seba

Virtualbox and phpVirtualbox on XPEnology

Recommended Posts

DSM has DHCP fixed allocation.

I presume vurtualbox have the same IP: ovs_eth0(up) address in my 1st print screen.

When I access phpvirtualbox in dsm, the address is https://192.168.1.10/phpvirtualbox4dsm/

But inside virtual box, ubuntu VM can't be accessed from main LAN because remote link is generated with 127.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have the extension section in phpvirtualbox (to install additions).

Do you have any idea how to activate it?

 

VBOX.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

May I request some help ?

 

- Xpenology N54L bare metal DS3615XS

- Web station installed (Nginx)

- php 7.0 installed (soap plugin enabled)

 

"An unknown PHP error occurred. This is most likely a syntax error in config.php in phpVirtualBox's folder. The most common errors are an unclosed quote or a missing semicolon in a configuration item that has been entered (e.g. location, username, or password).

Depending on your PHP configuration, navigating directly to config.php in your web browser may display the PHP error message.

If find that this is not the case, or have no idea what this error message means, please raise the issue at https://github.com/phpvirtualbox/phpvirtualbox/issues"

 

/volume2/web/phpvirtualbox4dsm# php -l config.php
No syntax errors detected in config.php

 

 

Edit : Actually it seems I just needed to enable "display_errors" in php 7.0 profile

 

Edited by Orphée

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved the issue.

 

1. install virtualbox (the same version) on desktop

2. created needed VMs

3. mount OS iso, install OS + vboxguestadditions (in Win I changed remote port to 900x and I activated remote settings)

4. power off VMs

5. install virtualbox and phpvirtualbox in DSM (with advanced features)

6. copy VM folders in virtualbox shared folder of DSM

7. launch phpvirtualbox and add copied VM

8. change display (port) and network settings in phpvb (bridged adapter with eth0 name and with all allowed)

9. optional shared foldesrs and virtual disks

10. start VM

11. me happy :D

 

if virtualbox stops sometime, don't touch "run". Doesn't work most of times. Restart DSM.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, 

 

I can't manage to have it working 

 

a3abb0f0c6.jpg

 

Here what i have as packet 

 

And when i click on "phpvirtualbox" i have a 403 error : 

 

11faf0db78.png

 

Did i miss something ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/8/2019 at 6:13 PM, MajorTruEvil said:

I have used the work done by seba to provide vbox on DSM 6.2 with the 4.4.0 kernel.

 

I have compiled it for apollolake only so far and it works.

 

https://github.com/dan-pure/virtualbox4dsm/releases/download/6.0.8-130520.1-k4.4.0/virtualbox4dsm-apollolake-6.0.8-130520.spk

 

I appreciate for your works. I installed VirtualBox successfully but could not launch the app. It stop working right after launching.

 

Could you take a look on log files please.

vbox.log: 

Quote

00:00:00.003241 main     VirtualBox web service 6.0.8 r130520 linux.amd64 (May 13 2019 16:01:09) release log
00:00:00.003247 main     Log opened 2020-02-16T15:05:39.814380000Z
00:00:00.003248 main     Build Type: release
00:00:00.003251 main     OS Product: Linux
00:00:00.003252 main     OS Release: 4.4.59+
00:00:00.003253 main     OS Version: #24922 SMP PREEMPT Mon Aug 19 12:13:37 CST 2019
00:00:00.003293 main     DMI Product Name: DS1019+
00:00:00.003306 main     DMI Product Version: 1.0
00:00:00.003420 main     Host RAM: 7802MB (7.6GB) total, 7039MB (6.8GB) available
00:00:00.003426 main     Executable: /opt/VirtualBox/vboxwebsrv
00:00:00.003427 main     Process ID: 24203
00:00:00.003427 main     Package type: LINUX_64BITS_GENERIC
00:00:00.007771 main     IPC socket path: /tmp/.vbox-root-ipc/ipcd
00:00:00.013950 SQPmp    #### SOAP FAULT: SSL/TLS error [detected]

scripts.log:

