Polanskiman

Tvheadend installation issues

Recommended Posts

Anyone able to install tvheadend on 3615xs?

 

I tried the bromolow package linked here (https://tvheadend.org/boards/5/topics/27780?page=1&r=32060) but I keep getting a "Failed to run the package service." at the end of the installation.

 

Of course I have tried installing the version available from the Package Center from the SynoCommunity but that one seems to be old (v3.4.27-6).

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Polanskiman

I have not installed TVHeadend before but was looking to do the same thing in the near future with an Silicondust HDHomeRun. What is the capture device you are using. I was going to consider using TVHeadend in Docker since the HDHomeRun is over Ethernet (not PCI-E). If you're doing something similar the docker deployment might be a reasonable alternative. I also find the Docker containers seem to get reasonable maintenance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/31/2018 at 12:17 PM, Huberer said:

Some weeks ago, I‘ve installed Tvheadend (testing version) from here:

 

http://syno.dierkse.nl/

 

It worked good.

 

Thanks. I also tried that one. The problem is after installation my credentials are not accepted for some reason and I really don't want to waste my time looking into why something that is supposed to work doesn't. So I ditched that version and installed the one I linked in the OP which also doesn't work but with a different problem...

 

17 hours ago, shrabok said:

I have not installed TVHeadend before but was looking to do the same thing in the near future with an Silicondust HDHomeRun. What is the capture device you are using. I was going to consider using TVHeadend in Docker since the HDHomeRun is over Ethernet (not PCI-E). If you're doing something similar the docker deployment might be a reasonable alternative. I also find the Docker containers seem to get reasonable maintenance.

 

Thanks. Yes docker is an alternative but I want to avoid that. I do not use docker and don't want to start using it. I want to keep my Box setup as simple as possible. I am in contact with the devs of tvheadend. Let's see what comes out. I will share the outcome here.

As for HDHomeRun unfortunately I did look into those but they are pricy and not available in my region. I do not have a tuner yet so still looking for one that can do DVB-T2 at a reasonable (in fact cheap) price!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Polanskiman

 

which version did you try from the link I've posted? The bromolow or x86? I can't remember which one I've installed on my Asrock H110M-ITX with Intel Pentium G4560 (DS916+ bootloader) but it worked without any problems. I've installed tvheadend only for testing purposes because at this time I didn't have Sat>IP-Receiver (I can recommend Digibit R1 with alternative firmware). Now I run TVHeadend on my OMV-Server with PCIe-Sat-cards (2x DVBSky S952v3)

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Huberer said:

which version did you try from the link I've posted? The bromolow or x86? I can't remember which one I've installed on my Asrock H110M-ITX with Intel Pentium G4560 (DS916+ bootloader) but it worked without any problems. I've installed tvheadend only for testing purposes because at this time I didn't have Sat>IP-Receiver (I can recommend Digibit R1 with alternative firmware). Now I run TVHeadend on my OMV-Server with PCIe-Sat-cards (2x DVBSky S952v3)

 

I installed the one corresponding to the loader version I am using, meaning bromolow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try to use the x86 version. I also had to try two different versions to get it work.
Even you don‘t like it. Tvheadend under docker is a good alternative because TVH runs in a closed system and can‘t break your DSM


Gesendet von iPad mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

In fact ideally I would like to run a DVB-T2 tuner from my nvidia shield so I can have it all in one. I just wanted to find another use of my DSM box :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
http://syno.dierkse.nl/

had a bug when wrong user was used to start service, don't remember right now but in start-stop-script wrong user was referenced, non existing/created user. Other then that it works ok. I've been using it for few years now.

Edited by seba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now