Sign in to follow this  
KDragon

NanoBoot and Broadcom NetXtreme II 57xx

Recommended Posts

I am having an issue with all versions of NanoBoot and my Dell 2950. It has a Broadcom NetXtreme II 57xx chip and seems to be recognised but the interface fails to be brought up.

 

Running "ifconfig eth0 up" returns "ioctl 0x8914 failed: no such file or directory"

 

Another user had a similar issue with GnoBoot and was able to add a firmware/driver file to the"/usr/syno/hotplug/firmware/bnx2/" folder.

However this folder is not present on NanoBoot and when created and populated with said file upon reboot this folder and file disappear.

 

Can anyone with NanoBoot experience help me to resolve this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 10g netextreme 11 57710 NIC I would love to be able to us, please keep us up to dae if you find a way!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here are updated Broadcom drivers for Nanoboot:

 

bnx2 v2.1.11 updated to v2.2.5f (NetXtreme II BCM5706/BCM5708/5709/5716)
bnx2x v1.70.30-0 updated to 1.78.58 (NetXtremeII BCM57710/BCM57711/BCM57711E/BCM57712)
tg3 v3.121 updated to v3.136h (NetXtreme I / NetLink)

 

As usual just copy *.ko files to /lib/modules/ and reboot.

Hope this fix your issues :smile:

 

PS : I also include the broadcom.ko (broadcom PHY driver) needed by some nics. (this module as to be insmod manually)

 

Link : http://xpenology.trantor.be/beta/broadcom.7z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone have a copy of the file linked by Trantor?

 

I somehow missed this response and desperate to get mine working!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this