Trantor

XPEnology DS3612xs DSM 4.3 build 3810++ (repack v1.0)

Recommended Posts

Is it safe to install update 4.3-3827? http://www.synology.com/en-global/relea ... l/DS3612xs

 

Synology on Facebook, said it was a recommended update...

 

Version: 4.3-3827

 

(2014/2/14)

Change Log

 

This update repairs the system and removes malware caused by past system vulnerabilities (CVE-2013-6955, CVE-2013-6987).

The compatibility of SMB 2 file service has been enhanced when transferring files to Mac OS X 10.9.

Fixed an issue where SFTP service would consume excessive memory when it was enabled.

This update is required to continue using QuickConnect & Push Service notifications.

 

Next beta will use this build (4.3-3827)

Share this post


Link to post
Share on other sites

HP Microserver N54L - everything works here..

But "Onboard NC107i PCI Express Gigabit 10/100/1000" work only 100 Mbit/s

the problem is just me?

or release a bad driver is built?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HP Microserver N54L - everything works here..

But "Onboard NC107i PCI Express Gigabit 10/100/1000" work only 100 Mbit/s

the problem is just me?

or release a bad driver is built?

Share this post


Link to post
Share on other sites
HP Microserver N54L - everything works here..

But "Onboard NC107i PCI Express Gigabit 10/100/1000" work only 100 Mbit/s

the problem is just me?

or release a bad driver is built?

 

 

My hub is showing a gigabit connection from my N54L with this release. Did you update the BIOS from the stock install ? I flashed a BIOS from Nov '13 when I set my microserver up (don't know if that's related).

Share this post


Link to post
Share on other sites
HP Microserver N54L - everything works here..

But "Onboard NC107i PCI Express Gigabit 10/100/1000" work only 100 Mbit/s

the problem is just me?

or release a bad driver is built?

 

 

My hub is showing a gigabit connection from my N54L with this release. Did you update the BIOS from the stock install ? I flashed a BIOS from Nov '13 when I set my microserver up (don't know if that's related).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Trantor, any idea when this beta may be promoted to a v1.0 release ?

 

No sorry no idea

 

I noticed with this version

 

/etc.defaults/synoinfo.conf has the following

 

esataportcfg="0xff000"

usbportconfig="0xf00000"

internalportcfg="0xfff"

 

is this a Synology change or a trantor change?

 

Just forget to edit synoinfo.cfg ^^

This is the default value for DS3612xs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I noticed with this version

 

/etc.defaults/synoinfo.conf has the following

 

esataportcfg="0xff000"

usbportconfig="0xf00000"

internalportcfg="0xfff"

 

is this a Synology change or a trantor change?

 

Just forget to edit synoinfo.cfg ^^

This is the default value for DS3612xs.

 

Ahhh interesting, cool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having had issues with my 4.2, is there a safe way to upgrade?

i have tried the 2 files copied to public etc but that failed....

 

Thanks

N

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Trantor,

 

first of all: Thanks for your great work!

 

Do you have an idea how I can read the real CPU Temperature? Maybe over a command in the terminal?

I have the HP N54L and unfortunately the "system information" in DSM is showing the wrong temperature.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It is working ...

 

- USB ports

- 6 Disk

- UPS

- WOL

 

I dont need nothing more :smile:

 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/34829066/Synology/Slike/system%20information.jpg

 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/34829066/Synology/Slike/volume1.jpg

 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/34829066/Synology/Slike/UPS.jpg

 

 

Donation follows (under - dejan.v)

 

TNX again for all good work on this release.

 

Hello interested please forgive me my english isnt good.

I have a question to your Hardware you wrote all works does usb 3.0 work??

 

LG Most Wanted

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use beta 7, works great, with one exception.

On each reboot, I get Grub Error 21 and I need to rewrite the SD card on my HP proliant Gen8 microserver.

 

So... what is the problem ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I use beta 7, works great, with one exception.

On each reboot, I get Grub Error 21 and I need to rewrite the SD card on my HP proliant Gen8 microserver.

 

So... what is the problem ?

 

When you use Synology Assistant to install DSM etc, is the checkbox asking if you want to create SHR volumes set (think it is by default)? If so then next time, uncheck it. I think otherwise DSM may try and add your SD card to a SHR volume and corrupt it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a question to your Hardware you wrote all works does usb 3.0 work??

 

USB3 is working, also in beta version DSM5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for your answer interested.

 

Is there a list or post on the board were i can find wich hardware does work??

I am interested by a System with Haswell i3 and Sockel 1150.

Has anyone Hardwaretipps??

 

Most Wanted

Share this post


Link to post
Share on other sites
thanks for your answer interested.

 

Is there a list or post on the board were i can find wich hardware does work??

I am interested by a System with Haswell i3 and Sockel 1150.

Has anyone Hardwaretipps??

 

Most Wanted

 

ASUS H87I-PLUS worked for me

 

http://www.overclock.net/t/1442957/frac ... nology-dsm

 

THANKS Moogs

1:Which version of the Board does you have Asus H87I Plus (C1) or (C2)?

2:Does WOL working with the integrated OnboardLan?

3:And does Usb3.0 working with this Board?

 

The Case is very cool.

When i use a haswell i3 is that a problem or is it indifferent?

You having an i7 on your System.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’ve installed the 4.3 update 4 on the N40L. All is fine except that the N40L now don’t want to recognize any USB devices when in Synology.

Anyone got the same problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I’ve installed the 4.3 update 4 on the N40L. All is fine except that the N40L now don’t want to recognize any USB devices when in Synology.

Anyone got the same problem?

 

How have you configured your synoinfo.conf?

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now