RedPill - the new loader for 6.2.4 - Discussion


Recommended Posts

17 hours ago, RedwinX said:

Hi ! I'm using the same card with the Pocopico's driver (Intel X520), but with 3615xs version, on a DELL R520 and works fine (with 8x8To seagate entreprise disk).  Maybe you have to try with 3615xs? Or this is mandatory for HW transcoding to use 918+ version ? 

Thank you for your kind reply.

My original intention to buy the 10400 CPU was to use the hard decoding capability of ds918. I saw that some bloggers succeeded in hard decoding, so I chose it (* ̄︶ ̄).

I saw that you used `internalPortCfg=0xfff` to solve this problem. I tried it and it didn't seem to be applicable.

I want to install ds918 even more, and I will also try ds3615. The spirit is willing, but the flesh is weak. Looking forward to the technical experts to solve this problem.

Thank you all for your silent contribution.

Link to post
Share on other sites
On 11/21/2021 at 1:02 AM, messica said:

hi guys,

Is there any solution to resolve the reinstall pb(install -> restart -> install, loop). some of people have the same pb.

 

my config:

  ds918+ 7.0.1 42218 on berametal

  msi b560m mortar (onboard nic: 8125b)   

  i5 10400

 a PCIE nic intel x520 with two port

 a seagate enterprise disk( 16T)

 

use the loader neither only have picopoco's r8125 nor only have ixgbe nor both have the same result. Of course include  the way repack the rd.gz.

 

I have read all posts of this forum, not find a solution to mark it work. 

 

Any suggestion?

 

Thx

dmesg.txt 279.94 kB · 7 downloads

Have you included mp3sata or Atlantic ext?

Link to post
Share on other sites
20 hours ago, haydibe said:

This one is easy to spot: your user_config.json is invalid. You need to add a comma after mac1, mac2 and mac3 in order to be a valid json. Also you need to make sure the mac addresses are unique, which they are not right now.

 

Now this is my problem any ideas?

Cattura.PNG

Link to post
Share on other sites
On 11/20/2021 at 3:57 PM, ilovepancakes said:

What setup are you using to get 10G NIC on ESXi with redpill? Did you pass through a physical NIC or it's virtual? I can only get 1G max with an e1000e vNIC.

I'm using VMXNET3, not e1000e. It's on a vSwitch with a bonded 2x1GbE physical connection to a QNAP server acting as a filestore.

Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, mata7 said:

hi guys I'm not smart enough to build my own image, is there a link that i can download a 918+ at ready build image, thanks in advanced

5shthj.jpg

 

You need to make it yourself because the boot images contain copyrighted software belonging to Synology.

 

The whole point of redpill-load is to enable people to build their own custom boot image using the software Synology make publicly available without redistributing that same Synology software with associated legal problems.


Please don't ask for images and please don't provide them if anyone asks.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hello Guys,

 

I have HP Z230 with this configuration

 

  • Intel Xeon e5-1225 v3 
  • 32 GB DDR3 1600MHZ
  • 6 port SATA 0,1,2,3,4,5
  • BIos L51 v01.63

 

i use for image the last  ./redpill_tool_chain.sh auto bromolow-7.0.1-42218

 

#############################################
filename:       /opt/redpill-lkm/redpill.ko
license:        GPL
version:        v0.5-at-2021_11_22-10_25_50
author:         TTG
retpoline:      Y
srcversion:     9D5817BD80754EFE921A0AC
depends:
vermagic:       3.10.108 SMP mod_unload
#############################################

 

with this user_config.json

 

#############################################
Using user_config.json:
{
   "extra_cmdline": {
    "pid": "0x0951",
    "vid": "0x1607",
    "netif_num": "4",
    "sn": "1610LWN022200",
    "mac1": "001132xxxxxx",
    "mac2": "001132xxxxxx",
    "mac3": "001132xxxxxx",
    "mac4": "001132xxxxxx"
},
"synoinfo": {
    "maxlanport": "4",
},
"ramdisk_copy": {},
"extensions": []
}#############################################

 

 

}#############################################
/opt/redpill-load /opt
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating extensions...

