shinrei82

Can not add the new disk

Recommended Posts

Hi there,

 

I have an issue when trying to add a new disk (from rma). As usual, after receiving it, i create vmdk from esxi

 

#vmkfstools -z /vmfs/devices/disks/t10.ATA_____WDC_WD40EFRX2D68N32N0_________________________WD2DWCC7K5NPxxxx /vmfs/vo
lumes/SSD_dataStore/RDM/4To_WD2DWCC7K5xxxx.vmd

 

I added an existing hard disk from the vm. When i start,i have nothing (no ssh, no ping, no web access). Event after 20 minutes

 

If I delete the new disk, everything is working fine. Unfortunately, I seems no recording solething on the log. I attach the log here

 

Not sure to help but the new one isn't look the same as these others.

 

New disk: WDC_WD40EFRX2D68N32N0

others disk (2 disks):WDC_WD40EFRX2D68WT0N0

 

What do you thing?

 

To download the messages.log

https://ufile.io/538282

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry if this is *** obvious and you have checked this - but is the VM trying to boot from the new disk rather than from the Xpenology boot loader?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, there is no obvious question :wink:

 

It did not boot from another disk because i did not touch it. Furthermore, when unattach the new disk it starts nicely again.

 

Anyway, I plug the new disk to my laptop. Have a look and put back on the ESXI. I also replace SATA cable and voilà ! It starts with the new disk !

 

I am reparing the raid..It should be fine now.

 

Thanks anyway :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.