synogeek

HCL List - Task Force (please post your build) - Mega thread

Recommended Posts

I do not think we have a current HCL (hardware compatibility list) and would like to take up this project, any help (to build / work on the list) will be appreciated.I will try doing this during my spare time.

 

If you currently have a motherboard / build working / some features not working etc. Please post here, I will work on preparing a Wiki or HCL page (need to figure out where).

 

Just brainstorming , any ideas / input appreciated.

 

In this fashion:

 

Motherboard:

RAM(ecc or non ECC):

HDD: type / config

LAN:

BareMetal or Virtual (ESXi/Proxmox):

Xpenology Build:

Whats working / not working:

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motherboard: Gigabyte - GA-B150M-DS3H Micro ATX LGA1151

RAM: Kingston - ValueRAM 32GB (2 x 16GB) DDR4-2133 Memory

HDD: 5x Western Digital - Red 2TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive (via onboard SATA)

LAN: Onboard + SYBA 2-Port Gigabit Ethernet PCI-Express Card : SD-PEX24041

BareMetal or Virtual: BareMetal

Xpenology Build: DSM 5.2-5644

Whats working / not working: Been running solid for over a year, no issues.

 

https://pcpartpicker.com/user/bgmccollum/saved/#view=kNFcCJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gigabyte GA-Z97N-WIFI/Rev 1.0
CPU Intel  i3-4130 SOCKET 1150
RAM G-SKILL Sniper Series 2x4 GB DDR3-1866 - PC3-14900 - CL9 (F3-14900CL9D-8GBSR)

LAN onboard Intel I217V and Atheros 8161-BL3A  --- Bond 1 ---

HDD WD Red  3x3tb + 3x2tb

Baremetal

Xpenology Build DSM 6.1-15047 upd 2   

Loader 1.02A  DS3615XS

WIFI not works, the rest works all properly

 

Edited by blackfoxvr

Share this post


Link to post
Share on other sites

My build is in my signature along with the loader I'm using. Everything works perfectly, including WoL, auto-power-off & auto-shutdown :smile: 

 

I'm using the DS3615xs image.

Edited by filippo333

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motherboard: Asrock A75M-HVS

RAM(ecc or non ECC): non ECC

HDD: type / config 2x 3tb western digital reds, 3tb seagate, 2tb samsung drive via LSI-9211-8i

LAN: Onboard 1 Gigabit ethernet

BareMetal or Virtual (ESXi/Proxmox): Baremetal

Xpenology Build: DSM 6.1.3-15152

Whats working / not working: all working

Loader: Khile-JunsMod102a-test-NICadd

 

Motherboard: HP n54L

RAM(ecc or non ECC): Non ECC

HDD: type / config 4x 4tb Western digital reds and 500gb drive

LAN:  ONboard 1 gigabit ethernet

BareMetal or Virtual (ESXi/Proxmox): baremetal

Xpenology Build: 6.0.2-8451 update 9

Whats working / not working:

Loader: Jun v1.01

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motherboard: HP N40L (Bios Modded)

RAM(ecc or non ECC): 4gb Non ECC

HDD: type / config 4x4tb Seagate Nas drive + 2x Samsung 850 EVO (one using the esata port)

LAN: Intel PRO/1000 PCI-E Quad Port

BareMetal or Virtual (ESXi/Proxmox): Bare Metal

Xpenology Build: XPEnoboot 5.2-5644.5

Whats working / not working: Everything tested working

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motherboard: Supermicro X11SSH-CTF

RAM: 16GB ECC UDIMM

HDD: 2x 10TB HGST NAS HDD, 2x 128GB Intel SSD

LAN: Intel X550 (2x 10GBit, onboard)

BareMetal or Virtual (ESXi/Proxmox): Bare Metal

Loader: Jun v1.02b (DS3615, DS3617, DS916+, see below)

DSM: 6.1.3/15152

No Extension

 

Whats working / not working: 

 

DS3615: Everything is working, no problems

DS3617: Everything is working, no problems

DS916+: Installation wont work, Network interface drivers are not included in 916+ Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motherboard: ASUS M2A-VM (AMD)

RAM: 8GB non ECC, various...

HDD: various SATA / SHR

LAN: onboard Realtek

BareMetal: Jun's Mod V1.02b

Xpenology Build: DSM_DS3615xs_15217 + upd.

Whats working / not working: no issues afaiks


Motherboard: ASRock J3710-ITX (Braswell)

RAM: 2x4GB non ECC, KINGSTON KVR16LS11/4

HDD: 4x SATA (1x SAMSUNG HM321HI / SHR; 3x 2TB WD RED / RAID5)

LAN: onboard RTL8111GR

BareMetal!

Xpenology Build: DSM_DS3615xs_15217 + upd.
                               DSM_DS916+_15125 + _15217 with Jun's Mod V1.02b (1st working :-))

Whats working / not working: 3615xs: no issues afaiks;
                                                      916+:   hibernation don't work;
                                                      tested with onboard / ASMedia + PCIe Marvel 9215 chipset controller

Edited by nudnik
looks better..

Share this post


Link to post
Share on other sites

The OP is not very active and clearly doesn't seem he will be making the HCL. This topic was created in July 23 and to this date nothing has been done. Therefore I am closing this topic considering it is also redundant.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.