Quote

**** Stop at Sun Feb 16 22:19:39 WIB 2020 ****
vbox wol stopping
Stopping VirtualBox WOL service
vbox wol stopping done
vboxinit stopping VM's
/var/packages/virtualbox4dsm/target/scripts/vboxinit.sh: line 58: --nologo: command not found
VM shutdown... Done!
vboxinit stopping done
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxManage)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxManage)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxDDU.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxRT.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxRT.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxXPCOM.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxXPCOM.so)
Stopping VirtualBox kernel modules
vboxpci removed successfully
vboxnetadp removed successfully
vboxnetflt removed successfully
vboxdrv removed successfully
Stopping VirtualBox kernel modules. Done!
**** Stop finished at Sun Feb 16 22:19:40 WIB 2020 ****
**** Start at Sun Feb 16 22:19:40 WIB 2020 ****
Starting VirtualBox kernel modules
Loading driver from: /var/packages/virtualbox4dsm/target/drivers/apollolake/4.4.59+
vboxdrv loaded successfully
vboxnetflt loaded successfully
vboxnetadp loaded successfully
vboxpci loaded successfully
Starting VirtualBox kernel modules. Done!
Starting VirtualBox web service
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxManage)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxManage)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxDDU.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxRT.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxRT.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxXPCOM.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxXPCOM.so)
Starting FAIL!
Starting VirtualBox web service. Done!
vboxinit starting VM's
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxManage)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxManage)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxDDU.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxRT.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxRT.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxXPCOM.so)
/opt/VirtualBox/VBoxManage: /lib/libstdc++.so.6: no version information available (required by /opt/VirtualBox/VBoxXPCOM.so)
vboxinit starting done
vbox wol starting
vbox wol done
**** Start finished at Sun Feb 16 22:19:44 WIB 2020 ****

vboxwolservice.log:

Quote

02/16/2020 18:46:30:INFO:vboxwolservice:Socket opened 0.0.0.0:9
02/16/2020 18:46:30:DEBUG:vboxwolservice:Socket bind complete

 

image.png.31f10f91b9e824bca4db17d182f1c01a.png

vboxwolservice.log scripts.log vbox.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is VirtualBox Beta available for all platforms?

I cannot find it in my DS918+ (apollolake) package manager... 😭

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Arabezar said:

Is VirtualBox Beta available for all platforms?

I cannot find it in my DS918+ (apollolake) package manager... 😭

 

On 8/8/2019 at 6:13 PM, MajorTruEvil said:

I have used the work done by seba to provide vbox on DSM 6.2 with the 4.4.0 kernel.

 

I have compiled it for apollolake only so far and it works.

 

https://github.com/dan-pure/virtualbox4dsm/releases/download/6.0.8-130520.1-k4.4.0/virtualbox4dsm-apollolake-6.0.8-130520.spk

 

Have you ever tried this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, NoeOrion said:

Have you ever tried this?

Not yet. I will definitely try it if there is no other way to install the package from any repository.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already installed and it is working well on DSM 1019+ (I own this one). He builds this package from Seba's source for Apollolake.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I just wanted to know whether VirtualBox for apollolake is available from some repository as in the picture above...

Edited by Arabezar

Share this post


Link to post
Share on other sites

After manual installation it has appeared in the Package list as Beta.

Unfortunately VirtualBox has been installed on the first volume (Volume1).

When moving shared folder virtualbox from the default location (Volume1) for example to Volume3 (SSD in my case), VirtualBox service cannot be started at all. (((

I guess something should be changed in config files.

Is there any way (or life hack) to create virtualbox share from the package above on the other volume than the first without changing config files?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone.
I have an n54l updated to the latest dsm version.
installing the virtualbox.spk package gives me an error and says there is no shared folder.
Can somebody help me?
Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/6/2018 at 13:26, stefauresi said:

 

Finalmente,

es bueno en mis 3617Xs

simplemente cree la carpeta VirtualBoxVMs manualmente antes de ejecutar la instalación

 

Gracias

Do you mean to create a shared folder from the control panel in dsm?
I make the VirtualBoxVMs shared folder and it keeps giving me the error that there is no shared folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/6/2020 at 21:15, moretty said:

¿Te refieres a crear una carpeta compartida desde el panel de control en dsm?
Hago la carpeta compartida VirtualBoxVMs y me sigue dando el error de que no hay carpeta compartida

already solved

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have another problem when I try to add a usb it gives me the following error.
Can somebody help me?

