Recommended Posts

telling that DSM 6.1 is for FS3017 but FS2017 is 6.1.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

now i have DSM 6.1-15047 Update 2

 

today got DSM 6.1.1-15101 in critical updates.

 

is this update a good idea?) :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Without Backup - NO

My virtual installation is not working with 6.1.1-15101

 

(Proxmox - Loader 1.02a - DS3615xs)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made a mistake, i migrate from DSM 6.0.2-8451 Update 11 to 6.1.1 with 15101.

 

Now, my DSM not starting.

 

I cant downgrade to 15047, any idea? I have HP gen8

 

DSM dont work any more with DSM 6.0.2-8451 Update 11, im scary..

Share this post


Link to post
Share on other sites
I made a mistake, i migrate from DSM 6.0.2-8451 Update 11 to 6.1.1 with 15101.

 

Now, my DSM not starting.

 

I cant downgrade to 15047, any idea? I have HP gen8

 

DSM dont work any more with DSM 6.0.2-8451 Update 11, im scary..

 

Change loader to jun's 1.02a2. Its low chance it can help, but most users report that upgrade bricks xpenology, even synology users got problems with dsm 6.1.1, thats why its has been revoked. Or you have to wait till synology will release new version dsm 6.1.x.

Share this post


Link to post
Share on other sites

so,

 

DSM 6.1-15047-u2 on 3617xs with Jun's loader v1.02a2 -->> DSM 6.1.1-15101 on 3617xs =

 

FAIL, NO ACCESS, NO IN ASSISTANT

 

(it was VBox test update)

seems like 3615xs will have same fail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

test #2

 

DSM 6.1-15047 on 3615xs with Jun's loader v1.02a -->> DSM 6.1.1-15101 on 3615xs =

 

FAIL, NO ACCESS, NO IN ASSISTANT

 

it was VBox test update, again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cant migrate to 3617xs with 1.02a2, Error 13

 

In this situation I need waiting for futher upgrade DSM?

 

in LOG i see this:

 

console: TCGETS: Input/output error^M

Share this post


Link to post
Share on other sites

test #3

 

Clean Disks on 3615xs with Jun's loader v1.02a -->> Firce Install DSM 6.1.1-15101 on 3615xs =

 

SUCCESS INSTALLATION, HAVE ACCESS TO DSM, SEEMS LIKE FASTER THAN PREVIOUS

 

it was VBox test install, .pat file from official website

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cant migrate to 3617xs with 1.02a2, Error 13

 

have same problem, try to use loader v.1.02a (not 1.02a2) with 3615 (not 3617)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using v1.02a2 loader, just did a force re-install to 6.1.1 from 6.1 then update to Update 1, looks everything goes well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Using v1.02a2 loader, just did a force re-install to 6.1.1 from 6.1 then update to Update 1, looks everything goes well.

 

With v1.02 i cant install update 1, I have error 13

Share this post


Link to post
Share on other sites
Using v1.02a2 loader, just did a force re-install to 6.1.1 from 6.1 then update to Update 1, looks everything goes well.

 

There is no such thing as a force reinstall menu line.

You either have a Force Install menu line or a Reinstall menu line. In v1.02a2 you don't even have a Force install. There only is a Reinstall menu line.

 

Can you please explain in detail how you proceeded? I am unable to replicate what you did and I don't see anyway to update 6.1 to 6.1.1 without bricking the install. All I have been able to do is a clean install of 6.1.1 which sort of works.

 

Also please provide your hardware info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Further evidence that update from DSM6.1 to DSM 6.1.1 is creating problems:

 

[   50.143035] usbnet: Unknown symbol mii_ethtool_sset (err 0)
[   50.175789] usbnet: Unknown symbol mii_link_ok (err 0)
[   50.196662] usbnet: Unknown symbol mii_nway_restart (err 0)
[   50.223133] usbnet: Unknown symbol mii_ethtool_gset (err 0)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Using v1.02a2 loader, just did a force re-install to 6.1.1 from 6.1 then update to Update 1, looks everything goes well.

 

There is no such thing as a force reinstall menu line.

You either have a Force Install menu line or a Reinstall menu line. In v1.02a2 you don't even have a Force install. There only is a Reinstall menu line.

 

Can you please explain in detail how you proceeded? I am unable to replicate what you did and I don't see anyway to update 6.1 to 6.1.1 without bricking the install. All I have been able to do is a clean install of 6.1.1 which sort of works.

 

Also please provide your hardware info.

