rikadoo

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About rikadoo

  • Rank
    Junior Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Did you already started with update/rework the extra.lmza package? I`m waiting for the driver package tot est the Tehuti drivers for mine 10Gb adapter to get this working
  2. Ah, ik thought this was only driver package for the DS918+ Loader.
  3. I just tested the Jun 1.03 loader for ds3716xs and the Tehuti network is still not working, i could`nt find any extra.lzma package for this loader.
  4. Ah that explanes a lot, i will try to test with the Jun's Loader v1.03b DS3617xs loader. I will let you know if this works. When you have the new extra.lzma package ready with the new Tehuti drivers i will test if it works and give feedback.
  5. I just bought this network card, https://www.uptimed.nl/producten/netwerkkaarten/10g-workstation-rj45-netwerkkaart. I got ds3617xs loader from JUN 1.02b 6.1.7. The topic start says this card should work with de extra.lzma so i downloaded extra.lzma for ds3617 v4.8 and placed this on the USB stick. But when i boot it`s not showing the extra network card in DSM networks. Is there somthing i do wrong? Tehuti tn40xx: Tehuti 10GbE NIC driver MV88X3120/QT2025/TLK10232/AQ2104/AQR105, ASUS XG-C100F, Buffalo LGY-PCIE-MG, D-Link DXE-810T/S, Edimax 10G, IEI Mustang-200, TN9030, TN9210, TN9310, TN9510, TN9610, TN9710P, TN9710Q
  6. rikadoo

    DSM 6.2 Loader

    Hello, i got quicknicks 6.1.x loader running, now i want to update to juns version for DSM 6.2 but i got an problem. I can`t find the the ip when i want to install DSM. I start with the DS3617XS 6.2 loader and its starts but i can `t get an ip adress. My motherboard is MSI Z170 Pro Gaming carbin with an I219V chipset what supposed to be working. Anyone got an idea why i can`t get an IP?
  7. Always download manual in DSM en then i install it. I have 6 sataports on my motherboard and an M1015 SAS controller. I don`t know the exact drives that are not seen but i thought it was from my SAS card.
  8. Question, i got the latest Jun's Loader v1.02b - DS3617xs loader. But everytime there is an update my setup has to rebuild because after the update there are 2 disks missing. I have an 9 disk RAID 6 configuration and setup my SataportCFG etc to the config where its working. But after the update this is reset to default and i have to rebuild. Is there a way to avoid this because its very annoying.
  9. Hmm thats something to keep in mind, i changed the settings like in my previous post, and everything is working perfect now. Only thing i change else was maxdisks, i changed it to 24.
  10. Ok, i will try: internalportcfg 0x3fff usbportcfg 3c000 (i have 4 usb port so it should be this) esataprtcfg 0x0 (i will not use these) maxdisks 14
  11. Hello, i got an xpenology system with the latest bootloader DSM6.1 DS3617XS. Ik got an problem with my disk, the sataportmap but i cannot figure out what the right order is. Can somebody help me? Ik got 9 3TB disks, 8 on the SAS controller en 1 3TB on the motherboard. And i got 1 SSD as cache on the motherboard. Now ive got internalportcfg="0x3fff" but i only see 7 disks. Log Hide
  12. I was using the extra.lmza because of the drivers for the Chelsio 10GB card (Kernel driver in use: cxgb3)
  13. I`m using ds3617, with the original extra.lzma is does work, but when i replace the extra.lmza from you (extra.lzma for ds3617 v4.0) my M1015 sas card is not showing my drives anymore. With your drivers: rikadoo@NAS:/$ lspci -k | grep 'Kernel driver' Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: xhci_hcd Kernel driver in use: ehci-pci Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: ehci-pci Kernel driver in use: ahci Kernel driver in use: cxgb3 Kernel driver in use: r8168 Kernel driver in use: mpt2sas rikadoo@NAS:/$ Original drivers rikadoo@NAS:/$ lspci -k | grep 'Kernel driver' Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: xhci_hcd Kernel driver in use: ehci-pci Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: pcieport Kernel driver in use: ehci-pci Kernel driver in use: ahci Kernel driver in use: r8168 Kernel driver in use: mpt2sas rikadoo@NAS:/$ Any idea?
  14. rikadoo

    DSM 6.1.x Loader

    Hello, im using juns loader for a while and it works perfect. Now i wanted to migrate to btrfs raid 5 but when i make an raid set it fails. I read that btrfs had to be working with juns loader, is there something i had to do? A setting in the loader or has it have to work immediatly? I used the search but this is not working good.