sweebee

Members
  • Content count

    34
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sweebee

  • Rank
    Junior Member
  1. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    I'm currently on DSM 6.1-15047 Update 2 (HP Microserver Gen8) Is it save to update the the latest version?
  2. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Something changed in the bios synoboot? the first one i could open on my mac. Loaded the v1.01 to an usb stick but i can't open the stick on my mac to change the grub.cfg.
  3. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    This topic is a big mess right now. Especially the OP. The hybrid UEFI/BIOS is listed now there, but it's the one with the old zimage? My boxes are running right now, but for new users it's too confusing. We need to update the OP and remove the unnecessary stuff and add the loaders with the latest zimages
  4. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Next problem, finally WOL working. But my backup server should shutdown after inactive use. Sometimes it seems to work. I also added a shutdown at 06:00 hour. But after every start, the date is resetted to somewhere in 2015 so the server won't shutdown. Is there a way to sync the date/time on start? With a script or something.
  5. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    I have iLo connected as well. Have you added Jun's romdisk file and added the vid, pid, ser and mac to the grub config? And have you setup the console in bios? If you have done all of that it should work. Did you checksum your pat file? Now i'm get very confused... With setsunakawa (hybridbiosuefi2.img) what is needed? I assume with this image is burn and run in gen8 bare metal, i'm wrong? With sweebee's image (gen8boot.img) i burn and run (the only problem i have with this is that i can't install the pat file) Please guide me here, with any of this images is need change anything? vid, pids etc? You MUST set the PID and VID otherwise you can't install the pat file. Open the boot usb on your pc and open /grub/grub.cfg remove the 0xXXX (something like that) and replace it with the values of the usb stick.
  6. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Seems to work now had checked COM2, set it to COM1 and it worked.
  7. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    This were my settings:
  8. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Yes its enabled. Worked before in 5.2. I ran a few tests and it works for me every time. Someone reported that WOL worked for them without the shutdown file being added...this didn't work for me. I just removed it in my tests and WOL fails to work when the file isn't present. I have know idea why it's not working for you? For some reason your system isn't entering the correct sleep state and or there is an issue with your MAC address? I guess there could be something on your network that prevents the udp/magic packet broadcast? I run Eset's Endpoint and Smart Security on all my Windows machines and I have rules set to allow the WOL to be sent. I still can't get a desktop WOL app to wake the server up which is annoying and odd? First tried with a generated mac address and the fix for wol. Didn't work. Then I have changed the mac address in the grub.cfg to my hardware mac address. Booted up. Shut it down in DSM. And tried to wake it up from CMS and with synonet --wake XX:XX:XX eth0 both not working. Also everytime it boots up, it tells me that it didn't shut down properly.
  9. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Yes its enabled. Worked before in 5.2.
  10. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Can't get Wake on lan working on my microserver Gen8. Worked once with the original MAC but now it doesn't boot on that anymore. Tried this http://xpenology.me/how-to-activate-wol/ with the new rc.d location but also no luck (tried with generated mac). Anyone a detailed discription what you did? For the ones that got it working.
  11. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Did you replace the zimage? with a newer one from the startpost (uefi boot)?
  12. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    Maybe @jun could update the startpost with the bios bootloader included (with latest changes). And some simple instructies per bootloader whats needed and some troubleshooting/known problems. That would make it easier for new users. Also versioning with new drivers like bootloader_esxi_0.1, bootloader_uefi_0.1 bootloader_bios_0.1 etc. Just my 2c.
  13. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    anyone got wake on lan working? I enabled it in the bios and in synology, but no success. Should the original mac address work?
  14. sweebee

    DSM 6.1.x Loader

    New problem. After successfully installing it on my main microserver gen8, in wanted to install it on my second one. But when installing with pat file, i get an error 13. "Could not install the file, file is damaged". Any1 seen this before? Also my generated serial/mac on my main system doesn't work for quick connect and push services anymore. Surveillance station and file station apps work fine. Oh stupid mee, forgot the PID/VID.
  15. sweebee

    Working DSM 6

    did you use an original SN+MAC or not for quickconnect to work? i'm using pairs generated by online utilities but can't get it to work I use a generated one and the iOS app works perfect.