Sign in to follow this  
Xepnewbie2018

Install DSM on Intel® Desktop Board D510MO

Recommended Posts

Hello Xepnology Community....I am very enthusiastic about leaning and testing out this platform. I am having issues installing it into a fan-less Intel motherboard Intel® Desktop Board D510MO. I have tried out 3 different flash drives thinking that there might an issue with it, but still no luck. I went ahead and try another motherboard setup with the same 3 flash drives and it worked, so i can take the flash drive out of the equation. I have done some reading thru the forum but didn't find anyone else with the same motherboard in question. Any suggestion would be greatly appreciated.

 

https://ark.intel.com/products/42645/Intel-Desktop-Board-D510MO

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Xepnewbie2018 said:

Hello Xepnology Community....I am very enthusiastic about leaning and testing out this platform. I am having issues installing it into a fan-less Intel motherboard Intel® Desktop Board D510MO. I have tried out 3 different flash drives thinking that there might an issue with it, but still no luck. I went ahead and try another motherboard setup with the same 3 flash drives and it worked, so i can take the flash drive out of the equation. I have done some reading thru the forum but didn't find anyone else with the same motherboard in question. Any suggestion would be greatly appreciated.

 

https://ark.intel.com/products/42645/Intel-Desktop-Board-D510MO

Looking at the spec the hardware should be ok, but it would help if you could describe more what you mean by 'no luck'. Are you seeing it boot ok but not found on lan, could be the nic. If its not booting then could be another issue, try debugging with a serial connection. But post any info in the meantime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sbv3000...thanks for the fast reply.......it never boots into or posts any information into the screen....I can actually see the flash drive blinking like it is reading the drive to start the process, but then it stops flashing and continues into the windows operating systems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

it does not work neither for me...

 

there is luck with dsm 5.2

 

i tried the XPEnoboot_DS3615xs_5.2-5644.5.iso that seems to work

 

check with google most mirrors are down but i found one on a japanese server that worked

Edited by creisey

Share this post


Link to post
Share on other sites

if it does not boot (grub selection) then you can try the mbr loader (but there are cases that dont with with taht either, i have a older hp sff desktop with that problem)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, creisey said:

it does not work neither for me...

 

there is luck with dsm 5.2

 

i tried the XPEnoboot_DS3615xs_5.2-5644.5.iso that seems to work

 

check with google most mirrors are down but i found one on a japanese server that worked

 

Not sure what is down but all bootloaders are available in this very forum and links are valid. The topic with all loaders is pinned and featured in the Loader section and titled: 'Links to Loaders'

 

 

In fact you are not even using the last version of the bootloader for DSM 5 which is XPEnoboot_DS3615xs_5.2-5967.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/27/2018 at 6:08 AM, Xepnewbie2018 said:

Hello Xepnology Community....I am very enthusiastic about leaning and testing out this platform. I am having issues installing it into a fan-less Intel motherboard Intel® Desktop Board D510MO. I have tried out 3 different flash drives thinking that there might an issue with it, but still no luck. I went ahead and try another motherboard setup with the same 3 flash drives and it worked, so i can take the flash drive out of the equation. I have done some reading thru the forum but didn't find anyone else with the same motherboard in question. Any suggestion would be greatly appreciated.

 

https://ark.intel.com/products/42645/Intel-Desktop-Board-D510MO

Me toooo, I'm using INTEL D510MO motherboard. It worked well on XPEnoboot_DS3615xs_5.2 with SANDISK CZ33 USB drive.

Last month I tried upgrade to DS3615xs 6.1 Jun's Mod V1.02b, the USB driver work well on other PC(Asus H55M + i3 530), but the loader did not work  on INTEL D510MO motherboard(NM10 chipset,ATOM cpu),  it  juest blinking with a black screen, no any words. I  think grub does not start loading. 

(Forgive my poor English)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I have Xpenology installed and running fine on D510MO. I use a non-branded 4GB USB stick. The only issue with this motherboard is that sometimes I need to go into BIOS and re-select USB to boot first. USB not seen in BIOS after I reboot the server from Synology's admin portal. If I shutdown and start the server, it boots fine from USB.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

i guess the best would be to run libreboot.. but i havent had luck with flashing it over the bios...

 

its fully supported as shown here

 

https://www.mirrorservice.org/sites/libreboot.org/release/stable/20160907/rom/grub/

 

one other question i have, does anyone of you got drive-sleep working?

 

im guessing that would give a massive power-saving potential...

Edited by creisey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this