Ronnie_frown

Painfully slow download speeds!

Recommended Posts

Hello all,

 

i have an old HP DX2400, Intel E7600, 6 GB RAM running LDS3615xs, loader v1.02b, DSM 6.1.4-15217 Update 1.

 

everything is running well except a weird transfer speed issue, I’m running all devices through a Gigabit switch, I’m getting around 60-70 MB/s upload speed to my box which is good enough but on the other hand I’m getting 1-2 MB/s download rate! Switching to my AC WiFi adapter on PC I get 350k!

 

Tried the test with different PC/Laptops and different files with different sizes, reloaded the installation from scratch with a different HDD but no luck. Btw I’m only using a single HDD in this box since I’m still testing for functionality and stability at the moment.

 

My aging DS212j runs at around 30-40 MB/s up and down as it always has so I’m kinda sure it’s not the network or the PCs connected to the box.

 

wondering what could this be, appreciate all the assistance I can get.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a combination of Jun's Loader v1.03b DS3615xs and DSM 6.2-23739 did the trick, full gigabit speeds up and down. not sure what that was but i'm suspecting it was a drivers thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Feels like i'm talking to myself here but i hope someone would take the time to give some feedback.

 

Apparently the above combination was working but i decided to reload the system with new drives and the same config, same problem reoccured, full Gigabit speeds up but with 2 mb down speeds !

 

i tried all possible configs so far, with and without extra.lzma. 

 

1- ethtool eth0 output:

Supported ports: [ TP ]
        Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Full
        Supported pause frame use: No
        Supports auto-negotiation: Yes
        Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Full
        Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
        Advertised auto-negotiation: Yes
        Speed: 1000Mb/s
        Duplex: Full
        Port: Twisted Pair
        PHYAD: 0
        Transceiver: internal
        Auto-negotiation: on
        MDI-X: Unknown
        Supports Wake-on: pumbg
        Wake-on: g
        Current message level: 0x00000033 (51)
                               drv probe ifdown ifup

 

2- dmesg |grep eth0 output:

[   28.057505] eth0: 0xffffc9001170c000, 00:22:64:c0:e5:21, IRQ 18
[   28.085655] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   29.338180] init: dhcp-client (eth0) main process (8745) killed by TERM signal
[   31.091525] r8168: eth0: link up
[   31.091544] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[   32.218219] init: dhcp-client (eth0) main process (9060) killed by TERM signal

 

3- lspci -k | grep 'Kernel driver' output: 

Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: ehci-pci
        Kernel driver in use: pcieport
        Kernel driver in use: pcieport
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: ehci-pci
        Kernel driver in use: lpc_ich
        Kernel driver in use: ahci
        Kernel driver in use: r8168

 

The main box spec sheet says that i'm supposed to have an "Integrated Realtek 8111C-GR GbE Ethernet Controller; Intel PRO/1000 PT Gigabit PCIe Controller" not an r8168

 

Please assist !!!!!

Edited by Polanskiman
Added proper code tags.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.