Recommended Posts

By this way ,you config,apps,data will not lose

downgrade stap:

1、login by console use root

69b8bc7agw1es2t8h52ssj20nu0oxjvt.jpg

2、input

2.1、"cd /etc.defaults" press key "ENTER"

2.2、"vi VERSION" press key "ENTER"

69b8bc7agw1es2tejvrnwj20gy0ntmxr.jpg

3、press key "i" then change minorversion="1" and buildunumber="5021" <--not "5022"

press key "ESC"

then input ":w" press key "ENTER" an input ":q" press key "ENTER"

4、type "reboot" to reboot the synology

5、select install/upgrade

69b8bc7agw1es2tj0d0h7j20n70cy3zo.jpg

6、open Synology Assistant to install the DSM-5.1-5022

7、after this stap,you now can view web gui

8、now you can find the smb is broken

9、to repair the smb is easy ,just open the web gui and open the console

69b8bc7agw1es2tmkg6aqj20y50hxn1k.jpg

9.1、uncheck the windows file service then press apply

9.2、check the windows file service and press apply again,to restart windows file service

after this you synology is downgrade to 5022.

--

Important!

after downgrade you must restart windows file service.

if you havn't do that,you can't access the share fold by smb

you can restart service through method 9

if it not work,please clear smb cache first by this stap

Control Panel / File Services / [Advanced Settings] (button on Windows File Service section) / [Clear SMB cache] / [Apply]

thanks d3vk1dd

 

I just come from China,so my English is not well,thanks.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your step-by-step!!

 

Question: Did you lose all of your installed apps?

 

I suspect if you use Download Station, that all of it's data/directory would be lost, if a backup isn't done first. :eek:

 

Did you experience this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for your step-by-step!!

 

Question: Did you lose all of your installed apps?

 

I suspect if you use Download Station, that all of it's data/directory would be lost, if a backup isn't done first. :eek:

 

Did you experience this?

all apps is no lose

Share this post


Link to post
Share on other sites

can you do this while it's booting or do you have to ssh/telnet in? i don't have either of those services turned on.

 

i have it running on a gen8 microserver - it's not on a VM

Share this post


Link to post
Share on other sites
can you do this while it's booting or do you have to ssh/telnet in? i don't have either of those services turned on.

 

i have it running on a gen8 microserver - it's not on a VM

you can do this after boot, you can use ilo to control the server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Two things

 

how to reboot in console screen ??

 

and is anyone else having issues using TAB to move to install upgrade ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Two things

 

how to reboot in console screen ??

 

and is anyone else having issues using TAB to move to install upgrade ??

 

 

reboot: in console screen type "reboot" to reboot the server.

2: use "down" key to move to install upgrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Two things

 

how to reboot in console screen ??

 

and is anyone else having issues using TAB to move to install upgrade ??

 

 

reboot: in console screen type "reboot" to reboot the server.

2: use "down" key to move to install upgrade.

.

 

thanks for fast response

 

typing reboot doesn't do anything im using HP Gen 8 Micro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Two things

 

how to reboot in console screen ??

 

and is anyone else having issues using TAB to move to install upgrade ??

 

 

reboot: in console screen type "reboot" to reboot the server.

2: use "down" key to move to install upgrade.

.

 

thanks for fast response

 

typing reboot doesn't do anything im using HP Gen 8 Micro

has you press key "ENTER"?

it take some second to do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah hit enter nothing happened

 

can you type it how the screen should look

 

ma.jorversion="5"

minorversion="1"

buildphase="release"

buildnumber="5021":w

:q

smallfixnumber="0"

builddate="2015/01/07"

buildtime="14:15:27

 

that is current how mine looks

Share this post


Link to post
Share on other sites
yeah hit enter nothing happened

 

can you type it how the screen should look

 

ma.jorversion="5"

minorversion="1"

buildphase="release"

buildnumber="5021":w

:q

smallfixnumber="0"

builddate="2015/01/07"

buildtime="14:15:27

 

that is current how mine looks

before you type :w,you must press ESC

Share this post


Link to post
Share on other sites
yeah hit enter nothing happened

 

can you type it how the screen should look

 

ma.jorversion="5"

minorversion="1"

buildphase="release"

buildnumber="5021":w

:q

smallfixnumber="0"

builddate="2015/01/07"

buildtime="14:15:27

 

that is current how mine looks

before you type :w,you must press ESC

 

 

thats that bit sorted but still cant move down to install the tab doesn't work and neither does down arrow even tried the Letter D

Share this post


Link to post
Share on other sites
yeah hit enter nothing happened

 

can you type it how the screen should look

 

ma.jorversion="5"

minorversion="1"

buildphase="release"

buildnumber="5021":w

:q

smallfixnumber="0"

builddate="2015/01/07"

buildtime="14:15:27

 

that is current how mine looks

before you type :w,you must press ESC

 

 

thats that bit sorted but still cant move down to install the tab doesn't work and neither does down arrow even tried the Letter D

 

when you see the blue screen,you must press down arrow fast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nope still doesn't move :sad:

 

could it be the boot image im using?

 

 

XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
nope still doesn't move :sad:

 

could it be the boot image im using?

 

 

XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.1

i use 5022.3

you do this in vm?

Share this post


Link to post
Share on other sites
nope still doesn't move :sad:

 

could it be the boot image im using?

 

 

XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.1

i use 5022.3

you do this in vm?

 

 

Sorry VM ?? what is this Total noob at this sorry

Share this post


Link to post
Share on other sites
nope still doesn't move :sad:

 

could it be the boot image im using?

 

 

XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.1

if not vm,you can do this through "iLO Integrated Remote Console".

Share this post


Link to post
Share on other sites
nope still doesn't move :sad:

 

could it be the boot image im using?

 

 

XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.1

i use 5022.3

you do this in vm?

vm=Virtual Machines

Share this post


Link to post
Share on other sites

what do i need to do when doing it that way

 

can i use putty?

 

my friend used that to set the permissions on shares ect

Share this post


Link to post
Share on other sites
nope still doesn't move :sad:

 

could it be the boot image im using?

 

 

XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.1

i use 5022.3

you do this in vm?

 

 

Sorry VM ?? what is this Total noob at this sorry

69b8bc7agw1es342eu4ijj20tw0jp456.jpg

You are using the ILO to control it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
what do i need to do when doing it that way

 

can i use putty?

 

my friend used that to set the permissions on shares ect

no,you can't ,you must do that by ilo console or plug Monitor to vga port to console the server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now