[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Extension thethorgroup.boot-wait is already installed from https://raw.githubusercontent.com/tossp/rp-ext/master/redpill-boot-wait/rpext-index.json
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating thethorgroup.boot-wait extension...
[#] Downloading remote file https://raw.githubusercontent.com/tossp/rp-ext/master/redpill-boot-wait/rpext-index.json to /opt/redpill-load/custom/extensions/_new_ext_index.tmp_json
######################################################################## 100.0%

[#] Extension thethorgroup.boot-wait index is already up to date
[#] Updating thethorgroup.boot-wait extension... [OK]
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating ds3615xs_42218 platforms extensions...
[#] Downloading remote file https://raw.githubusercontent.com/RedPill-TTG/redpill-boot-wait/master/recipes/universal.json to /opt/redpill-load/custom/extensions/_ext_new_rcp.tmp_json
######################################################################## 100.0%

[#] Extension thethorgroup.boot-wait for ds3615xs_42218 platform is already up to date
[#] Updating ds3615xs_42218 platforms extensions... [OK]
[#] Updating extensions... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/cache/ds3615xs_42218.pat file... [OK]
[#] Unpacking /opt/redpill-load/cache/ds3615xs_42218.pat file to /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/zImage file... [OK]
[#] Patching /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/zImage to /opt/redpill-load/build/1637576756/zImage-patched... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/rd.gz file... [OK]
[#] Unpacking /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/rd.gz file to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Apply patches to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Patching config files in ramdisk... [OK]
[#] Adding OS config patching... [OK]
[#] Repacking ramdisk to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-patched-ds3615xs_42218.gz... [OK]
[#] Bundling extensions... [#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Dumping ds3615xs_42218 platform extensions to /opt/redpill-load/build/1637576756/custom-initrd/exts... [OK]
[#] Packing custom ramdisk layer to /opt/redpill-load/build/1637576756/custom.gz... [OK]
[#] Generating GRUB config... [OK]
[#] Creating loader image at /opt/redpill-load/images/redpill-DS3615xs_7.0.1-42218_b1637576756.img... [OK]
[#] Cleaning up... [OK]

 

the image start and open webconfiguration to ip:5000 but the problem is this

 

hard disk errors were detected(2,3,4,5) ; sata ports have been disabled. 

 

Help me Please🙏

 

 

Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, devid79 said:

Hello Guys,

 

I have HP Z230 with this configuration

 

  • Intel Xeon e5-1225 v3 
  • 32 GB DDR3 1600MHZ
  • 6 port SATA 0,1,2,3,4,5
  • BIos L51 v01.63

 

i use for image the last  ./redpill_tool_chain.sh auto bromolow-7.0.1-42218

 


#############################################
filename:       /opt/redpill-lkm/redpill.ko
license:        GPL
version:        v0.5-at-2021_11_22-10_25_50
author:         TTG
retpoline:      Y
srcversion:     9D5817BD80754EFE921A0AC
depends:
vermagic:       3.10.108 SMP mod_unload
#############################################

 

with this user_config.json

 


#############################################
Using user_config.json:
{
   "extra_cmdline": {
    "pid": "0x0951",
    "vid": "0x1607",
    "netif_num": "4",
    "sn": "1610LWN022200",
    "mac1": "001132xxxxxx",
    "mac2": "001132xxxxxx",
    "mac3": "001132xxxxxx",
    "mac4": "001132xxxxxx"
},
"synoinfo": {
    "maxlanport": "4",
},
"ramdisk_copy": {},
"extensions": []
}#############################################

 

 


}#############################################
/opt/redpill-load /opt
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating extensions...

[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Extension thethorgroup.boot-wait is already installed from https://raw.githubusercontent.com/tossp/rp-ext/master/redpill-boot-wait/rpext-index.json
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating thethorgroup.boot-wait extension...
[#] Downloading remote file https://raw.githubusercontent.com/tossp/rp-ext/master/redpill-boot-wait/rpext-index.json to /opt/redpill-load/custom/extensions/_new_ext_index.tmp_json
######################################################################## 100.0%

[#] Extension thethorgroup.boot-wait index is already up to date
[#] Updating thethorgroup.boot-wait extension... [OK]
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating ds3615xs_42218 platforms extensions...
[#] Downloading remote file https://raw.githubusercontent.com/RedPill-TTG/redpill-boot-wait/master/recipes/universal.json to /opt/redpill-load/custom/extensions/_ext_new_rcp.tmp_json
######################################################################## 100.0%

