Jump to content
XPEnology Community
  • 0

DVA3221 7.1.1-42962 Tinycore Redpill TCRP on bare metal - Cannot find device with synology assistant


bigmonkey70
 Share

Question

Hi, I need a little help with the network card on a bare metal

I am trying to build up a DVA3221 7.1.1-42962... Burn image, did all the commands

 

./rploader.sh update

./rploader.sh fullupgrade

./rploader.sh identifyusb

./rploader.sh serialgen DVA3221 (realmac if want real MAC from server)

./rploader.sh satamap

lspci -nnq show 


03:00.0 Ethernet controller [0200]: Qualcomm Atheros Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller [1969     :e0a1] (rev 10)
6f:00.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Limited NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express      [14e4:1677] (rev 01)

 

./rploader.sh listmods dva3221-7.1.1-42962 show that it did added the alx and tg3 extension
 


Found matching extension :
"https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/master/alx/rpext-index.json"
Found matching extension :
"https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/master/tg3/rpext-index.json"
 

./rploader.sh build dva3221-7.1.1-42962

 

sudo reboot ....

 

Booted up OK  but when trying to find the device with synology assistant and finds.synology.com ... can't find the device.

 

Did I miss anything?

 

Thanks

Edited by bigmonkey70
Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
3 hours ago, rojoone2 said:

What hardware are you using? Motherboard and CPU?

I am currently using a DELL XPS 8930 with an intel I7 9700 and 8GB of RAM.  I know DVA3221 required at least Haswell CPU.  Thanks.  All build went though no problem and boot up normally but just can't find the machine with synology assistant or finds.synology.com.

Edited by bigmonkey70
Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 1/24/2023 at 10:33 PM, bigmonkey70 said:

I am currently using a DELL XPS 8930 with an intel I7 9700 and 8GB of RAM.  I know DVA3221 required at least Haswell CPU.  Thanks.  All build went though no problem and boot up normally but just can't find the machine with synology assistant or finds.synology.com.

 

Your two nics are correctly identified as below in modules.alias.4.json , module auto-mapping environment file of TCRP.

{
    "name": "alx",
    "alias": "pci:v00001969d0000E0A1sv*sd*bc*sc*i*"
},
{
    "name": "tg3",
    "alias": "pci:v000014E4d00001677sv*sd*bc*sc*i*"
},
 

I recommend that you try TCRP FRIEND.

 

TCRP FRIEND shows the assigned IP on the loader boot screen.

 

Please try pinging the IP shown on the screen instead of find.synology.com first.

 

In the build action, add more withfriend options as shown below.

 

./rploader.sh build dva3221-7.1.1-42962 withfriend

Edited by Peter Suh
Link to comment
Share on other sites

  • 0

I spoke too soon ... after a reboot, can't find device anymore. I reinstalled DVA3221 latest build withy Tcrp withfriend option.  After reboot and it first show the ip address, then light on nic card went out and can't ping the IP anymore.  Can't find device with synology assistant.

Edited by bigmonkey70
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...