 

Oh, you're right, no force reinstall but just Reinstall. I just changed "set default" to '1' inside the grub.cfg, then reboot system and select to reinstall the DSM, I chose to keep my setting and data during install. After install, just changed "set default" back to '0' and update to Update 1 through DSM Control Panel. No any errors during installation. Please see my hardware info in my signature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

test #4

 

BARE METAL

 

DS3615xs with DSM 6.1-15047 Update 2 with Jun's loader v1.02a -->> Normal Update, Normal Load DSM 6.1.1-15101 on 3615xs -->> DSM 6.1.1-15101 - Update 1 on 3615xs =

 

SUCCESS INSTALLATION, HAVE ACCESS TO DSM, ALL APPS, SETTINGS AND DATA KEEPED

 

it was bare metal update with .pat file from official website (not from autoupdate)

 

"time bomb" test now :mrgreen:

 

use this tip for you owns risk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

On my 6.1.1-15101 i have loop:

 

dmesg

 

Jan  1 13:42:55 getty[14056]: console: TCGETS: Input/output error^M
Jan  1 13:43:05 getty[14057]: console: TCGETS: Input/output error^M
Jan  1 13:43:15 getty[14059]: console: TCGETS: Input/output error^M
Jan  1 13:43:25 getty[14060]: console: TCGETS: Input/output error^M
Jan  1 13:43:35 getty[14061]: console: TCGETS: Input/output error^M
Jan  1 13:43:45 getty[14063]: console: TCGETS: Input/output error^M
Jan  1 13:43:55 getty[14064]: console: TCGETS: Input/output error^M
Jan  1 13:44:05 getty[14065]: console: TCGETS: Input/output error^M

Share this post


Link to post
Share on other sites

I updated my DS3615xs with SDM 6.1-15047 Update 2 with Juns loader v1.02a via manual install to DSM 6.1.1-15101 and this to Update 1. It works, but i had to change the SATA Port of my System SSD to Port 2, dont know why.

 

I have an AsRock J3160B with 8GB Ram

Share this post


Link to post
Share on other sites

For Microserver Gen8 Baremetal i updated from DS3615xs with DSM 6.1-15047 Update 2 to DSM 6.1.1-15101 but it didnt work. The reason is, that the network card will not get loaded on startup. the system does only have the lo interface an nothing else.

 

i helped myself by doing a "force install" [NOT Migrate (you will loose your settings)] with DSM 6.1.1-15101 and afterwards updated to Update 1.

 

Attention: The system hung after the update to "Uodate 1" and i had to powerreset the system. afterwards ot bootet successfully with update 1 installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
For Microserver Gen8 Baremetal i updated from DS3615xs with DSM 6.1-15047 Update 2 to DSM 6.1.1-15101 but it didnt work. The reason is, that the network card will not get loaded on startup. the system does only have the lo interface an nothing else.

 

i helped myself by doing a "force install" [NOT Migrate (you will loose your settings)] with DSM 6.1.1-15101 and afterwards updated to Update 1.

 

Attention: The system hung after the update to "Uodate 1" and i had to powerreset the system. afterwards ot bootet successfully with update 1 installed.

 

Its work for me too, thanks!:smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

For me 6.1.1 version works. The problem that i managed to resolve was that my baremeteal stopped to reboot from web interface. I had to manually power it down/up again every time i wanted to reboot it. The problem was the VirtualBox package installed on my Xpenology. The package from http://spk.diablos-netzwerk.de/ link is not compatible with 6.1.1 version for now. I had to manually delete the package because the process hanged and i couldn't uninstall it from package manager. After removing of Virtualbox my Xpenology seems to work like it should.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Just did a test by taking off my hard-disk and placed a single disk in my baremetal, the usb stick in on mainboard slot and using Jun's first alpha build.

My hardware is an ASROCK 236 WSI with an i3 6320 with 16 gb.

I started with that single hard disk from scratch did the installation of 6.1 created a share , created a bond interface with the onboard lan ports and updated to 6.1 update 1 first and did a restart.

As the update that was offered from synology by air was 6.1.1 I downloaded the small updates for 6.1 and did a manual install until my rig was back to 6.1. update 2.

Restart and everything was working as usual.

The i did on air update to 6.1.1-15101 and of course restart. back on line again! then i did the last update to 6.1.1 update 1 and restart.

System was back on line.

then i did a shutdown after i had setup the wake on lan to the first nick.

then i tried wake on line and system came online, logged in and everything was normal again...

 

Now what i can do..... just arching myself to update the production unit... but dunno, all this not working systems made me afraid to do it.

Oh again so much thanks go to JUN's

If you want my dmesg, ask

 

/wave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I bit the bullet and updated , everything works fine up to now, jun's alpha with latest DSM.

 

/wave

Share this post


Link to post
Share on other sites

upgraded from 6.1 u2 to 6.1.1 to 6.1.1 u1 con Gen8 baremetal directly from the dsm interface using jun 1.02a ds3615sx :smile:

 

WORKED HERE

 

had just to copy /lib/modules/update to /lib/modules to get ethernet working again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now