z-vap

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by z-vap

  1. Are you saying "No" because you tried but was unable to, or because you saw the update was not Serious or Critical, and therefor didn't try?
  2. this should be an easy one for me but I am drawing a blank on this. I recently had a power failure and the server started fine. However one third party package that I installed did not auto start like all the other ones did. What can I do to get this package to autostart when synology comes up after a reboot or powerfailure?
  3. z-vap

    SED update command

    actually I have the above command entered as a disabled Task so I don't even have to login to SSH. I just manually highlight it and run.
  4. Are me and @Diverge the only two people that do this? sed -i 's/flashupdateDeb/flashupdateDeb1/' /autoupd@te.info just wondering
  5. z-vap

    Drive Partitioning

    sorry you're right; I meant largest drive - I am going on little sleep here. thanks for the clarification on the partitioning
  6. z-vap

    Drive Partitioning

    sooo.... I didn't quite understand if you answered my Q: if i do partition them into three chunks each.... and then install using SHR, are you saying that synology assistant WILL overwrite the partition tables back three full 2.73 drives?
  7. Ok i am starting to get gun-shy of DSM upgrades. I just reinstalled my DSM to 4493 and did the update to 7. The thing restarted and i saw the post go all the way to "checking upgrade file", and then "post init" and there it sat for 20 minutes I started having flashbacks to Sunday when I couldn't do anything to get my NAS to start. Anyway I physically powered down and then started it back up. and it came up after a few seconds at the "post init" screen. Anyway I am going to do several restarts to see how they post before reinstalling all my files
  8. z-vap

    What to do?

    I am an asus/amd guy here, and other than the occasional upgrade hitch, I've been pretty stable
  9. So i am prepping for re-installing my diskstation. I currently have 3 3TB Western digital Red drives. I see from using gparted that they are in reality 2.73 TB each. Anyway, in knowing that the sinstall takes one of the smallest drives spaces for parity, I was thinking of partitioning each drive into 3 equal spaces, to gain a little more space. 7+ TB instead of 6TB 953862 x3 per disk. formatted to Ext4. Has anyone else done this? Or does the install overwrite the partition table?
  10. ya that is an option. the positive thing here is I can still see my storage and system volumes. I am hoping though I can learn from recovering this so it can be useful to others.
  11. tried that. nada. doesn't even ping
  12. for the curious here is a pic of the post screen POST
  13. OK I think i did a bad thing yesterday when I was working on my nas box. I was updated up to 4493-update5 and I saw yesterday that I had update7 waiting for me. I clicked download then I started working on something else, which caused me to forget that I clicked download. Anyway, I messed up one of the httpd conf files, and I put it back the way it was, and wanted to reboot so the system would be fresh. However now it won't boot. for the most part it would stop at: :: Checking upgrade file Killed but recently it went past that spot and now it sits: unmount: can't forcibly unmount /tmpRoot: Device or resource busy linuxrc.syno executed successfully. Post init mount: mounting /dev/md0 on /tmpRoot failed: no such device I don't know if doing the download of the update is causing this or not. Any ideas what I could do here? EDIT: just an FYI i can browse the shares after following this, but I'd rather try to recover this problem without restoring, formatting and reinstalling.
  14. i have looked into the mod_proxy module but I am not smart enough to get it to work. I didn't think about vpn though, I will give that a looksy. thanks
  15. So I know that the DSWeb gives me /video and /music, but I was looking for a way to also get /sickbeard or /couch or /whatever also on port 5000 (externally port 80 forwarded to 5000) Does any one know how this can be accomplished? Or are there any resources available for me to look into?
  16. Here's my experience: I never did get around to doing update 4, but it was green for update 5, so I went for it. I downloaded, then ran my update script to perform the rename (sed... mv...) then I did the update, it was done real quick. The screen counted down and it could never come back up. I powered off, and let it power up. Still not able to be found by the SynologyAssistant. So I powered off. Pulled the power, and waited 10 seconds. Powered back up. Now I am back in action. The Notification window in the upper right had a message about an improper shutdown. However I do have all my drives and all seems good so far.
  17. I too found that I cannot enable Web Station. I have no clue why. Hope someone can help us out here EDIT: ok I am not sure but it looks like someone else in another thread http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=3334&p=19741&hilit=web+station&sid=b54c5ab1a491961152ed35efe1dace1f#p19741 that had this trouble and possibly solved it by uninstalling Plex and php. Can this be true? I cant quite make out what they said.
  18. I was wondering that myself. There's a few packages I'd like to hold onto for safe keeping in case there's another outage
  19. I ended up unpacking one of the SPK files and figured it out for myself. I still don't understand the whole init of the OS. At least from what I can tell, anything installed via the package manager gets put here: /var/packages/ ... and the start/stop stuff is this file /var/packages/${PACKAGE}/scripts/start-stop-status
  20. So I am noticing that Transmissionbt will just stop for no reason; I am suspecting it may be a memory thing. I decided to research that later, and thought I may just put a cron job together to recycle, or stop/start, Transmission every day. Well here is my problem. I don't have any clue where all of the inits or startup scripts are for this version of DSM (5.0.4458). The stuff I did find I believe was for v4. Can anybody help with that?
  21. it looks like http://www.synocommunity.com is back but I cannot add it as a Package source. Anyone getting this also?
  22. OK it eventually did show up about 5 minutes later. I guess the system takes the manual update PAT file that is picked, and extracts the data to where the DSM-Security.json tells it to; i found that file is inside the .pat file. So it must create the autoupd file on demand if the system passes mustard after validating everything against the DSM-Security.json file. I extrtacted the pat file, both small and flash deb files, and started to construct my own autoupd file. When I went back to my SSH I saw that I had another autoupd@te.info file sitting there. I was like "Whu...?" when I looked at the contents, it looked exactly like what I was trying to create. LOL So i ran the SED command and now I am updated to 4458-UPDATE 2 ... just needed patience.
  23. Those posts assume I have an autoupd@te.info file that contains the word flashupdatedeb. I don't. That is why I am asking for the textual contents of those files, for either update 1 or 2
  24. So i have successfully installed 4458 with GnoBoot. Loving it. I would like to hold off on updating to 4482 w/ nanoboot, for some time. I want to test for a while before I proceeed. But I cannot seem to update to 4458-1 or 4458-2. When I delete the autoupd@te.info file and have it only check for "important updates" it keeps telling me to go directly to 4482. Grr I figured I could manually create my own autoupd@te.info with the pertinent info, but I have no idea what the contents of that file would be; I see tons of posts about running SED against it but nothing that states what is actually in the file, for these updates. Does anyone know what the contents of the file should be, for updating to 4458-1 and 4458-2? Thanks
  25. Hi I just installed DSM 5.0.4458 but it was telling me to update to 4482 not 4458 update2. So i tried turning off the "Newest DSM and all Updates" and just had it pointing to "Important upgrades only". Well now it just sits there "Checking for latest DSM updates".... then fails with "Connection Failed. Please check your internet connection" I SSH'ed in and there is no autoupd@te.info file in root. I tried reinstalling the whole thing, but it won't let me format the harddrives, and it keeps all my settings. Grrr... EDIT: could update.synology.com be down? Maybe they're in maintenance?