My Nanoboot got Excution Error


Recommended Posts

I am use N54L, have try Gnoboot and Nanoboot got same problem.

It is the network card problem? but i can see the n54l in Synology Assistant

Also can Install dsm, but it will fail at the last step,Synology Assistant disconnect my n54l.

Who can help me?

Sorry about my bad english.

:: starting syslogd

/etc.defaults/rc.volume: line 247: awk: not found

/etc/rc: line 595: awk: not found

:: Starting services in background

/etc/rc: line 670: sort: not found

/etc/rc.network: line 1340: awk: not found

Starting findhostd in flash_rd…

Starting services in flash_rd…

Running /usr/syno/etc/rc.d/J01httpd.sh…

Starting httpd:80 in flash_rd…

Starting httpd:5000 in flash_rd…

Running /usr/syno/etc/rc.d/J03ssdpd.sh…

/usr/syno/sbin/minissdpd -i eth0

eth0 not RUNNING

Running /usr/syno/etc/rc.d/J03DisableNCQ.sh…

Running /usr/syno/etc/rc.d/J90ADTFancontrol.sh…

Running /usr/syno/etc/rc.d/J98avahi.sh…

Starting nbnsd…

Running /usr/syno/etc/rc.d/J99avahi.sh…

Starting avahi mDNS/DNS-SD Daemon

:: loading module ehci-hcd [OK]

:: loading module ohci-hcd [OK]

:: loading module xhci-hcd [OK]

:: loading module etxhci-hcd [OK]

:: loading module uhci-hcd [OK]

:: loading module usb-storage [OK]

:: loading module usblp [OK]

:: loading module hid [OK]

:: loading module usbhid [OK]

startup demons

Thr Jul 3 13:20:24 UTC 2014

Excution Error

Diskstation login:

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Interestingly, I got this same message this evening.

 

I was having strange problems that I thought would be fixed by a reboot.

After rebooting, my login prompt is (none) login: instead of (MyServerName) login:

it does not respond to keyboard input, including caps lock and numlock (no lights when I type them)

It does not respond on the network.

 

If I reboot and try to "upgrade" and migrate to fix the problem without losing data, I see some of the error messages you are seeing "awk not found.. etc.."

I think the problem is one of two things.

my /tmp is full (But I if /tmp is ram, that can't be it) or a recent installation of ipk coreutiils, which replaced awk provided by synology's busybox install.

 

Problem is that I don't know the default password to login when the xpenology is in install mode.

I tried this link https://wrgms.com/synologys-secret-telnet-password/ but I'm guessing syno figured that was insecure and removed it, because that didn't work.

I really don't want to have to wipe and start over, because of a recent problem with a backup volume, my current backup is incomplete.

 

Any thoughts on how to access the shr raid volume to try to diagnose the problem, or at least backup what is on it? ( Close to 8 Terabytes of videos and newznab/spotweb NZBs )

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...