After Fresh Installation of DSM 6.2.2 system is not connecting to Internet, So its not discovered by find.synology.com


Recommended Posts

Hi.. I have built a custom system to use it for NAS. my build is:

 

CPU + Mobo Combo: Asus Prime J3355i-C Mobo with Intel Celeron J3355 processor

RAM: Adata 4GB DDR3 1600MHz

PSU: Generic 200W

Casing: Cooler Master Elite 110

HDD: 4TB Ironwolf NAS drive

SSD: Adata 128GB

 

Now I tried to install Xpenology on this machine. I used jun's loader 1.04b for DS918+ with default ramdisk. On first boot I get to the screen where system tells me to go to find.synology.com. So I visit that link from other PC and normally find DS918+ and get welcome screen. So I continue and manually install DSM 6.2.2 for DS918+ (DSM_DS918+_24922.pat). After installation finishes system reboots and tell me go to go to find.synology.com and my other PC shows "Registering" countdown screen for 10 min. It never finds Synology DS981+.

So after finishing installation of DSM and system reboot it never connects to Internet.

I tried to use syno and std version of extra.lzma & extra2.lzma for 1.04b loader. but No luck. If I use custom one my system can't even connect to internet in the first run.

I tried to install DSM 6.2 or 6.2.1 but I couldn't. Because it's not allowing me to install other than 6.2.2. I formatted and created bootable usb several times but no luck. It sometimes goes to Restore mode.

 

I assume that its a driver problem of my motherboard Ethernet port. after installation of DSM it can't detect my internet and doesn't get DHCP local IP No.

 

So please tell me what can I do to install Xpenology on my system.

 

Thank you.

Link to post
Share on other sites
10 минут назад, Azimul сказал:

OK.. I understand it is the problem with my Realtek NIC. So how can I reinstall DSM 6.2/6.2.1 as my system is not allowing me to install other than 6.2.2? how to full reset flash drive as well as my system for fresh install?

Rewrite flash drive and format 1 и 2 partitons on hdd.

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Olegin said:

Rewrite flash drive and format 1 и 2 partitons on hdd.

I can rewrite flash drive but how can I format 1 и 2 partitions on HDD? HDDs are installed inside the casing. Do I have to remove and installed on another PC to format? or there is any way format them from bios or xpenology boot?

Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, bearcat said:

@Azimul According to info found on Asus homepages, your board is using a Realtek RTL8111H nic,

and many users in the forum seems to have no problem with that nic and the 918+ edition of DSM 6.2.2 update 3 or update 4

So why 6.2.2 didn't work for me..? (System can't connect to internet, it doesn't show up on "Attached Devices" in Router GUI)

I have successfully installed DSM 6.2.1.

Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Azimul said:

So why 6.2.2 didn't work for me..? (System can't connect to internet, it doesn't show up on "Attached Devices" in Router GUI)

I have successfully installed DSM 6.2.1.

 

A very good question, we just need to get your system going,

and find out exactly how your nic is "presenting itself" and what driver is being loaded while it works.

(as there might be some differences, due to revisions / firmware etc)

 

Do you have any kind of powersaving options in your BIOS, like C1E ?

It could be worth a shot to disable those.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, bearcat said:

Do you have any kind of powersaving options in your BIOS, like C1E ?

It could be worth a shot to disable those.

Ok.. I will check that.. my system is not connected to the monitor at the moment.. so I will check later and report here.. 

1 hour ago, bearcat said:

what driver is being loaded while it works.

How to check that.. as I am running 6.2.1 without an issue.

Link to post
Share on other sites
On 2/10/2020 at 4:32 PM, Azimul said:

I tried to use syno and std version of extra.lzma & extra2.lzma for 1.04b loader. but No luck. If I use custom one my system can't even connect to internet in the first run.

 

7 hours ago, bearcat said:

Great, how did you solve it ?

Well I didn't follow the guide perfectly. Previously I created the flash drive with custom extra.lzma & extra2.lzma without zImage and rd.gz files from DSM 6.2.2... so it couldn't detect my Realtek NIC.

Now I was using 6.2.1 with Jun's loader. I updated my system to 6.2.2 from DSM OS.. during first reboot i manually turn off the system and removed USB Drive. Then I Inserted the USB drive to other PC, mounted partition 2 and copied and replaced just extra.lzma. Then I inserted the USB Drive to Synology system and booted the system. It showed up in my LAN and installed the 6.2.2 update successfully.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
On 2/16/2020 at 12:32 AM, Azimul said:

 

Well I didn't follow the guide perfectly. Previously I created the flash drive with custom extra.lzma & extra2.lzma without zImage and rd.gz files from DSM 6.2.2... so it couldn't detect my Realtek NIC.

Now I was using 6.2.1 with Jun's loader. I updated my system to 6.2.2 from DSM OS.. during first reboot i manually turn off the system and removed USB Drive. Then I Inserted the USB drive to other PC, mounted partition 2 and copied and replaced just extra.lzma. Then I inserted the USB Drive to Synology system and booted the system. It showed up in my LAN and installed the 6.2.2 update successfully.

Which extra.lzma did you use?  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.