Jump to content
XPEnology Community

Help on restoring


ronin
 Share

Recommended Posts

Hi Guys,

 

I need some help and I hope one of your experts can help me. I am new to xpenology but up untill now everything went quite ok with all the info on the forum.

Let me explain what I did:

 

I have a N54L, running ESXI5.5 and Xpenology in a VM. (DSM5 beta update 1)

2x3TB WD Reds in JBOD having 1 Volume (2 datastores)

 

I was testing around in DSM when I tried to use restore settings to defaults in DSM . Then it went wrong. Syno Assistant states No DSM Installed.

 

I tried to setup a new VM, and got DSM back up running. However, when I connect the 2 datastorefiles to the VM and reboot, it states there is no installed DSM.

There is some data I would like to preserve (yes, I know about backups :smile: , but I was wondering if someone can guide me on solving this?

If I disconnect the 2 disks, DSM comes up again

 

Is there a way to get access to the data again? Do I need to re-install DSM? Will it wipe my data? As far as I understood, DSM software is partially installed on de Volume? Please help me out guys.

 

Great work!

 

//edit smal additions

Link to comment
Share on other sites

So......I am almost there.......luckily :smile:

 

What I did:

 

create a new VM created with gnoboot latest alfa. I installed synology DSM 5.0 final.

After this, I added my 2 diskfiles to my VM. After setting the right permissions for the admin account, I am able to access my files in the old volume (now Volume 2)

 

In the meantime I am backing up the files I wanted, but the storagemanager states the following:

 

"failed to access the storage partition. Please repair it by clicking the following link"

 

What do you guys reckon? Yes or no?

 

Cheers

Link to comment
Share on other sites

This worked so I am back in Business! :smile: Keep up the great work!

 

 

So......I am almost there.......luckily :smile:

 

What I did:

 

create a new VM created with gnoboot latest alfa. I installed synology DSM 5.0 final.

After this, I added my 2 diskfiles to my VM. After setting the right permissions for the admin account, I am able to access my files in the old volume (now Volume 2)

 

In the meantime I am backing up the files I wanted, but the storagemanager states the following:

 

"failed to access the storage partition. Please repair it by clicking the following link"

 

What do you guys reckon? Yes or no?

 

Cheers

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...