Rana Singh

high-availability (Cluster) DS3615xs_5.2-5644.5

Recommended Posts

Hi Team,

I am testing HA in VMware workstation 12 with DS3615xs_5.2-5644.5. I have created two connection Host only another in Nat. Host only connection is used for Heat beat and Nat connection is used for web console. Nat ip is 192.168.253.X/24 and host only 10.0.0.x/24. When I run the HA after giving ip address of the remote host and user name Password its goes to select interface. I chose LAN 1 which having 10.0.0.x after that it goes to loading and getting error” Passive interface can’t be detected” but on the another server log I can admin has login from first server.

 

I have followed the step give on the synology site-

https://originwww.synology.com/en-uk/kn ... nology_NAS

 

Please find the attachment for more detail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

VMWare Workstation does not allow jumbo frames (MTU 9000) but a HA Cluster needs a MTU of 9000 for the Heartbeat Connection. So it wont work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Hoppler,

 

Is there any other limitation apart from jumbo frame on VMware workstation? my actual question is if I go with two PC/server with DS3615xs_5.2-5644.5 and follow the correct procedure ? Is it going to work?

 

Do i need to aware of the any limitation/ tricks to get HA working on Xpenology? I was reading in forum that mac-address need to edited to get HA working?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Hoppler,

 

Is there any other limitation apart from jumbo frame on VMware workstation? my actual question is if I go with two PC/server with DS3615xs_5.2-5644.5 and follow the correct procedure ? Is it going to work?

 

Do i need to aware of the any limitation/ tricks to get HA working on Xpenology? I was reading in forum that mac-address need to edited to get HA working?

Yes, if you use VM you must add serial port on both VM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much,

 

Vmware doesn work. I am trying Virtual box and now i see the windows where its ask for cluster name and ip address. I have enabled the jumbo frame as 9000 and serial port is default on a virtual box.

 

I see significant improvement using virtual box. I will post all the findings once I am done with testing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i've tested alot on creating a HA Cluster and there are a few thing that you have to check or must have

 

- two different serial number and mac adress on the interfaces

- serial port

- synology checks the harddisk temperature, so this must work

- MTU 9000

 

i was able to create a Synology Cluster but with Proxmox and not Vmware.

What i have at the moment is a Cluster with two older Netgear Ready RNDU4000 and it works very well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, I Pleased to announce that high-availability (Cluster) is working on Virtual Box. All you need to do is enable Jumbo frame on interface and select serail interface. I have not edited any serial no and mac-address . I will post the detail documentation after all the testing is done.

 

Thanks Aigor and Beta17 for your hints and valuable suggestion.

 

One quick question do we need a serial interface on physical motherhood as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all, I Pleased to announce that high-availability (Cluster) is working on Virtual Box. All you need to do is enable Jumbo frame on interface and select serail interface. I have not edited any serial no and mac-address . I will post the detail documentation after all the testing is done.

 

Thanks Aigor and Beta17 for your hints and valuable suggestion.

 

One quick question do we need a serial interface on physical motherhood as well?

I think yes, i suppose it's for support purpose and it's mandatory to setup HA

Share this post


Link to post
Share on other sites