Sign in to follow this  
xpenew

Xpenology seeing AMD A10 as Intel i3

Recommended Posts

I have a AMD A10-5800K APU but Xpenology sees it as an INTEL Core i3-4130 screeshot (http://postimg.org/image/z3d0dhe4r/)

 

But when I ssh into Xpenology box and run these commands:

// number of core
>cat /proc/cpuinfo | grep processor | wc -l
>   4   
>   
//get actual number of cores
> cat /proc/cpuinfo | grep 'core id'
core id         : 0   
core id         : 1   
core id         : 2   
core id         : 3   
>   
>   
//detail about cores
> cat /proc/cpuinfo
processor       : 0   
vendor_id       : AuthenticAMD   
cpu family      : 21   
model           : 16   
model name      : AMD A10-5800K APU with Radeon(tm) HD Graphics   
stepping        : 1   
microcode       : 0x6001119   
cpu MHz         : 3800.000   
cache size      : 2048 KB   
physical id     : 0   
siblings        : 4   
core id         : 0   
cpu cores       : 2   
apicid          : 16   
initial apicid  : 0   
fpu             : yes   
fpu_exception   : yes   
cpuid level     : 13   
wp              : yes 

**snipped output for brevity**

 

Anyone have ideas about this discrepancy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the i3 is hard coded based on the description of the box the image was made for. Do not worry, it will perform fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh I see. Good to know. So it is only cosmetic discrepancy and it will actually make use of the four cores.

 

Thank you for the reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this