 

xception Object
(
    [message:protected] => Attribute does not exist
    [string:Exception:private] => 
    [code:protected] => 0
    [file:protected] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/lib/vboxServiceWrappers.php
    [line:protected] => 56
    [trace:Exception:private] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [file] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/lib/vboxconnector.php
                    [line] => 3501
                    [function] => __get
                    [class] => VBox_ManagedObject
                    [type] => ->
                    [args] => Array
                        (
                            [0] => portVersion
                        )

                )

            [1] => Array
                (
                    [file] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/lib/vboxconnector.php
                    [line] => 951
                    [function] => remote_hostGetUSBDevices
                    [class] => vboxconnector
                    [type] => ->
                    [args] => Array
                        (
                            [0] => Array
                                (
                                )

                        )

                )

            [2] => Array
                (
                    [file] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/api.php
                    [line] => 316
                    [function] => __call
                    [class] => vboxconnector
                    [type] => ->
                    [args] => Array
                        (
                            [0] => hostGetUSBDevices
                            [1] => Array
                                (
                                    [0] => Array
                                        (
                                        )

                                    [1] => Array
                                        (
                                            [0] => Array
                                                (
                                                    [data] => Array
                                                        (
                                                            [responseData] => Array
                                                                (
                                                                )

                                                        )

                                                    [errors] => Array
                                                        (
                                                        )

                                                    [persist] => Array
                                                        (
                                                        )

                                                    [messages] => Array
                                                        (
                                                        )

                                                )

                                        )

                                )

                        )

                )

        )

    [previous:Exception:private] => 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/14/2020 at 10:24 PM, moretty said:

I have another problem when I try to add a usb it gives me the following error.
Can somebody help me?

 

xception Object
(
    [message:protected] => Attribute does not exist
    [string:Exception:private] => 
    [code:protected] => 0
    [file:protected] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/lib/vboxServiceWrappers.php
    [line:protected] => 56
    [trace:Exception:private] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [file] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/lib/vboxconnector.php
                    [line] => 3501
                    [function] => __get
                    [class] => VBox_ManagedObject
                    [type] => ->
                    [args] => Array
                        (
                            [0] => portVersion
                        )

                )

            [1] => Array
                (
                    [file] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/lib/vboxconnector.php
                    [line] => 951
                    [function] => remote_hostGetUSBDevices
                    [class] => vboxconnector
                    [type] => ->
                    [args] => Array
                        (
                            [0] => Array
                                (
                                )

                        )

                )

            [2] => Array
                (
                    [file] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/api.php
                    [line] => 316
                    [function] => __call
                    [class] => vboxconnector
                    [type] => ->
                    [args] => Array
                        (
                            [0] => hostGetUSBDevices
                            [1] => Array
                                (
                                    [0] => Array
                                        (
                                        )

                                    [1] => Array
                                        (
                                            [0] => Array
                                                (
                                                    [data] => Array
                                                        (
                                                            [responseData] => Array
                                                                (
                                                                )

                                                        )

                                                    [errors] => Array
                                                        (
                                                        )

                                                    [persist] => Array
                                                        (
                                                        )

                                                    [messages] => Array
                                                        (
                                                        )

                                                )

                                        )

                                )

                        )

                )

        )

    [previous:Exception:private] => 

 

With DSM 6.2.3-25426U2   the virtualbox 6.0.8 the USB assignment works correctly, but if you try to use the virtualbox 6.1.4 not works in my case.

 

In my case to  be able to leave running one xpenology nas  the virtualbox 6.0.8 usb  that previously is not working I've removed a hiden folder  on the root folder ".config/VirtualBox

image.thumb.png.898b07453273e40020dd45f77d6c13d1.png

 

Edited by jarugut

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, jarugut said:

 

Con DSM 6.2.3-25426U2 el virtualbox 6.0.8 la asignación USB funciona correctamente, pero si intentas usar el virtualbox 6.1.4 no funciona en mi caso.

 

En mi caso para poder dejar corriendo una xpenology nas el virtualbox 6.0.8 usb que anteriormente no funcionaba eliminé una carpeta oculta en la carpeta raíz ".config / VirtualBox

image.thumb.png.898b07453273e40020dd45f77d6c13d1.png

 

Thanks for the help. I did what you tell me but I am not able to recognize any usb. really what I want is to virtualize volumio and detect the correct dac. If you can think of something I would appreciate it

Edited by moretty

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my case I've uninstalled the phpvirtualbox and virtualbox itself with  all vms of the virtualbox turned off.

I have configured in the web station PHP 7.0 and in the properties of PHP activated the soap

before reinstall the virtualbox be sure that not have any process of virtualbox and make a clean.

then install the virtualbox 6.0.8 without soap option https, only using http (in my case I've activated the wol) and configure the password that you want, later install the phpvirtualbox with the same password.

 

after all this process, I've unplug the usb that I would like to assign to one vm, in the state turn off of the vm I've goes to the settings-usb  in this moment I've plugged again the usb and then appear.

