jun

DSM 6.1.x Loader

Recommended Posts

Worked perfectly on N54L from 5.0 on Nanoboot.

Thanks you very much.

 

PS: I made Update 6.

is it under any esxi / VM, or direct boot from an USB bootloader?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Worked perfectly on N54L from 5.0 on Nanoboot.

Thanks you very much.

 

PS: I made Update 6.

is it under any esxi / VM, or direct boot from an USB bootloader?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem with my HP Proliant N40L MicroServer, when I installed DSM 6.0.2 USB does not work

Share this post


Link to post
Share on other sites

for me installation is failing still on bare metal hardware.

Used the loader V1.01 and changed the pid/vid in grub.cfg according to instruction

 

Systems boots and i can enter the webinterface, running the installattion fails with error 13 invalid or incorrupt pat file.

Tried synology_bromolow_3615xs.pat & DSM_DS3615xs_8451.pat (from synology site) without luck.

 

Any additional suggestions ?

 

A) Tried 3 different USB sticks

B) Tried to change pid/vid in console (hit c and enter values

C) Tried same but then directly on USB stick by editing grub.cfg

 

Until now it keeps failing and i am unable to install DSM on my bare metal machine

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem with my PC DSM 6.0.2-8451 Update 6 does not work web UI connect and ssh to DiskStation through openvpn. I can ping my PC through openvpn from DiskStation and another way. Before i update DSM5 to DSM6 all connect work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does the onboard NIC also work or did you add a NIC?

I used the onboard NIC.

 

But: I have not yet tried to proceed with the actual installation of DSM, mainly because I first had to take care of my SAS/SATA controller (cross flashing M1015 to 9211-8i). So I don't know yet whether the installation will actually succeed or not. So far I just saw that the system obtained an IP address from my DHCP server and showed up in the Synology Assistant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used the onboard NIC.

 

But: I have not yet tried to proceed with the actual installation of DSM, mainly because I first had to take care of my SAS/SATA controller (cross flashing M1015 to 9211-8i). So I don't know yet whether the installation will actually succeed or not. So far I just saw that the system obtained an IP address from my DHCP server and showed up in the Synology Assistant.

 

 

If you got an IP it works, thanks for your message!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm on the same page as Ph1L. There is way too many pages and posts to try and read for answers.

 

I am running DSM 6.0.1-7393 Update 2 on VmWare and has been running fun but can not upgrade to 6.0.2 has anyone been able to accomplish this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is running perfectly on my system standalone.

 

Upgrade from 5 to the latest version on 6 all want okay.

Unfortunately I lose one drive, my mistake because I used diskpart -clean command and that make my EX4 empty :oops:

I did that because on the first part on that disk was my boot diks :wink: but I could not changed the PID / VID on that one so I was hoping it cleans only the first part, but is was all :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you got an IP it works, thanks for your message!

I have now successfully installed DSM 6.0.2 Update 6 on my System (ASRock J3455M "Apollo Lake" Mainboard, LSI 9211-8i SAS/SATA HBA, bare metal).

 

I had changed VID/PID, MAC and SN in my grub.cfg as described and then installed DSM to two 80GB disks attached to the LSI.

When creating a RAID1 volume I got an error, but i'd rather blame that on the 12 y/o drives I had kicking around my junk drawer for years than on DSM :wink:

Everything else went smoothly and looks very promising so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My system was working fine until last night and this morning when I try to log in via find.synology.com I get the error, "No hard drive found". Is this an issue where my system has been reset? Current version is 6.0.2 8451.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[spoiler=Version: 6.0.2-8451.7 (2016/12/22)]Important Note

1. The update is expected to be available for all regions within the next few days, although the time of release in each region may vary slightly.

2. This update will restart your Synology NAS.

 

Fixed Issues

1. Enhanced the stability of RAID 5.

http://download.synology.com/download/DSM/criticalupdate/update_pack/8451-7/

 

Regards.-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello there,

 

first of all thanks devs for the great work..!!

 

I have an HP N54L with 4x4TB WD Reds for some time in DSM 6, one of them had bad sectors and i got a replace with a new one (!) 5TB WD Red.

 

Xpenology reads the new drive correctly but doesn't allow me to perform Secure Erase (It says my drive doesn't support it). Is it a because of hardware limitation or software related?

 

Thanks in advance!!

 

Screen%20Shot%202016-12-24%20at%2010.36.52_zpssfcoxdgb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
[spoiler=Version: 6.0.2-8451.7 (2016/12/22)]Important Note

1. The update is expected to be available for all regions within the next few days, although the time of release in each region may vary slightly.

2. This update will restart your Synology NAS.

 

Fixed Issues

1. Enhanced the stability of RAID 5.

http://download.synology.com/download/DSM/criticalupdate/update_pack/8451-7/

 

Regards.-

 

did you manage to install the update?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[spoiler=Version: 6.0.2-8451.7 (2016/12/22)]Important Note

1. The update is expected to be available for all regions within the next few days, although the time of release in each region may vary slightly.

2. This update will restart your Synology NAS.

 

Fixed Issues

1. Enhanced the stability of RAID 5.

http://download.synology.com/download/DSM/criticalupdate/update_pack/8451-7/

 

Regards.-

 

did you manage to install the update?

 

I did yesterday on my test instance of DSM6. Update was applied without a problem. Survived the reboot.. So it seems fine for now.

Will wait a couple of more days before I apply it to my two "productive" boxes as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i have downloaded "synology_bromolow_3615xs.pat" from the link

and the update fails...

 

So did I: synology_bromolow_3615xs.pat, md5 hash: 786ddeede3379a97d05a7d5ea97be4be, size: 27.954.907 bytes

 

Have you been on "DSM 6.0.2-8451 Update 6 "before you performed the manual update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

update to 7 fails too.

also tried update 6 first, exactly the same results.

 

so, remains update 5 version. waiting for new progress...

 

BTW: AMD cpu, N54L, ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
update to 7 fails too.

also tried update 6 first, exactly the same results.

 

so, remains update 5 version. waiting for new progress...

 

BTW: AMD cpu, N54L, ...

 

Have you tried the upgrade fromthe control panel on the disk station ? Just did the 7'th update and everything went fine and straight forward...

Share this post


Link to post
Share on other sites
It is running perfectly on my system standalone.

 

Upgrade from 5 to the latest version on 6 all want okay.

Unfortunately I lose one drive, my mistake because I used diskpart -clean command and that make my EX4 empty :oops:

I did that because on the first part on that disk was my boot diks :wink: but I could not changed the PID / VID on that one so I was hoping it cleans only the first part, but is was all :roll:

 

Hi,

 

all esx drives are partitionned the same, so, it should be possible to recover the detroyed partition table.

the question is, is it a dos pt ou a gpt ?

if dos pt, a simple dd from 1 drive to the other should suffice :

dd if=/dev/sdX of=/dev/sdY bs=512 count=1

sdX is the source disk et sdY the target disk.

for gpt, it's possible with a recent fdisk :

fdisk --version => fdisk from util-linux 2.26.2

sfdisk -d /dev/sdX | sfdisk /dev/sdY

well, this solution should work for dos pt too...

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
update to 7 fails too.

also tried update 6 first, exactly the same results.

 

so, remains update 5 version. waiting for new progress...

 

BTW: AMD cpu, N54L, ...

 

 

Did you upgraded from DSM 5->DSM6? Or Clean installed DSM 6?

 

I'm asking because i also have an HP N54L and successfully installed Update 7 with no problem at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now