TubbleTrouble

XPEnology Installing on Ready NAS RN102

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello I am new to the XPEnology Community, I am interested in making use of an existing NAS device,  a Netgear Ready NAS 102

It has a Marvell Armada 370 1.2GHz CPU, and 512MB ram, I have managed to access the serial port provided on the rear of the NAS,

Currently in the process of finding out more about the Marvel Uboot loader, and Nand configuration...

 

U-Boot 2011.12-gec25d27-dirty (Oct 26 2015 - 16:53:05) Marvell version: v2011.12 2014_T2.0p1
06/23/2015 ReadyNAS-102 V2.0

Board: DB-88F6710-BP
SoC:   MV6710 A1
CPU:   Marvell PJ4B v7 UP (Rev 1) LE
       CPU    @ 1200 [MHz]
       L2     @ 600 [MHz]

 

I have had a go at booting Xpenology on the ready nas using uboot,

Marvell>> dhcp
egiga1 wait for link ....... no link (wait 6000 ms)
Marvell>> dhcp
egiga1 wait for link .Done - link up.
BOOTP broadcast 1
DHCP client bound to address 192.168.1.118
Marvell>> setenv serverip 192.168.1.41404
Marvell>> tftp uImage
Using egiga1 device
TFTP from server 192.168.1.104; our IP address is 192.168.1.118
Filename 'uImage'.
Load address: 0x2000000
Loading: *#################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     #################################################################
     ########################################################
done
Bytes transferred = 18937488 (120f690 hex)
Marvell>> bootm $load_addr
## Booting kernel from Legacy Image at 02000000 ...
   Image Name:   Linux kernel
   Created:      2019-01-07  22:38:04 UTC
   Image Type:   ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
   Data Size:    18937424 Bytes = 18.1 MiB
   Load Address: 80008000
   Entry Point:  80008000
   Verifying Checksum ... OK
   Loading Kernel Image ... OK
Starting kernel ...

 

But if I am honest its a big learning curve for me, and would appreciate a push in right direction...

Edited by Polanskiman
Added proper code tags.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.