Sign in to follow this  
filippo333

Migrating backup from Xpenology to real Synology

Recommended Posts

Hello all,

I finally decided to bite the bullet and ordered a Synology DS1515+ which should be here on Monday :grin:

 

I'm pretty sure I should be able to import my Hyperbackup to a Synology box, I've tested this works inside a VM though obviously still using Xpenology/Jun's loader. Does anyone see any issues with importing data exported from an Xpenology system?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the same recently, I put a disk from Xpenology to ds214 and upon its boot up it said something like "I need to reinstall", I agreed, and the reinstall succeeded. I restored the settings, however not everything came back to the original state, e.g. shares ACL. However all shares were present on DSM and data were untouched.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
I did the same recently, I put a disk from Xpenology to ds214 and upon its boot up it said something like "I need to reinstall", I agreed, and the reinstall succeeded. I restored the settings, however not everything came back to the original state, e.g. shares ACL. However all shares were present on DSM and data were untouched.
 


Yeah I saw your post, my thinking was by exporting the data the chances of it being accepted by a new system should be a lot higher.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure you backup your data before you migrate. You should be able to backup your XPE config and import that (but it may be hardware dependent, and if you choose 'migrate keep my settings' or 'clean install'. Also, update the DS1515 to the same base version of DSM as you have on XPE, just to avoid too may variables. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Make sure you backup your data before you migrate. You should be able to backup your XPE config and import that (but it may be hardware dependent, and if you choose 'migrate keep my settings' or 'clean install'. Also, update the DS1515 to the same base version of DSM as you have on XPE, just to avoid too may variables. 


So it worked, I migrated the data not the settings just to be safe. Bad news is I think I'm going to have to return it as CPU performance is not as advertised :sad:

I guess if you really want decent Plex transcoding then stick to a PC.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this