Sign in to follow this  
hostis

My first NAS build. Help with Supermicro motherboard.

Recommended Posts

Hello.

 

Im about to build my first NAS.

I have been looking for parts now over 5 weeks and it´s driving me crazy.

Im standing between 2 motherboards that i would like to have some help with.

 

1. Supermicro X11SSL-CF

http://www.supermicro.nl/products/mothe ... SSL-CF.cfm

 

2. Supermicro X10SL7-F

http://www.supermicro.nl/products/mothe ... 0SL7-F.cfm

 

Socket 1150 vs. Socket 1151.. That is the question.

Is option 1 even compatible with XPEnology? If not, lock the thread.

 

BR.

 

Hostis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank man!

 

Well it looks like Nr.1 is compatible :smile:

 

Does anyone know if I'm able to use the SATA3 controller with the LSI SAS controller at the same time or do i need to

buy a extra raid controller when i fill upp all the 8 ports on the LSI controller?

 

BR.

 

Hostis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do not use it this way, because I use all onboard SATA ports (10), but i do not see why it would be an issue. I think you have to modify the bootloader if you use more than 12 drives because it is based on a 3615xs which is a 12 bay unit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I do not use it this way, because I use all onboard SATA ports (10), but i do not see why it would be an issue. I think you have to modify the bootloader if you use more than 12 drives because it is based on a 3615xs which is a 12 bay unit.

Yea, you have to change some configs.

Its explained here

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can now confirm that the Supermicro X11SSL-CF is working without any issues and with IT mode active :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Hostis,

just a short question - what processor did you go with?

I went with the Supermicro X10SL7-F m'brd and the Intel Xeon E3-1241v3 3.5GHZ & 16GB (2x8GB) Kingston ECC. It's been running flawlessly since installed in April; running xpe DSM 5.2-5967 Update 1 atm.

Using all 8 SAS ports + I-SATA0 connected individually to WD Reds (4x8tb;5x4TB) in SHR2

Of course I'm sweating on DSM 6.0 coming available. :grin:

posting.php?mode=reply&f=2&t=11012#

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this