RedPill - the new loader for 6.2.4 - Discussion


Recommended Posts

9 minutes ago, Orphée said:

 

yeah exactly what happens to everyone trying passthrough me included, it *should* work since the flag support sas can be enabled but dsm refuses to use them.

shouldn't be a dsm problem, for sure something redpill related.

 

btw in esxi how do you use the loader? mounted in sata0 controller? i tried multiple times but using the sata mode in grub loads everything but no /dev/synoboot* is created :S wierd.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, WowaDriver said:

Yes thanks i know this issue, but i hoped that somebody have new insider informations about a possible workaround... so i still have to wait on 6.2.3

 

I dont know about unraid but on esxi i prefer to just passthrough the disks and not the HBA itself. This way i can set the disks to SATA and i dont bother about the SCSI issue for the moment. 

 

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Rabby said:

First restart was about 10 minutes after install, but I didn't try it again.

FYI, 6.2 with JUN's loader took 8-10 minutes on the same motherboard.

Booting with Jun's loader on my ASRock J4105 motherboard is 2 minutes or less... But with redpill I can't get any network activity even though others with similar boards have reported it working 🤷🏾‍♂️

Edited by toyanucci
Link to post
Share on other sites

  

5 hours ago, someone1 said:

 

Did not help.
Did a full wipe of the DSM after i changed the CPU to Haswell.

Getting some error messages 

 



ash-4.4# cat /var/log/messages | grep photo
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/lib/face_detection.cpp:214 Error: (face plugin) load network failed
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/lib/face_detection.cpp:214 Error: (face plugin) load network failed
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/lib/face_detection.cpp:214 Error: (face plugin) load network failed
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/lib/face_detection.cpp:214 Error: (face plugin) load network failed
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/lib/face_detection.cpp:214 Error: (face plugin) load network failed
2021-09-21T07:43:05+02:00 hackology synofoto-face-extraction[21895]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so

 

facing same problem here, but mine is bare device, with i5 4570 and ds918+

is there any fix right now?

 

  

55 minutes ago, Null said:

synology today updated the photo suite to fix the problem of face recognition

 

Tried latest Synology Photos, keep giving me same error

2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/main.cpp:22 face plugin init
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/main.cpp:22 face plugin init
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/main.cpp:22 face plugin init
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/main.cpp:22 face plugin init
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: /source/synophoto-plugin-face/src/face_plugin/main.cpp:22 face plugin init
2021-09-21T19:31:55+08:00 Synology_DS918 synofoto-face-extraction[17020]: uncaught thread task exception /source/synofoto/src/daemon/plugin/plugin_worker.cpp:90 plugin init failed: /var/packages/SynologyPhotos/target/usr/lib/libsynophoto-plugin-face.so

 

Edited by nk950357
Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, pocopico said:

 

I dont know about unraid but on esxi i prefer to just passthrough the disks and not the HBA itself. This way i can set the disks to SATA and i dont bother about the SCSI issue for the moment. 

 

You then have no SMART support inside DSM.

Whereas HBA passtrough (on 6.2.3) makes SMART work inside DSM. So real DSM monitoring in case a disk dies.

image.thumb.png.e689f62ae3c04050c571e3cca3beeac9.png

Edited by Orphée
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

my config looks like this but 

 

{
"extra_cmdline": {
"pid": "0x0001",
"vid": "0x46f4",
"sn": "1330LWNXXXXXX",
"mac1": "001132XXXXXX",
"DiskIdxMap": "1000",
"SataPortMap": "4",
},
"synoinfo": {
"supportsystemperature": "no",
"supportsystempwarning": "no"
},
"ramdisk_copy": {}
}

 

 

i need to add the second Networkdapater 

mac 2 and netif2  are there some other parameters as we have a list ?

 

is this correct like this :

{
"extra_cmdline": {
"pid": "0x0001",
"vid": "0x46f4",
"sn": "1330LWNXXXXXX",
"mac1": "001132XXXXXX",

"mac2": "001133XXXXXX",

"netif_num": "2",
"DiskIdxMap": "1000",
"SataPortMap": "4",
},
"synoinfo": {
"supportsystemperature": "no",
"supportsystempwarning": "no"
},
"ramdisk_copy": {}
}

 

 

thank you

Edited by nemesis122
Link to post
Share on other sites
Il y a 21 heures, Rabby a dit :

Works well on my ASROCK 3455B-ITX, thanks very much.

Although I discovered that the SYNOLOGY DRIVE SERVER and OFFICE packages cannot be installed. (I didn't try all, maybe there are still some more)

 

hi,

I have no problem with OFFICE or other package .

I testing baremetal from scratch, it's ok but i have a question,it's possible to migrate my old install 6.2.3 to 7.0.1 ?

 

best regard

Link to post
Share on other sites
On 9/17/2021 at 4:08 AM, haydibe said:

Everytime when I think, there is nothing left to optimize on the toolchain builder someone commes around and finds something that makes sense to be added... Thus said, here is the v0.9 of the toolchain builder. 

