Jump to content
XPEnology Community

Automated RedPill Loader (ARPL)


fbelavenuto

Recommended Posts

4 hours ago, nk950357 said:

just ask a noob question:

does arpl needs boot display?

after update can it run postupdate without keyboard and display, only by http://ip:7681? thanks

It is not necessary! You also don't need to run anything after the release update, the loader will do it automatically.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, tomeeli said:

Asrock QC5000 8GB, 1 HDD, clean installation. After compiling the bootloader and booting from it, the system freezes, the link disappears and the usb ports are disconnected. I waited for 10-15 minutes. I used alpha 5 and alpha 6, on alpha 4 the link in the router is defined as 10 Mbit, but after a few minutes it also disappears. Tried builds from DS3617 and DS918+, 7.0.1-7.1.1

From the manufacturer's website, is the network card the Realtek RTL8111E model?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Tsan said:

After rebooting the assembled loader, the network disappears. I assume that the problem is that there is no driver for network adapters Intel 82579LM Gigabit Ethernet; Intel Pro 1000 CT Gigabit. 

Version 03 alpha built correctly.

Noted!

Link to comment
Share on other sites

Thank you, I have successfully installed DS3622 on Proxmox using ARPL but I'm unable to activate Backup for Business. I used the following command.

https://10.1.63.38:5001/webapi/auth.cgi?api=SYNO.API.Auth&version=3&method=login&account=username&passwd=password&format=cookie

https://10.1.63.38:5001/webapi/entry.cgi?api=SYNO.ActiveBackup.Activation&method=set&version=1&activated=true&serial_number="SerialNumber"

 

Have anyone successfully activate Active for Business?

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, scfrancis said:

I just did a fresh install with the alpha6 version, and still no network card detected !
My syno is under Proxmox, with virtio driver.

Please is it possible for you to add a serial port and open the xterm.js console and post the DSM boot result here?

Link to comment
Share on other sites

Hello there,

 

First thanks for the automated solution. I'm having the following issue, when I choose de build (DS3622xs+) and build it and when I boot the loader, I lose the IP assignation immediately and I'm unable to init synology assistant to start the installation and when I reboot and loader it's booted I get an ERROR on ip assignation. Do I miss some specific network driver or something like this? I'm using an HP Proliant Microserver Gen10 (AMD opteron X3126)

 

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Thank you to the creator of Automated Redpill Loader (ARPL). I was able to install my first DSM 7.1.1 on Proxmox.

Here's the link to activate Active Backup for Business. Just replace IP, username, password, and serial number with your informations.

 

Authentication
https://ip:5001/webapi/auth.cgi?api=SYNO.API.Auth&version=3&method=login&account=username&passwd=password&format=cookie

 

Activate Active Backup for Business
https://ip:5001/webapi/entry.cgi?api=SYNO.ActiveBackup.Activation&method=set&version=1&activated=true&serial_number="SerialNumber"

Activate Active Backup 365
https://ip:5001/webapi/entry.cgi?api=SYNO.ActiveBackupOffice365&method=set_activation&version=1&serial_number="SerialNumber"

Activate Active Backup G-Suite
https://ip:5001/webapi/entry.cgi?api=SYNO.ActiveBackupGSuite&method=set_activation&version=1&serial_number="SerialNumber"

Edited by vinhdt
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Tone said:

Hello there,

 

First thanks for the automated solution. I'm having the following issue, when I choose de build (DS3622xs+) and build it and when I boot the loader, I lose the IP assignation immediately and I'm unable to init synology assistant to start the installation and when I reboot and loader it's booted I get an ERROR on ip assignation. Do I miss some specific network driver or something like this? I'm using an HP Proliant Microserver Gen10 (AMD opteron X3126)

 

Thanks!

 

To clarify: network card is an Embedded Broadcom BCM5720 Dual Port Gbe LOM. Didn't have problems building the booloader with pocopico (but got issues with installation pat) but here I'm not even able to get an IP....

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Tone said:

 

To clarify: network card is an Embedded Broadcom BCM5720 Dual Port Gbe LOM. Didn't have problems building the booloader with pocopico (but got issues with installation pat) but here I'm not even able to get an IP....

are both nics connected? possible that the mac address created/assigned to mac1 is not the one connected? you may need to edit the config file to add your second nic i think in any case. the bnx/bnx2 modules are part of the rp-ext library so 'should' be added as part of the build but you may need to add manually.

Link to comment
Share on other sites

Is there a guide to upgrading?

 

I have just run the loader to update to 0.4 alpha6 and built the 7.1.1 version

Booted the NAS and passed the pat but it states my NAS has been reset and all config lost :-(

 

What is the right way to move from one version to another?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

In the future, if we need to update the new build number when DSM version come out, do we use the ARPL first to update the build model and then do the DSM update from control panel or can we skip the ARPL update and go straight to the DSM update in the control panel? What is the procedure to update DSM version?

Edited by vinhdt
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, vinhdt said:

In the future, if we need to update the new build number when DSM version come out, do we use the ARPL first to update the build model and then do the DSM update from control panel or can we skip the ARPL update and go straight to the DSM update in the control panel? What is the procedure to update DSM version?

Exactly that was I supposed to update in DSM by manually doing the update using pat in DSM then update the loader after reboot?

Setting up SSS is a real pain :-(, however setting up 6 AI tasks disabling them and creating a rule where home mode is switched enables all 6 AI task is a good bug to have :-) 

6 AI tasks for the limit of 2 lol

Link to comment
Share on other sites

Hi everyone,

 

I have been using TinyCore before and I want to try ARPL but everything is very confusing. I select DS918+ and if I want to add additional addons like virtio or ixgbe etc... when I enter the url I get "File format not recognized!"... what is going on?

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Tone said:

Hello there,

 

First thanks for the automated solution. I'm having the following issue, when I choose de build (DS3622xs+) and build it and when I boot the loader, I lose the IP assignation immediately and I'm unable to init synology assistant to start the installation and when I reboot and loader it's booted I get an ERROR on ip assignation. Do I miss some specific network driver or something like this? I'm using an HP Proliant Microserver Gen10 (AMD opteron X3126)

 

Thanks!

Some bug in the driver of netcard inside the DSM!! Please confirm vendor and model of your netcard.

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Tone said:

 

To clarify: network card is an Embedded Broadcom BCM5720 Dual Port Gbe LOM. Didn't have problems building the booloader with pocopico (but got issues with installation pat) but here I'm not even able to get an IP....

Oops, I see now!! Please forgot the last question!

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, spv4u1975 said:

Is there a guide to upgrading?

 

I have just run the loader to update to 0.4 alpha6 and built the 7.1.1 version

Booted the NAS and passed the pat but it states my NAS has been reset and all config lost :-(

 

What is the right way to move from one version to another?

 

Thanks

I don't know what happened! The correct thing is to update the loader, boot the current DSM, update the build by the DSM itself (control panel) and restart. The loader must recognize the update and do everything itself.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, vinhdt said:

In the future, if we need to update the new build number when DSM version come out, do we use the ARPL first to update the build model and then do the DSM update from control panel or can we skip the ARPL update and go straight to the DSM update in the control panel? What is the procedure to update DSM version?

Explained above

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...