HP ProLiant G7 MicroServer N54L - HDD detection


Recommended Posts

dear community,

 

i have a HP ProLiant G7 MicroServer N54L Server installed with XPEnoboot 5.2-5644.5 and DSM_5.2-5644 Update-3.

the four harddiscs in the bays are correctly detected. but i have installed one more harddisc (onboard SATA board).

this HDD are detected from BIOS but in DSM there is no additionally HDD detected.

 

how i can bypass them?

 

thanks

 

many greets, iceget

Link to post
Share on other sites

Hello,

 

thanks for your info, but it's not working but i have updated the bios.

 

i tried to upload my photos, but its not possible (board attachment quota has been reached).

 

so now i have uploaded the photos to my website:

 

# bios info

http://www.raving.at/DSMHP/00.jpg

 

# screenshots

http://www.raving.at/DSMHP/01.jpg

http://www.raving.at/DSMHP/02.jpg

 

can you help me?

 

thanks

Link to post
Share on other sites

Hello,

 

thanks. i have deactivated this, but not success result.

 

same as before.

 

i have now built in other 5 hdds and installed dsm 4.2 on the same bios and same hp proliant,

all 5 discs are appearing in the system..

 

what i do wrong? Can you help me?

 

thanks!

Link to post
Share on other sites

Hello,

 

i have added this to the end of string:

LABEL xpenology

MENU LABEL XPEnology DSM 5.2-5644

KERNEL /zImage

APPEND root=/dev/md0 ihd_num=0 netif_num=4 syno_hw_version=DS3615xs sn=B3J4N01003 vid=0x0781 pid=0x5567 loglevel=0 vga=0x305 rmmod=ata_piix

 

not working...

 

@ Hackerjac:

if i disable your recommendation (from your post), my harddisc dosnt appears in bios.

 

i have set the bios to the default version.

 

what i can do?

 

thanks

Link to post
Share on other sites

Did you add it three times in syslinux.cfg?

 

It should look like this:

 

UI menu.c32

PROMPT 0

TIMEOUT 50

DEFAULT xpenology

MENU TITLE XPEnoboot 5.2-5644.4-df9e09c

 

LABEL xpenology

MENU LABEL XPEnology DSM 5.2-5644

KERNEL /zImage

APPEND root=/dev/md0 ihd_num=0 netif_num=4 syno_hw_version=DS3615xs sn=XXXXXXXXXX mac1=XXXXXXXXXXXX rmmod=ata_piix vid=0x0EA0 pid=0x2168 loglevel=0 vga=0x305

LABEL debug

MENU LABEL XPEnology DSM 5.2-5644 Debug

KERNEL /zImage

APPEND root=/dev/md0 ihd_num=0 netif_num=4 syno_hw_version=DS3615xs sn=XXXXXXXXXX mac1=XXXXXXXXXXXX rmmod=ata_piix vid=0x0EA0 pid=0x2168 loglevel=0 vga=0x305 debug=1

LABEL install

MENU LABEL XPEnology DSM 5.2-5644 Install/Upgrade

KERNEL /zImage

APPEND root=/dev/md0 ihd_num=0 netif_num=4 syno_hw_version=DS3615xs sn=XXXXXXXXXX mac1=XXXXXXXXXXXX rmmod=ata_piix vid=0x0EA0 pid=0x2168 loglevel=0 vga=0x305 upgrade=5.2-5644

 

The string should added direct after mac-address and if you don't have it direct after serial number

Just try it again

Link to post
Share on other sites
Hello,

 

i have added this to the end of string:

LABEL xpenology

MENU LABEL XPEnology DSM 5.2-5644

KERNEL /zImage

APPEND root=/dev/md0 ihd_num=0 netif_num=4 syno_hw_version=DS3615xs sn=B3J4N01003 vid=0x0781 pid=0x5567 loglevel=0 vga=0x305 rmmod=ata_piix

 

not working...

 

@ Hackerjac:

if i disable your recommendation (from your post), my harddisc dosnt appears in bios.

 

i have set the bios to the default version.

 

what i can do?

 

thanks

 

 

Its what i have done on both my n36l and its working with 6 drives in each

 

Are you running bare metal, esxi or what ?

Link to post
Share on other sites

hello peoples,

 

thanks. now i have moved the rmmod=ata_piix line like your post.

no result. in bios the harddisc was detected, but not in DSM.

 

if i go to system info, storage only 4 harddiscs are detected.

 

what i made wrong?

 

so now i have installed (for test) a raidcontroller which i leave unconfigured with no array.

dsm dedects perfectly. but only on the SATA port, no chance to get working?

 

anybody here there have a HP ProLiant G7 Micro Server N54L witht the same setup??

4 hdds in the bays, and one directly onboard?

 

thank you!

Link to post
Share on other sites