[#] Extension thethorgroup.boot-wait for ds3615xs_42218 platform is already up to date
[#] Updating ds3615xs_42218 platforms extensions... [OK]
[#] Updating extensions... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/cache/ds3615xs_42218.pat file... [OK]
[#] Unpacking /opt/redpill-load/cache/ds3615xs_42218.pat file to /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/zImage file... [OK]
[#] Patching /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/zImage to /opt/redpill-load/build/1637576756/zImage-patched... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/rd.gz file... [OK]
[#] Unpacking /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/rd.gz file to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Apply patches to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Patching config files in ramdisk... [OK]
[#] Adding OS config patching... [OK]
[#] Repacking ramdisk to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-patched-ds3615xs_42218.gz... [OK]
[#] Bundling extensions... [#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Dumping ds3615xs_42218 platform extensions to /opt/redpill-load/build/1637576756/custom-initrd/exts... [OK]
[#] Packing custom ramdisk layer to /opt/redpill-load/build/1637576756/custom.gz... [OK]
[#] Generating GRUB config... [OK]
[#] Creating loader image at /opt/redpill-load/images/redpill-DS3615xs_7.0.1-42218_b1637576756.img... [OK]
[#] Cleaning up... [OK]

 

the image start and open webconfiguration to ip:5000 but the problem is this

 

hard disk errors were detected(2,3,4,5) ; sata ports have been disabled. 

 

Help me Please🙏

 

 


  "extra_cmdline": {
    "vid": "0x8564",
    "pid": "0x1000",
    "sn": "",
    "mac1": ""
  },
  "synoinfo": {
    "internalportcfg": "0xfff",
    "esataportcfg": "0xff000",
    "maxdisks": "12"
},
  "ramdisk_copy": {}
}

 

Just add into synonifo in your user_config, will be works ;)

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, RedwinX said:


  "extra_cmdline": {
    "vid": "0x8564",
    "pid": "0x1000",
    "sn": "",
    "mac1": ""
  },
  "synoinfo": {
    "internalportcfg": "0xfff",
    "esataportcfg": "0xff000",
    "maxdisks": "12"
},
  "ramdisk_copy": {}
}

 

Just add into synonifo in your user_config, will be works ;)

thx a lot with my vip & pid exactly?

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, RedwinX said:


  "extra_cmdline": {
    "vid": "0x8564",
    "pid": "0x1000",
    "sn": "",
    "mac1": ""
  },
  "synoinfo": {
    "internalportcfg": "0xfff",
    "esataportcfg": "0xff000",
    "maxdisks": "12"
},
  "ramdisk_copy": {}
}

 

Just add into synonifo in your user_config, will be works ;)

i tested same error :(

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, devid79 said:

Hello Guys,

 

I have HP Z230 with this configuration

 

  • Intel Xeon e5-1225 v3 
  • 32 GB DDR3 1600MHZ
  • 6 port SATA 0,1,2,3,4,5
  • BIos L51 v01.63

 

i use for image the last  ./redpill_tool_chain.sh auto bromolow-7.0.1-42218

 


#############################################
filename:       /opt/redpill-lkm/redpill.ko
license:        GPL
version:        v0.5-at-2021_11_22-10_25_50
author:         TTG
retpoline:      Y
srcversion:     9D5817BD80754EFE921A0AC
depends:
vermagic:       3.10.108 SMP mod_unload
#############################################

 

with this user_config.json

 


#############################################
Using user_config.json:
{
   "extra_cmdline": {
    "pid": "0x0951",
    "vid": "0x1607",
    "netif_num": "4",
    "sn": "1610LWN022200",
    "mac1": "001132xxxxxx",
    "mac2": "001132xxxxxx",
    "mac3": "001132xxxxxx",
    "mac4": "001132xxxxxx"
},
"synoinfo": {
    "maxlanport": "4",
},
"ramdisk_copy": {},
"extensions": []
}#############################################

 

 


}#############################################
/opt/redpill-load /opt
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating extensions...

[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Extension thethorgroup.boot-wait is already installed from https://raw.githubusercontent.com/tossp/rp-ext/master/redpill-boot-wait/rpext-index.json
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating thethorgroup.boot-wait extension...
[#] Downloading remote file https://raw.githubusercontent.com/tossp/rp-ext/master/redpill-boot-wait/rpext-index.json to /opt/redpill-load/custom/extensions/_new_ext_index.tmp_json
######################################################################## 100.0%

[#] Extension thethorgroup.boot-wait index is already up to date
[#] Updating thethorgroup.boot-wait extension... [OK]
[#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Updating ds3615xs_42218 platforms extensions...
[#] Downloading remote file https://raw.githubusercontent.com/RedPill-TTG/redpill-boot-wait/master/recipes/universal.json to /opt/redpill-load/custom/extensions/_ext_new_rcp.tmp_json
######################################################################## 100.0%

