Sign in to follow this  
mahojazz

Having problem detecting hdd via syba sata add on card

Recommended Posts

Hi. I am using an addon card for more sata ports. Its a syba 8port pci-e 2.0 x1 card. Model number is SD- PEX40104. it uses marvell chipset, 88SE9215 and 88SM9705. Xpenology 5.2 build 5967.1 managed to detect 4 ports that is at the top, but the other 4 ports at the sides are not detected.

Motherboard's 2x sata ports are also detected.

Does anyone know the problem? I went thru compatibility table and found marvell 9215 chipset is supported. Does port multiplier 9705 need to be supported as well? Thanks.

 

 

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did a search and found out that port multiplier is not supported by synology. Guess i ran out of luck.

 

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use a LSI SAS 9201-16i which works perfect. The only thing that doesn't work with the card is SNMP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I use a LSI SAS 9201-16i which works perfect. The only thing that doesn't work with the card is SNMP.

Yes. I saw LSI to be supported in the hardware list. Being a low cost built, i am gonna stuck with 6 ports sata, 4 from the card, 2 from motherboard.

Thanks.

 

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found a LSI SAS2008- 8i. Support 8 sata. Gonna get it.

 

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this