screege

Transition Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About screege

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. screege

    DSM 6.2 Loader

    Hi I have tried every step and it will simply not find my nas, I tried with a brand new machine with 6.1.7 update 3 in 3615 works like a charm, if I try to update to 6.2 with new bootloader it will simply not find my nas, I have a realtek nic attached to my MB it is a brand new I3 processor , I have extracted the images from the links you gave, replace the extra.lmz file and nothing seems to work. Can anyone help me? Regards
  2. I have done all the steps to upgrade from version 6.1 to 6.2 my server has a realtek NIC which works great on 1.02b, I cannot see the nas unless I plug the working 6.1 pen drive I am on 3615 and donde every single step, the extraction, putting the new extra and rd and zimage and putting them into the image, checking valid vid and pid, disbaled windows firewall and antivirus and nothing seems to work, can anyone help? Regards For anyone having trouble I managed to boot disabling the legacy option from my bios Thanks a lot!
  3. Still samba issue persists I will patch every server with the commands and samba conf located at /etc/samba Regards
  4. Thanks a lot as far as I know that v 6.0.3 will not load on currents juns mod, also could you pelase tell me where is the samab file located? Thanks a lot!
  5. Hi I have about 10 baremetal nas running dsm with juns bootloader and DSM 6.0.2-8451 Update 11, I have read synology updated to DSM 6.1 (6.1.1-15101-04) to address the samba issue which causes worms like wanacry encrypt everything, I was wondering if there is a way to just pach the samba server in the synology nas which are running 6.0.2 and address this issue or what do you guys recommend to protect those servers? Regards
  6. screege

    DSM 6.1.x Loader

    All hdd are connected and working fine with DSM v 5 the error starts when I put the new bootloader and try to update to v 6, with find.synology.com or the synology assitant I get the message: 'We've detected errors on your hard drives (1,2) and the SATA ports have also been disabled. Please shut down or repace or remove the hard disks to continue." again this happends on 3 baremetal servers which work fine with DSM 5 I have done data scrubbing and smart checks and the hdd and sata ports are working ok, I ask again if anyone found a solution to this? Regards
  7. screege

    DSM 6.1.x Loader

    Same here, I also have "We've detected errors on your hard drives (2) and the SATA ports have also been disabled. Please shut down or repace or remove the hard disks to continue." It's a bare metal UEFI/E3815 board with wiped disks (smart ok). Any idea ? I have the same even if i remove the hdd it shows me the same error *EDIT* I got it working after a restart I could use the synology assistent to Migrate/Install with the 6.0.2-8451 but now quickconnect is not working it is working on a vm I am trying this on 3 bare metal install with precious xpenology latest 5xxx working, has anyone found a solution to this? I have tried rebooting and nothing cannot wipe since they are in production. Regards
  8. screege

    DSM 6.1.x Loader

    So far I have migrated 4 of this from v5 to v6 you need to change de vid/pid and then edit synoinfo.conf to enable SHR, so far I have been able to expand with no problems, to edit synoinfo.conf you must ssh and then follow this to enable SHR with sudo and vi: edit /etc.defaults/synoinfo.conf comment out/delete supportraidgroup="yes" then add support_syno_hybrid_raid="yes"
  9. screege

    DSM 6.1.x Loader

    So far I have migrated 4 of this from v5 to v6 you need to change de vid/pid and then edit synoinfo.conf to enable SHR, so far I have been able to expand with no problems, to edit synoinfo.conf you must ssh and then follow this to enable SHR with sudo: edit /etc.defaults/synoinfo.conf comment out/delete CODE: SELECT ALL supportraidgroup="yes" then add CODE: SELECT ALL support_syno_hybrid_raid="yes"
  10. Hi I was trying to install the synology time backup plugin, everything was working fine but the plugin didn´t installed and it froze my server, when rebooting the server I cannot access dsm, the server responds to ping and DSM manager says in status ready, I have tried the upgrade install option but nothing I simply can´t access my nas I only have the terminal display saying login on the machine where I can login I don´t know how to reset everyhting from there. Can anyone help me? Regards