Loader problem on B460M mortar + 10400


Recommended Posts

I plan to convert my desktop PC to a XPEnology NAS, but got stuck on the 1st step, the loader stuck on happy hacking screen, and no IP can be found. 

 

PC spec:

MSI B460M mortar ( RTL8125B)

Intel 10400+

Samsung DDR4 16GB

Optane 16G + Toshiba XG3 500GB

 

Loader DS918 - v1.04b + Driver extension, 

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Kamele0N said:

Check your BIOS settings.... Ds918+ needs UEFI boot! 

 

DS918+ works with MBR, CSM, Legacy or UEFI.

 

OP, the NIC is probably too new.  If you install an Intel CT PCIe card (US$30), it should work.  Or you can wait and see if @IG-88 compiles a RealTek driver that supports the 2.5Gbps 8125B chip.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, flyride said:

 

DS918+ works with MBR, CSM, Legacy or UEFI.

 

OP, the NIC is probably too new.  If you install an Intel CT PCIe card (US$30), it should work.  Or you can wait and see if @IG-88 compiles a RealTek driver that supports the 2.5Gbps 8125B chip.

 

Maybe,  but this NIC is out like for a year?

 

so any suggestion about PCIe cards that works with currect loader? 

 

 

Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, xyzeratul said:

Maybe,  but this NIC is out like for a year?

I think for DSM it does not work like that... The DSM comes with specific NIC drivers compatibility. It does not get updated by Synology to support new Realtek/Intel NIC drivers.

As Flyride said you can either buy a cheap/old Intel PCI express network card (any old chipset in my opinion it should be fine) or wait for IG-88 to compile new NIC drivers.

Edited by gadreel
Link to post
Share on other sites
9 hours ago, flyride said:

 

Um, yes?

OK, I just order an old I350 card online to see if I can run the loader.

 

From what I read on the forum, RTL8125B is supported but not tested on every MB, I am hoping once I installed the os, it can still work.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, xyzeratul said:

From what I read on the forum, RTL8125B is supported but not tested on every MB

I am not sure if this is true. I had the following experience with NICs.

I used to have this board https://www.asrock.com/mb/Intel/H370M-ITXac/index.asp

This board has 2 Intel NICs. One with I219V chipset and a second with I211AT chipset.

 

The I219V does not work because the firmware/revision its newish... old revisions/firmware of this chipset do work with XPEnology after digging through the forum.

On the other hand the I211AT which is 3 years older than the I219V worked out of the box.

 

As for the I350 chipset, this is the one I use for my XPEnology (https://www.amazon.de/-/en/10Gtek®-Gigabit-PCIE-Network-I350-T4/dp/B01H6NE4X2/ref=sr_1_3?crid=1XG6SI9LBQW3B&dchild=1&keywords=i350-t4&qid=1624463098&sprefix=I350%2Caps%2C220&sr=8-3). I am passing it though Unraid and never experienced any issue with it. If it does not work then maybe the NIC is not your problem.

 

Edited by gadreel
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.