[#] Extension thethorgroup.boot-wait for ds3615xs_42218 platform is already up to date
[#] Updating ds3615xs_42218 platforms extensions... [OK]
[#] Updating extensions... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/cache/ds3615xs_42218.pat file... [OK]
[#] Unpacking /opt/redpill-load/cache/ds3615xs_42218.pat file to /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/zImage file... [OK]
[#] Patching /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/zImage to /opt/redpill-load/build/1637576756/zImage-patched... [OK]
[#] Verifying /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/rd.gz file... [OK]
[#] Unpacking /opt/redpill-load/build/1637576756/pat-ds3615xs_42218-unpacked/rd.gz file to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Apply patches to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-ds3615xs_42218-unpacked... [OK]
[#] Patching config files in ramdisk... [OK]
[#] Adding OS config patching... [OK]
[#] Repacking ramdisk to /opt/redpill-load/build/1637576756/rd-patched-ds3615xs_42218.gz... [OK]
[#] Bundling extensions... [#] Checking runtime for required tools... [OK]
[#] Dumping ds3615xs_42218 platform extensions to /opt/redpill-load/build/1637576756/custom-initrd/exts... [OK]
[#] Packing custom ramdisk layer to /opt/redpill-load/build/1637576756/custom.gz... [OK]
[#] Generating GRUB config... [OK]
[#] Creating loader image at /opt/redpill-load/images/redpill-DS3615xs_7.0.1-42218_b1637576756.img... [OK]
[#] Cleaning up... [OK]

 

the image start and open webconfiguration to ip:5000 but the problem is this

 

hard disk errors were detected(2,3,4,5) ; sata ports have been disabled. 

 

Help me Please🙏

 

 

Try to enable hotplug for every sata port in BIOS/EFI. That worked for me on a H97/Haswell system.

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, pocopico said:

 

You should assign the loader in first sata controller 0:0 and the data disk on sata controller 1:0 

 

 

hi pocopico and at first thanks for your support.

i just set: redpill disk sata controller 0 sataport 0:0 and add a second disk sata controller 1 and sataport 1:0. correct?

 

i have the same error, i just add new serial.out, please could you help me?

 

serial.out

Link to post
Share on other sites

First loader in USB,     

 

edit the grub.cfg , add those object in red into the line that was already in there

 

linux /zImage HddHotplug=0 withefi console=ttyS0,115200n8 netif_num=2 syno_hdd_detect=0 syno_port_thaw=1 DiskIdxMap=0C00 SataPortMap=42 SasIdxMap=1 vender_format_version=2 mac2=000000000000 earlyprintk mac1=001000000000 syno_hdd_powerup_seq=1 pid=0x5591 log_buf_len=32M syno_hw_version=DS918+ vid=0x0781 earlycon=uart8250,io,0x3f8,115200n8 sn=1780PDN123456 elevator=elevator root=/dev/md0 loglevel=15 

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, u357 said:

First loader in USB,     

 

edit the grub.cfg , add those object in red into the line that was already in there

 

linux /zImage HddHotplug=0 withefi console=ttyS0,115200n8 netif_num=2 syno_hdd_detect=0 syno_port_thaw=1 DiskIdxMap=0C00 SataPortMap=42 SasIdxMap=1 vender_format_version=2 mac2=000000000000 earlyprintk mac1=001000000000 syno_hdd_powerup_seq=1 pid=0x5591 log_buf_len=32M syno_hw_version=DS918+ vid=0x0781 earlycon=uart8250,io,0x3f8,115200n8 sn=1780PDN123456 elevator=elevator root=/dev/md0 loglevel=15 

hi u357, this answer is for my problem?

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, devid79 said:

@shibbysame error but only port 1,2,3 before 1,3,4,5

First loader in USB,     

 

edit the grub.cfg , add those object in red into the line that was already in there

 

linux /zImage HddHotplug=0 withefi console=ttyS0,115200n8 netif_num=2 syno_hdd_detect=0 syno_port_thaw=1 DiskIdxMap=0C00 SataPortMap=42 SasIdxMap=1 vender_format_version=2 mac2=000000000000 earlyprintk mac1=001000000000 syno_hdd_powerup_seq=1 pid=0x5591 log_buf_len=32M syno_hw_version=DS918+ vid=0x0781 earlycon=uart8250,io,0x3f8,115200n8 sn=1780PDN123456 elevator=elevator root=/dev/md0 loglevel=15 

Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, reziel84 said:

hi pocopico and at first thanks for your support.

i just set: redpill disk sata controller 0 sataport 0:0 and add a second disk sata controller 1 and sataport 1:0. correct?

 

i have the same error, i just add new serial.out, please could you help me?

 

redpill disk sata controller 0 sataport 0,0 and second disk sata controller 0 sataport 0,1, it should works

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.