Jump to content
XPEnology Community

casperse

Transition Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by casperse

  1. 7 hours ago, merve04 said:

    I run a VM of xpenology as well for more cameras in surveillance. I just use "Mount Remote Folder" under file station and use CIFS, check the mount automatically option and for me it works great, keeps all my recordings on one drive.

    So is this a SMB mount? or WEBDAV? my automount haven't been stable and I have to remount the shares manually

  2. Hi All

     

    I managed to create a small fast XPEnology machine running on my NVMe cache drive and it works great

    And it easy to backup and try updates and if it doesn't work just roll back again

     

    But because of the size limit I only have 200G for the Apps and as the primary drive running the DSM

    So I was wondering is there any way to pass a local folder on my server like

    /Photo/ --> to a Synology shared path folder on the XPEnology NAS

    In other VM's this is really easy just to create a new folder and map it to some path in the running VM

     

    I am currently running this on a UNRAID server with the built in VM functionality and so far everything works great

    To begin with a parsed a full HD to the VM, but I dont like having the files only accessible to the XPEnology VM!

     

    Hope someone can share some light on this

    Running the latest DSM on a 3617xs + 4 port Intel NIC as a passthrough actual HW

     

     

     

  3. Update:

    I forgot to set the controller for the sata = 1 for the (USB) I can now boot without problems again! :-)

    But I have to stay at DSM_DS3615xs_25423_6.2.3 cant update to the DSM_DS3615xs_25426_6.2.3

    I even managed to get all listed as drives (USB 50MB/Virtual drive for APPs 50G/ SATA direct port 3TB drive)

    image.png.dae125237f37270cedf0e504c5719a60.png

  4. I just did a new VM install on Unraid wanted to use 2 LAN HW ported to the image

     

    - Outcome of the update: FAIL

    - DSM version prior update (6.2.3) : DSM_DS3615xs_25423 --> DSM_DS3615xs_25426 

    - Loader version and model: JUN'S LOADER 1.03b - DS3615xs

    - Using custom extra.lzma: NO

    - Installation type: VM machine Unraid

    - Additional comments: Can now only install when setting the loader as USB (SATA does not work anymore)

     

    image.thumb.png.bc3168309272a85916757aa5067b2f76.png

     

    I end up having the synoboot_3615.img showing up like this?

    image.png.5efa7a269cfd2c6b4f5293c97b9d128b.png

     

    This is really strange... (Don't know what would happen if I ejected this?)

  5. On 4/23/2020 at 12:17 AM, IG-88 said:

    virtio dirver are in my 6.2.2 driver extension but dont get loaded automatically

    i will do now drivers for 6.2.3 with new released 24922 kernel source

    how much experiace you have with kvm?

    as i got not much feedback yout the drivers in 6.2.2 i was planing to do a special version for kvm where virtio is loaded

    willing to test? the get in contact be PM and i will send you a test version

     

    Yes I would really like to test it just PM me with a link and I will go to work testing! :-)

  6. Outcome of the installation/update: SUCCESSFUL

    - DSM version prior update:  None

    - Loader version and model: Jun's Loader v1.03b - DS3515xs

    - Using custom extra.lzma: NO

    - Installation type: VM - UNRAID - Gigabyte C246-WU4 - RAM 64Gb DDR4 ECC - Intel Xeon E-2176G - Pass-through Integrated LAN Intel

    - Additional comments: Before the reboot DSM was mounting the USB bootloader? Usbshare 1-1 and Usbshare 1-2.

    UPDATE: Tried changing the USB to sata and it still works and the USB mount is gone

     

    image.thumb.png.6e9889e65b19e8b68bddf38a4e4a9f12.png

  7. Stupid me!

    Seems you need to alter the time out to 10s in order to select the VM option in the loader....

    I didn't know it just auto selected the first line before I opened the VNC!

     

    Step-by-step guide working for me:
    Create VM use CENTOS
    First scroll down make sure it's set to br0
    Either copy MAC and edit synoboot.img , or edit MAC / SN after generation use OSFmount

    Quote

    set time-out in synoboot.img to 10 secs


    Copy edited synoboot.img to wanted location and set permissions to 7777
    Host Passtrough (i'm on i3-6100)
    Choose initial memory

    Quote

    Set machine as Q35-3.0


    Use SeaBIOS
    Primary vDisk Location eg /mnt/cache/xpenology/synoboot.img (use USB, manual)
    2nd vDisk location either /dev/sd*** or create Manual eg /mnt/cache/xpenology/vdisk.img (use SATA, enough gb-space, qcow2)

    deselect start VM after creation and click apply
    edit created VM, right top corner to XML view
    change br0 model type from VIRTIO to e1000e
    change hdd bus sata controller from 0 to 1
    update and back out to main VM page Unraid
    start VM, right after start go to VNC remote

    Quote

    Since you changed timeout to 10 you will now be able to select the bottom line of the loader 

    from 1st option Baremetal to 3rd option VMware

     

     

  8. That's very interesting would have to read up on that

     

    But at least for loaders before 6.2 it doesn't matter what VID and PID are set to, it just works

    I don't know how to get the VID PID from a virtual USB in Unraid, in windows it easy.... :-)

     

    I think it's something to do with the network "e1000e" or "e1000" tried both same result, also changed controller bus for vdisk and usb no difference

    Something has changed in the new loader that require different settings?

     

     

  9. @IG-88 Thanks I needed to verify my settings and I can confirm it works with DS3615xs 6.1 Jun's Mod V1.02b.img 

    I installed the DSM_DS3615xs_15047_6.1_15047 and updated inside DSM to DSM_DS3615xs_15284_6.1.7_15284.pat

     

    But any attempt to use the new loader to get to 6.2 give above error every time...

    I just tried with 918+ starting with DSM_DS918+_23739_6.2_23739.pat and got the again....

     

    image.png.34caf75cfe41f7abb609f83a8eb7d53c.png

  10. Hi All

     

    I finally got the VM working (Unraid forum) my question is to the installation on a virtual VM and the VID & PID

     

    Information:

    I am using the loader: synoboot-ds918_1.04b

    And the DSM: DSM_DS918+_23824_(6.2.1).pat

    I have updated the Mac & license generated

     

    So after "find.synology.com" and the installation I keep getting the:

    image.thumb.png.f1cafbd1f9f6739d102606e5753c26b0.png

     

    Since this is a virtual USB I dont have a VID & PID

    Anyone else who have had this problem?

     

    To other Unraid users the post for setting this up is located here: https://forums.unraid.net/topic/71316-xpenology-vm-any-one-running-this/

     

    Best regards & a happy New year!

    Casperse

×
×
  • Create New...