Trexx

Synology releases DSM 5.2 Beta

Recommended Posts

I've been trying to install this in a VM... seems to lose the network somehow. I can login on the console, and ifconfig indicates that it is obtaining a dhcp lease, but synology assistant can't find it after the reboot, and the web interface on port 5000 isn't there either.

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also got the same problem over here i just tested in Virtualbox en also got an IP, but when i go to the addres in the webbrowser it can`t find the NAS, also DSM Assistant don`t find the NAS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see lots of error messages relating to avahi. Concentrating on them for the moment. The OS seems to boot and detect hardware etc just fine, so it may be a relatively minor thing. Did you notice the platform.ini file in the .pat? It may also be that the xpeno boot image gets left behind when the dsm52 tries to update the firmware.

 

Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites
I see lots of error messages relating to avahi. Concentrating on them for the moment. The OS seems to boot and detect hardware etc just fine, so it may be a relatively minor thing. Did you notice the platform.ini file in the .pat? It may also be that the xpeno boot image gets left behind when the dsm52 tries to update the firmware.

 

Andrew

 

the 2 files from 5.1 en 5.2 beta are both the same. I don`t know if that makes any sence?

Share this post


Link to post
Share on other sites

AHA.... I didn't realize that was already there in 5.1. In that case, it probably isn't the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried on a HP microserver gen 8

performed an upgrade from 5.1, didnt see any error messages

 

 

however access to web gui does not work and syno assistant does not find the system

i can login into the console fine using root.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yea i was running it on my newest toy..result was..nic gets an ip, but syno tool doesn't find it, telnet/ssh and web-access not possibble

Share this post


Link to post
Share on other sites

The web server appears to be running;

 

This is what I get from http://diskstationip

 

Internal Server Error

 

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

 

Please contact the server administrator, admin and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

 

More information about this error may be available in the server error log.

 

From http://diskstationip:500 I get;

 

Sorry, the page you are looking for is not found.

 

Back

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not gonna work until Vortex finds workarounds to the new protections they add every version. He also usually doesn't release stuff for beta releases, so they don't change it up. It's a cat and mouse game. Pro tip, read the russian forum section (I use google translate in chrome).

 

by Vortex "20 Mar 2015 13:59

 

In DSM 5.2:

1) change the kernel version.

2) complicate protection (it was covered with ~ 15 files, now ~ 20).

Take the time to avail hrenobutom 5.1 will not.

We are already working on the beta to the release was minimal delay.

I personally have launched a beta of 5.2 and check on their two test machines.

 

So just sit tight, and wait for the final releases, and read if you want to :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can't wait for 5.2, I can finally migrate to one server thanks to Docker support!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just accidentally updated to 5.2 beta, now I can't access the xpenology though port 5000 on web browser.

What should I do now? Should I downgrade to 5.1 beta 5? If so, how?

Share this post


Link to post
Share on other sites