Jump to content
XPEnology Community

SHR Volumes and disks grups lost after update to DSM 6


kanicus
 Share

Recommended Posts

I tried to update my N40L with DSM 5.2 to DSM v6, after some unsucessfull tries to migrate I tried the second option, do not migrate config but keep all data, update finished ok and started the assistant but at the end on disk manager there are no disks groups and no volumes.

I had before that:

 

1 disk group (composed by 1 disk) with 1 volume

1 disk group (composed by 3 disks) with 1 SHR volume

 

None of hte are visible now

 

How I can mount them back?

 

I show some errors about a library wich cannot be loaded:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

usb 5-3: new high-speed USB device number 2 using ehci-pci

[ 8.701203] md0: unknown partition table

[ 9.126564] EXT4-fs (md0): synoacl module has not been loaded. Unable to mount with synoacl, vfs_mod status=-1

[ 9.127028] EXT4-fs (md0): barriers disabled

[ 9.134859] EXT4-fs (md0): mounted filesystem with ordered data mode. Opts:

[ 9.365829] md1: unknown partition table

[ 9.628951] Adding 2097084k swap on /dev/md1. Priority:-1 extents:1 across:2097084k

[ 19.382243] 2016-3-24 16:32:17 UTC

[ 19.382251] synobios: load, major number 201

[ 19.382257] Brand: Synology

[ 19.382260] Model: DS-3615xs

[ 19.382264] set group disks wakeup number to 4, spinup time deno 7

[ 19.382270] synobios cpu_arch proc entry initialized

[ 19.382273] synobios crypto_hw proc entry initialized

[ 19.382276] synobios syno_platform proc entry initialized

[ 19.388092] synobios: unload

[ 38.773104] EXT4-fs (md0): synoacl module has not been loaded. Unable to mount with synoacl, vfs_mod status=-1

[ 38.782298] EXT4-fs (md0): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: barrier=1

[ 39.731588] EXT4-fs (md0): re-mounted. Opts: (null)

[ 45.317375] Adding 2097084k swap on /dev/md1. Priority:-1 extents:1 across:2097084k

[ 45.645276] zram: module is from the staging directory, the quality is unknown, you have been warned.

[ 45.646602] zram: Created 2 device(s) ...

[ 45.666691] Adding 1203196k swap on /dev/zram0. Priority:1 extents:1 across:1203196k SS

[ 45.675378] Adding 1203196k swap on /dev/zram1. Priority:1 extents:1 across:1203196k SS

[ 53.017660] sit: IPv6 over IPv4 tunneling driver

[ 53.228822] init: syno-auth-check main process (16874) killed by TERM signal

[ 53.675314] dm_snapshot: version magic '3.10.77 SMP mod_unload ' should be '3.10.35 SMP mod_unload '

[ 53.747224] thermal_sys: version magic '3.10.77 SMP mod_unload ' should be '3.10.35 SMP mod_unload '

[ 53.762556] processor: version magic '3.10.77 SMP mod_unload ' should be '3.10.35 SMP mod_unload '

 

 

I also get an error on web interface showing this message: Abnormality detected on ALEJANDRIA. All volumes have been unmounted.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...