Recommended Posts

Official release notes:

 

What's New

 

This update includes all bug fixes as well as security fixes in the previously released critical updates since DSM 5.2-5592.

 

Fixed Issues

 

Improved stability of FTP connections.

Improved stability when copying large files on DS216play.

Improved general stability of NTP service.

Supports Data Scrubbing for iSCSI LUN (Block-Level) in Storage Manager.

Improved the stability of encrypted backup in models with ARM processors.

Improved general stability of Btrfs file system.

Increased the connection limit for Log Receiving in Log Center.

Upgraded PHP to 5.5.30 to address multiple vulnerabilities (CVE-2015-5589, CVE-2015-5590, CVE-2015-6834, CVE-2015-6835, CVE-2015-6836, CVE-2015-6837, CVE-2015-6838, and CVE-2015-3152).

Fixed an issue where a DSM critical patch could not be manually uploaded when the system was in a Hybrid HA cluster.

Minor bug fixes.

 

Anyone tried this with the current boatloader yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried on a VM and doesn't work. It says "Error: No valid Patch found for file:/tmpRoot/usr/syno.../*.cgi" files in a lot of them, so we have to wait until XPEnology is modified with the new version. Same volumes umounted problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tried on a VM and doesn't work. It says "Error: No valid Patch found for file:/tmpRoot/usr/syno.../*.cgi" files in a lot of them, so we have to wait until XPEnology is modified with the new version. Same volumes umounted problems.

 

Thank you, I really need to set up a vm as a test bank for updates as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dsm.jpg

 

I just updated a test vm, all woked fine; just click update in control panel.

Edit

Updated my main xpenology machine, all looks ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are working on a new release for 5.2-5644. As usual we do not recommend upgrading until a new XPEnoboot version has been released for 5644. See previous posts of mine for details around why upgrading is a bad idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just make a test VM identical with the one you use and test first. Right now I am installing 5.2-5592 to a new one to test some more :smile:

Edit:

I do have an issue, I gave the VM two virtual hdd's 5Gb each; when I try to create a volume, it makes it only 400 Mb. That is note related to this update, I have this problem in the new tesm machine with 5.2-5592.

Edit 2:

nevermind the issue above, I increased the size to 16 Gb, about 4 Gb are reserved

 

Edit 3:

The update from 5.2-5592 to 5.2-5644 worked perfect, I just did it on a fresh installed VM; all automated from control panel, just as normal synology.

Note that I only use download station on my system, so I have no idea if other apps are having problems, but usually everything is ok, maybe just some re-indexing of the media...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just upgraded from 5.2-5592 update 4 to 5.2-5644 on bare metal Optiplex 760, went off without a hitch everything seems to be working fine that I use.

 

Download manager

media server

audio station

cloud sync

antivirus essential

surveillance station

itunes server

 

All running and working. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here another succesfull update to 5.2-5644 running on Proxmox 4.0 as a guest KVM. No unmounted drives and everything seems to work.

 

Maybe need to see if it's running after a period of time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works fine here also, only hibernate isn`t working anymore. Well it was expected to get some complications, i`m sure of the new XPenoboot will work fine I will wait for it :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated to 5.2-5644 today

Now i can't Mount my discs :sad:

 

How can I install DSM 5.2-5592 again ?

 

Help please...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too did the auto update and now am not able to hibernate. I will not make this mistake again. Is there a way to rollback to the prior version? I tried installing a fresh image but when I used the PAT file it asked for a newer version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting to be sure! Based on several comments here, or people taking the plunge and it seemingly working fine - I tried it too...but mine however, is not working fine.

The system boots, gets right to be point where it would be starting the Synology Trigger and the system would be up, unfortunately it just reboots and loops. I just updated

mine through the control panel.

 

Just to be sure, I have forced a reboot several times, still no happiness. Fortunately for me, going on vacation soon, and so I can be patient in waiting for updated XPEonboot.

 

FYI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go and change the hibernation settings, just change the time and hit apply; after that change back to your preferred values, hit apply again; check if its working again.

I used to do that for my hdd hibernation on my ds 212+ after some updates; that trick used to work :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Interesting to be sure! Based on several comments here, or people taking the plunge and it seemingly working fine - I tried it too...but mine however, is not working fine.

The system boots, gets right to be point where it would be starting the Synology Trigger and the system would be up, unfortunately it just reboots and loops. I just updated

mine through the control panel.

 

Just to be sure, I have forced a reboot several times, still no happiness. Fortunately for me, going on vacation soon, and so I can be patient in waiting for updated XPEonboot.

 

FYI

Same issue on my Gen 8 :sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fabbe:

This is an install on a pc with xpenology on it boot thrue usb. Install thrue update & restore, download and update. After this you get into a reboot cycle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.