Alex_G

ESXi 6.5 DSM 6.02 / DSM 6.1.3, no network, no full start after adding more than 1 lagre HDD

Recommended Posts

I have strange problem with Xpenology. I try alot of combination last few days.

 

1st

when build Xpeno 6.1.3 or 6.0.2 both turn on and i can setup DSM

after i add 1st 3TB hdd (in raw mode),.. images is located in RDM folder Xpenology still boot OK and i can create volumes, shutdown, restart anything,...

 

2nd

when build Xpeno 6.1.3 or 6.0.2 both turn on and i can setup DSM

after i add 2nd 3TB hdd (in raw mode),.. images is located in RDM folder Xpenology wont boot to working state. Xpenology start, but network is not up and i can't find it on network at all.

So to make it simple, if i add more than i 3TB hdd to Xpenology it won't start to working stat anymore

 

situation:
HDD1 = botloader
HDD2 = system disk
HDD3 = 1st 3TB data disk
HDD4 = 2nd 3TB data disk

 

Does anybody have a clue what could resolve this?

Alex_G

Edited by Alex_G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

 

System is running on:
- HP Microserver 2 CPUs x AMD Turion(tm) II Neo N54L Dual-Core Processor
- 16 GB RAM
- Inside is 250 GB HDD for System (ESXi 6.5) and there is also stored all virtual machines (Xpenology)
- 2x 3 TB WD HDD added in RAW mode (used for SHR RAID on Xpenology)

 

Like i wrote i having problems with disks after restar or even start if i add more than 1 raw disk to Xpenology.

Problem:

- no disk after restart

- volume crash

- if both 2,7 TB HDDs added before star virtual machine, machine won't get IP and i can't find it on network (find. synology.com)

 

This is my second test/backup NAS, so i can rebuild it from scratch, but i really can't find one really working solution.

Please if someon running same hardware with NAS on ESXi, can you help me how exactly you build loader (i think i should use 1.02b by June) and as i read on forum i can manualy update DSM to 6.1.3.

 

If soemone can help me to build working DSM 6.1.3 on ESXi i will be very greatfull (yes, i did read forum up and down, but no final success).

 

Thank you,

Alex_G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.