DS918+_24922.pat,

than successfully updated to 6.2.2-24922 Update 2

 

Edited by xnology

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.