Jump to content
XPEnology Community

andyn33

Rookie
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

andyn33's Achievements

Newbie

Newbie (1/7)

0

Reputation

  1. Hello everyone! I've been using Xpenology on baremetal for the past 3-4 years on an old pc (Q6600 with 4GB ram) and now I want to build a new NAS with a more acceptable power consumption and performance. I use the NAS mostly for docker (Plex, cloud storage), backup, and possibly vm (at the moment this was not doable). One of the main point of the new build is having HW decoding for 4K movies, so I need QSV (I have a plex pass). These are my needs: Compact system (m-ITX) Low power consuption (TDP <35W for cpu) 4K HW transcoding (QSV) NVME cache 10 GbE (I have 10GbE internet at home xD) I have two builds in mind: MB: Asrock H270M-ITX/ac (~112 USD) CPU: Intel Core i5-7400T (~100 USD used) MB: ASUS P10S-I (~185 USD) CPU: Intel Xeon E3-1235L v5 (~100 USD used) All with: 16 GB RAM 2400MHz (~100 USD) be quiet! Pure Power L8 300W (already own) 4x 4TB WD Red (already own) ASUS XG-C100C 10GbE network card (~80 USD) Fractal Node 304 (~40 USD used) SAMSUNG 970 Evo Plus SSD M.2, 250GB (~80 USD) What do you guys think? I've read some discussion on the actual possibility to use NVMe cache on baremetal with 6.2, so I'm considering switching to ESXi. The 10GbE seems to be working with v4.9 test extra.lzma.
  2. Hi everyone! Recently I updated from 5.2 to 6.1 (6.1.5 at the moment). I've been using XPEnology on DSM 5.2 for about a year and a half. The update went fine, except that now I have a strange problem. When I use any of the services, the router crashes and restarts. This happens with Plex, Transmission, and Nextcloud (Docker). There is no problem until any of these services are used intensively. For example I can leave transmission running without problems until I add a torrent, which in around 30 seconds make the router crash. Same for Plex and Nextcloud. This could mean that the router cannot handle too many connection, or that probably there are some packets that are bounced back and fort between router and server, overloading the network. I tried to understand what was happening using tcpdump, but I was not able to find much. In 3 minutes, tcpdump logged about 800'000 packets. I don't actually know if this i normal or too much. I could post a link for the tcpdump, if anyone has more experience with this than I have. The router is not faulty, since I already made my internet provider replace it for a new one. Same problem as before. The router is a personalized version (UPC Switzerland) of the Touchstone TG2492. I've been having this problem for about two weeks now and before trying to reinstall everything from scratches I wanted to the community. Also because I have no idea where to put the 7TB of data that I have on the NAS. Thank you!
  3. Hi, This network card is not working with XPEnoboot: Intel® 82562V-2 10/100 Network Connection Is it just a driver problem? Because is not included in the compatibility list even though many other similar cards are there. The error I get is: eth0 not running Best regards, Andrea
  4. Hi, Is it possible to include this driver? Intel® 82562V-2 10/100 Network Connection In the compatibility list on the forum is not mentioned even if many other similar intel cards are supported. Thank you for your time! Best regards, Andrea
×
×
  • Create New...