 

That was the process that I've followed in my case.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, jarugut said:

In my case I've uninstalled the phpvirtualbox and virtualbox itself with  all vms of the virtualbox turned off.

I have configured in the web station PHP 7.0 and in the properties of PHP activated the soap

before reinstall the virtualbox be sure that not have any process of virtualbox and make a clean.

then install the virtualbox 6.0.8 without soap option https, only using http (in my case I've activated the wol) and configure the password that you want, later install the phpvirtualbox with the same password.

 

after all this process, I've unplug the usb that I would like to assign to one vm, in the state turn off of the vm I've goes to the settings-usb  in this moment I've plugged again the usb and then appear.

 

That was the process that I've followed in my case.

Thank you. Install 6.0.8 and the usb appears working. The problem is that vm does not work for me, the screen remains blank. Does 6.0.8 work well for you?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, moretty said:

Thank you. Install 6.0.8 and the usb appears working. The problem is that vm does not work for me, the screen remains blank. Does 6.0.8 work well for you?

in my case works perfectly, I have some vms that are always running without issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

i need your help.....

My configuration:

HP N54L Baremetal XPEnology 6.2 - 23739 Update 2

I have tried: Virtualbox 6.1.4 - 6.0.8 - 5.2.16 for x86_64 architecture DSM version 6.2 #23739

php-virtualbox 6.1

PHP 7.0

i always receive this message:

 

Exception Object
(
    [message:protected] => Unable to parse URL ()
    [string:Exception:private] => 
    [code:protected] => 64
    [file:protected] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/api.php
    [line:protected] => 134
    [trace:Exception:private] => Array
        (
        )

    [previous:Exception:private] => 
)

 

What is wrong?

With my DSM version which Virtualbox and phpvirtualbox versions have i to try?

Thanx in advance!

 

Edited by Zippi

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Zippi said:

Hi everyone,

i need your help.....

My configuration:

HP N54L Baremetal XPEnology 6.2 - 23739 Update 2

I have tried: Virtualbox 6.1.4 - 6.0.8 - 5.2.16 for x86_64 architecture DSM version 6.2 #23739

php-virtualbox 6.1

PHP 7.0

i always receive this message:

 

Exception Object
(
    [message:protected] => Unable to parse URL ()
    [string:Exception:private] => 
    [code:protected] => 64
    [file:protected] => /volume1/web/phpvirtualbox4dsm/endpoints/api.php
    [line:protected] => 134
    [trace:Exception:private] => Array
        (
        )

    [previous:Exception:private] => 
)

 

What is wrong?

With my DSM version which Virtualbox and phpvirtualbox versions have i to try?

Thanx in advance!

 


I have one N54L with the last DSM 6.2.3 version, you can use the following link, the version 6.0.8. If you try with my previous indications to Moretty should to work.

https://github.com/seba76/virtualbox4dsm/releases/tag/6.0.8-130520.1

https://github.com/seba76/phpvirtualbox4dsm/releases/tag/6.0-0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jarugut said:


I have one N54L with the last DSM 6.2.3 version, you can use the following link, the version 6.0.8. If you try with my previous indications to Moretty should to work.

https://github.com/seba76/virtualbox4dsm/releases/tag/6.0.8-130520.1

https://github.com/seba76/phpvirtualbox4dsm/releases/tag/6.0-0

 

While I was waiting, I tried the combination Virtualbox 6.0.8 + phpvirtualbox 6.0 and it works!

Thanks anyway for your help @jarugut!
It's all new to me and I've read the whole thread!

I've 6Gb but i only see 3Gb so i must add the fix to the GRUB.CFG file right?

 

Can that be okay:

 

set common_args_3615='disable_mtrr_trim syno_hdd_powerup_seq=0 HddHotplug=0 syno_hw_version=DS3615xs vender_format_version=2 console=ttyS0,115200n8 withefi elevator=elevator quiet syno_port_thaw=1'

 

The file GRUB.CFG is that of the BOOT USB KEY were i've modified VIP,PID, MAC address etc??  Right?

Were i must place the line command? At the beginning? I don't know!

 

To use version DSM 6.2.3 did you have to use a new network card and disable the onboard one? 

 

Virtualbox and phpvirtualbox do they have to go in pairs as versions or has it nothing to do with it?

 

Like : Virtualbox 6.0.8 + phpvirtualbox 6.0

          Virtualbox 6.1.3 + phpvirtualbox 6.1  or not???

 

Sorry for the many questions but I'm glad I managed at least to make it work, now I try it a bit!

Thanx a lot again for your help!!!!!

 

 

Edited by Zippi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.