• 0
wygenius

Accidentally Upgrade to DSM 6.2 Beta

Question

I used to run DSM 6.1.4 on an HP Microserver Gen8 using loader 1.02b. a few days ago, I accidentally upgrade the DSM to 6.2 beta (it is stupid, i know), and the box just didn't boot anymore.

In Synology Assistant, the Gen8 is not even discoverable (two NICs on Gen8 was configured as Bond connection in 6.1.4).

I tried to prepare a fresh USB with 1.02b Loader, and after the box is booted into reinstall mode, I actually can find the both NIC in Synology Assistant, and the status is showing as recoverable. Same thing as if I access the box in the browser, it asks me to recover, but the problem will remain after choosing recover in either way.

Please kindly help me on that.

Thank you very much.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

You could try the process in this post

 

Another option could be to use the 'clean drive' install process provided you have a spare HDD and SATA controller port;

1) Disconnect your raid drives

2) Connect spare HDD to SATA port 1

3) Install DSM 6.x, create admin user and server name matching live system, DONT create volume/raid

4) Shutdown, reconnect raid drives to SATA ports 2-n

5) Boot, login, repair system partitions on raid, shutdown

6) Remove spare HDD and reconnect raid drives to SATA ports 1-n

7) Boot, repair packages etc

I've used this method several times and it works fine

 

 

 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now