 

- added sha256  cheksum for kernel and toolkit-dev downloads in `global_config.json`. The item `"download_urls"` is renamed to `"downloads"` and has a new structure. Make sure to allign your custom <platform version> configurations to the new structure when copying them into the `global_config.json`
- check checksum of kernel or toolkit-dev when building the image and fail if checksums missmatch. Will not delete the corrupt file!
- added`"docker.custom_bind_mounts"` in `global_config.json` to add as many custom bind-mounts as you want, set `"docker.use_custom_bind_mounts":` to `"true"` enable the feature. 
- fixed: only download kernel or toolkit-dev required to build the image (always downloaded both before, but only used either one of them when building the image)
- added simple precondition check to see if required tools are available

 

See README.md for usage.

redpill-tool-chain_x86_64_v0.9.zip 9.32 kB · 247 downloads

There is some thing wrong with v0.9 toolchain' UEFI boot, can not boot. Fallback to v0.8 uefi works fine.

Link to post
Share on other sites

I tried to install Proxmox 7.0 VE on my Gen8...

I did not succeed to install Jun's 6.2.3 loader even with tutorials, install failed at 57% (error 13)...

 

I was also aware of a PCI passthrough issue with Gen6/7/8 so I tried to add my LSI card as passthrough, the VM did not want to start (operation not permitted)

the fix there (the PR from issue comment for Proxmox7) did not work for me : https://github.com/kiler129/relax-intel-rmrr/blob/master/README.md#configuration

 

So I'll stick to ESXi and wait for HBA passthrough fix from @ThorGroup :)

Link to post
Share on other sites

Finally got everything (10G, 2.5G Lan & NVme SSD Cache) work perfectly on 918+ at  DSM 7.0.1 except UHD 630, does anyone could provide a guideline to compile i915 driver and firmware for Intel 10th CPU? 

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, stefauresi said:

Hi,

I need your help for add the driver for ASUS XG-C100C ( aquantia )

Best regard

 

Hi, what version are you using ? Drivers are kernel specific, Are you looking for 3615 or 918+ ?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
il y a 3 minutes, WiteWulf a dit :

FYI, signatures aren't visible to users on mobile devices.

ok 

DS918+ Loader redpill-DS918+_7.0.1-42214_b1630747150 - DSM 7.0.1-42214

 

Intel® I219V and Intel® I211AT it's ok but I want use my 10G ethernet 

Edited by stefauresi
Link to post
Share on other sites

Sorry for going off topic for a moment, but I see a few people wanting 10GB ethernet. I wonder, do you have a 10GB ethernet switch, and any other 10GB capable devices on your LAN (or multiple 1Gb clients capable needing an aggregate 10GB throughput)? Do you even have a storage array capable of saturating a 10GB link? Just wondering what the use case is for hardware like this, as it's the sort of thing that's very rarely properly utilised outside of datacentres...

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
il y a 1 minute, WiteWulf a dit :

Sorry for going off topic for a moment, but I see a few people wanting 10GB ethernet. I wonder, do you have a 10GB ethernet switch, and any other 10GB capable devices on your LAN (or multiple 1Gb clients capable needing an aggregate 10GB throughput)? Do you even have a storage array capable of saturating a 10GB link? Just wondering what the use case is for hardware like this, as it's the sort of thing that's very rarely properly utilised outside of datacentres...

My internet connection = 8G
Switch mikrotik SFP+ 10G / with RJ45 ethernet module 

Yes 10G it's necessary for me 😉 

 

Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, stefauresi said:

ok 

DS918+ Loader redpill-DS918+_7.0.1-42214_b1630747150 - DSM 7.0.1-42214

 

Intel® I219V and Intel® I211AT it's ok but I want use my 10G ethernet 

 

 

Few posts back .. did you try that and didn't work ? 

Link to post
Share on other sites
Just now, stefauresi said:

My internet connection = 8G
Switch mikrotik SFP+ 10G / with RJ45 ethernet module 

Yes 10G it's necessary for me 😉 

 

necessary ? You must mean "would be a plus", no ?

are your disks fast enough to handle it ?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, stefauresi said:

My internet connection = 8G
Switch mikrotik SFP+ 10G / with RJ45 ethernet module 

Yes 10G it's necessary for me 😉 

 

You have 8GB internet at home 😮

 

I mean, my workplace has 40Gb/s, but we do 100Gb/s across the campus backbone, 20Gb/s to the distribution layer and 1Gb/s to most edge devices. My personal NAS (running Plex) hosted at work is on a teamed 2x1Gb link and the 8 disk array in that can't saturate that link.

 

What do you *do* with 8Gb? 🤣

Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, stefauresi said:

Hi,

I need your help for add the driver for ASUS XG-C100C ( aquantia )

Best regard

I have experience on Aquantia (Qnap QXG-10G1T), I tried to put different version of driver (included compiled by myself) to the loader, but none of them is working. However, after installed DSM, just create a script and upload to "/usr/lib/modules-load.d/" then copy atlantic.ko to "/usr/lib/modules/", reboot and it will works. I attached the files if needed.

AQC107_0921.zip

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.