princerock

Is DSM checking SN for video conversion?

Recommended Posts

 
Yes, DSM 5.x does not have this issue. I have a valid mac and serial and for me it works fine on DSM 6.0 as well.
Just buy a real box and use it's serial and use that as a "license" to use XPenology.
Can it be any real box or must it be a 3615?

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, bglf83 said:

Can it be any real box or must it be a 3615?

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
 

Not sure, only tried with a real 3615. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, NeoID said:

Not sure, only tried with a real 3615. :smile:

Well I applied with my DS1513+ S/N to my xpenology DS3615xs emulation box.  Now no problem with uploaded videos.  Problem, solved.  All you need is a genuine Synology S/N.

Unfortunately, I'm still running my xpenology box as a DS3615xs and not a DS3617xs (preferred configuration), because there is no available Sonarr packages for the DS3617xs (xeon processor) yet.

Edited by Rhubarb
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 17.7.2017 at 6:35 PM, jarugut said:

I can confirm that if you have a real sn the codec transcodification works fine!

codec.png

 

uhhh....

Haldi@NAS:~$ cat /usr/syno/etc/codec/activation.conf
{"success":true,"activated_codec":["h264_dec","h264_enc"],"token":"c***********d                d**************c"}

Shouldn't that mean H265 stuff should be encoded into h264 if i watch a video over DLNA ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah okay... it's working.... It's transcoding. 1920x1080p videos from x264 to MPEG-ts 840x480 pixel

But if you use a X264 10 bit oder x265 Video stream then you only get Sound and a Black screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello to all,

excuse English but use google translate =)

I installed Xpenology (DS3615xs) DSM 6.1.3-15152 Update 4 on ESXI 6.5 with Loader 1.02a2.

I always get the error "System failed to convert video [/volume1/photo/.....59272.mp4] to mpeg4."

I modified the serial with the generator https://xpenology.github.io/serial_generator/serial_generator.html The situation does not change.

I wanted to try updating to the last 1.02b loader, but I do not know how to do it because there is only the iso or img file.

Some advice?

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only SN? Does Xpenology work without matching MAC? I thought a paired MAC-SN was needed to run it.

Edited by Eduardo

Share this post


Link to post
Share on other sites

it seems that for video convert it only need valid sn

for other services (like QucikConnect etc) valid sn and mac must be provided

Share this post


Link to post
Share on other sites
Only SN? Does Xpenology work without matching MAC? I thought a paired MAC-SN was needed to run it.


DSM works fine without any of the two but some proprietary apps/features will be impaired/disfuntional either without a valid SN or without a paired SN/MAC (Quickconnect and push notifications being the two most significant ones). Paired SN/MAC generators are not being promoted in this forum (announcement) due to their abusive nature. Impaired/disfunctional apps/features can very easily be bypassed/ignored by using third party apps/features (i.e Plex for media, Custom DDNS as replacement of Quickconnect).

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Polanskiman said:

 


DSM works fine without any of the two but some proprietary apps/features will be impaired/disfuntional either without a valid SN or without a paired SN/MAC (Quickconnect and push notifications being the two most significant ones). Paired SN/MAC generators are not being promoted in this forum (announcement) due to their abusive nature. Impaired/disfunctional apps/features can very easily be bypassed/ignored by using third party apps/features (i.e Plex for media, Custom DDNS as replacement of Quickconnect).

 

I knew about propietary apps/features and SN/MAC generators rules. I don't use them.  But I thought paired SN/MAC was needed for running XPEnology itself. Thanks for the info.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Eduardo said:

I knew about propietary apps/features and SN/MAC generators rules. I don't use them.  But I thought paired SN/MAC was needed for running XPEnology itself. Thanks for the info.

No it's not necessary. Never has been in fact. It has only been used for one thing and one thing only: the use of Quickconnect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
No it's not necessary. Never has been in fact. It has only been used for one thing and one thing only: the use of Quickconnect.
Necessary for photo station and video station to transcode.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, bglf83 said:
Necessary for photo station and video station to transcode. 

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

 

 

You might have well read three posts above... I was answering to a very specific question.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 23.8.2017 at 6:14 PM, haldi said:

 

uhhh....


Haldi@NAS:~$ cat /usr/syno/etc/codec/activation.conf
{"success":true,"activated_codec":["h264_dec","h264_enc"],"token":"c***********d                d**************c"}

Shouldn't that mean H265 stuff should be encoded into h264 if i watch a video over DLNA ?

Small Update... switched from Celeron G1610T to a Xeon 1265L Sandybridge with iGPU

 


Haldi@NAS:~$ cat /usr/syno/etc/codec/activation.conf
{"success":true,"activated_codec":["h264_enc","h264_dec","mpeg4part2_dec","vc1_dec","vc1_enc","aac_dec","aac_enc"],"token":"4*******c"}

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 23.8.2017 at 6:14 PM, haldi said:

 

uhhh....


Haldi@NAS:~$ cat /usr/syno/etc/codec/activation.conf
{"success":true,"activated_codec":["h264_dec","h264_enc"],"token":"c***********d                d**************c"}

Shouldn't that mean H265 stuff should be encoded into h264 if i watch a video over DLNA ?

 

@haldi

which Image do you currently use ?

ds916+ / 3617xs / 3615xs ? 

 

So you are saying that Hardware transcode works, using video station right ? Did you ever tried plex with that ? 

 

 

Iam currently try to build my box as a plex station with support for hardware transcode of plex. 

I‘m using a Intel Xeon 1245 v6. 

 

Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.