Ph1L

Installing DSM 6+ on ESXi 6.5

Recommended Posts

Hi all,

 

I've posted several times, without any reply. I do really hope, that someone will answer this thread then.

 

Issue:

 

I've been following this thread, viewtopic.php?f=2&t=20216, and used OVF template from https://mega.nz/#!Agt00ZDT!lN5blyZc4gMa ... i9bF6ZBnY0

 

Then I power up the VM, and finds the DSM installation webinterface

However, it keeps rebooting / reinstalling, after it says "we've found your old harddrives"

 

I'm stuck here. Adding serial port (found in the thread linked to) didn't help.

I really hope that someone can help me out, getting DSM 6+ alive.

 

Thanks :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

During loader startup did you switch to ESXI option? Its the last one in grub menu. Also you can try to build new VM from scratch, just use hard drive from OVF template.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bump?

Has anyone got DSM 6.1 installed, as brand new, on ESXi 6.5? Mine keeps rebooting, no matter what.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, but I got only success with the Ds3615xs .

 

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
During loader startup did you switch to ESXI option? Its the last one in grub menu. Also you can try to build new VM from scratch, just use hard drive from OVF template.

 

From my experience testing, selecting the ESXI/VMware option causes the VM to not see any of the disks. Leaving it on the default works fine in VMware.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/8/2017 at 10:37 AM, niedi74 said:

Yes, but I got only success with the Ds3615xs .

Which version of DSM do you have on ESXi? 6.1.4-15217?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes , fresh 3615XS  6.1.6 on ESXI 6.5.0 update 1 free. Didnt notice there was a vmware feature in the grub. So it is running without it and seems ok so far. I had issues with the 3617 (not appearing on ethernet).

Phil

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/17/2018 at 3:49 PM, philber said:

Yes , fresh 3615XS  6.1.6 on ESXI 6.5.0 update 1 free. Didnt notice there was a vmware feature in the grub. So it is running without it and seems ok so far. I had issues with the 3617 (not appearing on ethernet).

Phil

What Images did you exactly use? If i this Template

 

On 5/26/2017 at 2:38 PM, Ph1L said:

 

I don't see any Network Activity

 

Host: 6.5.0 Update 1 (Build 6765664)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now