Sign in to follow this  
pioneer

Nanoboot 5.0.3.2 in Virtualbox: USB Devices

Recommended Posts

Hi,

 

i have got Nanoboot 5.0.3.2 running in Virtualbox on Linux Mint Mate.

But i cant get USB devices forwarded (with USB filters of virtualbox) to Xpenology.

 

My first tests on virtualized gnobbot worked well, so i think, its a nanoboot problem.

Does anybody have a solution for this? Or an idea?

 

Edit:

found this in /var/log/messages:

 

Aug 24 12:43:04 ds3612 kernel: [ 5295.889187] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71

Aug 24 12:43:04 ds3612 kernel: [ 5296.128400] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71

Aug 24 12:43:04 ds3612 kernel: [ 5296.486404] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71

Aug 24 12:43:04 ds3612 kernel: [ 5296.719534] usb 1-1: device descriptor read/64, error -71

Aug 24 12:43:05 ds3612 kernel: [ 5297.005763] usb 1-1: device descriptor read/8, error 0

Aug 24 12:43:05 ds3612 kernel: [ 5297.124863] usb 1-1: device descriptor read/8, error 0

Aug 24 12:43:05 ds3612 kernel: [ 5297.373171] usb 1-1: device descriptor read/8, error 0

Aug 24 12:43:05 ds3612 kernel: [ 5297.496157] usb 1-1: device descriptor read/8, error 0

Aug 24 12:43:05 ds3612 kernel: [ 5297.598945] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1

 

Edit2:

Hardware:

- ASROCK AM1H-ITX

- AMD Athlon 5350

- 2x 8192MB Crucial Ballistix Sport

- 2x WD Red WD60EFRX

- 1x Transcend TS256GSSD340 SD 256GB

 

regards

pio

Share this post


Link to post
Share on other sites

update:

 

i deinstalled Virtualbox 4.3.14 and reinstalled Virtualbox 4.2.26 and the corresponding extensionpacks.

THIS WORKED :smile:

 

Found that on the virtualbox forum. There is an open bug and they didnt fix it for a year.

 

So this NOT a Nanoboot Problem!!!

Just wanted to let you all know...

 

regards

Pio

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this