RepulsiveStyler

First Time With XPEnology

Recommended Posts

Greetings,

Its my first time with XPEnology and a project I took up after very long time now. I have decided to turn my old computer into a NAS for general purpose. Below are my specifications:

Motherboard: Gigabyte N650SLI - DS4

Processor: Intel Dual Core

Ethernet: nForce

 

Until now I have setup JUNs 3615 loader 1.02b baremetal DSM6.1, PC boots up but I am unable to find the NAS on find.synology.com or Synology Assistant. I even tried looking up on my network map of my router to see if the NAS was assigned any ip but nope that didn't happen. So I am guessing my NIC is not supported. I know I am suppose to use the custom ramdisk but its currently unavailable. 

If someone could kindly provide me a link or guide me through. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

I found the custom ramdisk in the forum and was able push it into the synoboot.img and burn it on the USB. 
I now have ethernet support as I can see the 3615 disk station but as soon as I click connect it shows no disks connected. 
As I understand I don't have sata support now. I guess I will have to now compile those drivers. Any help is much appreciated.

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, RepulsiveStyler said:

Update:

I found the custom ramdisk in the forum and was able push it into the synoboot.img and burn it on the USB. 
I now have ethernet support as I can see the 3615 disk station but as soon as I click connect it shows no disks connected. 
As I understand I don't have sata support now. I guess I will have to now compile those drivers. Any help is much appreciated.

Thank you!

I think you are correct that the nvidia sata drivers/modules are not included, but you could check your bios to make sure the controllers are set to AHCI mode. Also disable the IDE.

If you want a 'fast' solution to using this mobo without messing with compiling drivers, it may be easier to but a cheap 4 port sata card (the Syba ones work well - Marvell chipset) https://www.amazon.co.uk/Syba-SATA-Controller-Profile-Brackets/dp/B00AZ9T3OU

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, sbv3000 said:

I think you are correct that the nvidia sata drivers/modules are not included, but you could check your bios to make sure the controllers are set to AHCI mode. Also disable the IDE.

If you want a 'fast' solution to using this mobo without messing with compiling drivers, it may be easier to but a cheap 4 port sata card (the Syba ones work well - Marvell chipset) https://www.amazon.co.uk/Syba-SATA-Controller-Profile-Brackets/dp/B00AZ9T3OU

 

Firstly thank you for your reply. 

 

Unfortunatly N650SLI doesnt support AHCI Mode. I have requested IG for his custom ramdisk with sata_nv.ko so I could test with my system. I hope it works. If not then I think its best I go with your suggestion of buying a marvell pci sata controller. 

 

I will update here if something works. 

 

Thank you once again! 

Edited by RepulsiveStyler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now