sakko

MSI MAG Z390M MORTAR + Intel 8th

Recommended Posts

Hello guys,

 

is xpenology compatible with Z390M and 8th gen Intel? I use the DSM 6.2 and Jun‘s loader 1.03, but I can‘t find the NAS over find.synology.com. Any ideas?

 

Thank you in advance.

 

Best regards

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am waiting for help more then 24 hours. Don't give up! :) 24 hours is not so long. I waited for WD support for 30 days... It's why I am here lol

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/6/2018 at 8:25 PM, sakko said:

Hello guys,

 

is xpenology compatible with Z390M and 8th gen Intel? I use the DSM 6.2 and Jun‘s loader 1.03, but I can‘t find the NAS over find.synology.com. Any ideas?

 

Thank you in advance.

 

Best regards

 

 

yes it is..

I use the H370 chipset with a 8300T Intel CPU. I use 1.04 Loader 918+ and DSM 6.2.1 Update 2. But I have a Intel NIC.

It is more a problem of the used NIC. If your network card is not supported, you can try it with the driver packs für your Loader. For Loader 1.03 DS918+ and Loader 1.02 DS3115/17 are some available....

Alex

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Lexizilla said:

yes it is..

I use the H370 chipset with a 8300T Intel CPU. I use 1.04 Loader 918+ and DSM 6.2.1 Update 2. But I have a Intel NIC.

It is more a problem of the used NIC. If your network card is not supported, you can try it with the driver packs für your Loader. For Loader 1.03 DS918+ and Loader 1.02 DS3115/17 are some available....

Alex

 

İ’ve tried almost every loader, but can‘t reach the NIC over find.synology.com. I also used the additional driver set without sucessfully results :/ I think the Z390M Chipset is not supported. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sakko This community is in fact very helpful, but some of the users are not... 

Thy don't even bother to specify the hardware they are using, and have problems with, can you believe it ?

Like, what make and model of the mainboard, what BIOS level, and they want anyone else to google and find the nic they have on their mb... go figure...

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, NASdeJOSELu said:

 

I bought this badge, and I have not resided, but I hope it works

 

https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z390-I-AORUS-PRO-WIFI-rev-10#kf

The NİC on this MOBO is another than the NİC on the MSİ MOBO. That is the reason why it works in your case. There’s no updated driver for the İ219-V nic. 

Edited by sakko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.