Brano

QNAP 459 Pro + success

Recommended Posts

Hi.

 

Just wanted to report success with XPEnology on QNAP 459 Pro + (bare metal).

  • Jun's Loader v1.03b DS3615xs
  • DSM 6.2.1-23824 Update 1

Used internal QNAP USB flash for boot ...had it all running within 30 minutes.

 

Thank you for the XPEnology project!!!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Brano said:

Hi.

 

Just wanted to report success with XPEnology on QNAP 459 Pro + (bare metal).

  • Jun's Loader v1.03b DS3615xs
  • DSM 6.2.1-23824 Update 1

Used internal QNAP USB flash for boot ...had it all running within 30 minutes.

 

Thank you for the XPEnology project!!!

You just plugged the DOM into a PC, wrote the synoboot to it? Isn't it only 512MB in size? Did it support all the hardware str8 out of the main loader, or did you have to use the extra.lzma?

Edited by gericb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is what I did.

  1. Copied the synoboot.img on my QNAP share
  2. Logged into QNAP via SSH
  3. Captured USB and MAC info for future reference via. lsusb -v and ifconfig (saved to file to local PC)
  4. Copied the synoboot.img onto the DOM flash which was on /dev/sdx ... confirm location with fdisk -l (synoboot is 50MB and /dev/sdx is 512MB so there's plenty of space)
  5. dd if=/share/public/synoboot.img of=/dev/sdx bs=512
  6. (Did not need to use extra.lzma)
  7. Reboot and interrupted GRUB
  8. Generated SN on the website as described in the installation FAQ on this forum
  9. Entered the pid vid sn mac1 mac2 as described in the installation FAQ on this forum
  10. Continue boot, switch to GUI and install DSM as per Synology normal install

So far everything that I need is working nicely.

 

Things that do not work:

  • Embedded LCD on the QNAP HW ...it was stuck in "Booting" message so I've just disconnected the cable from the display as I really don't needed and did not want the display to burn out eventually. ....just a cosmetic issue, I don't care. You can probably get it working using https://github.com/bkram/qnapdisplay
  • LEDs above each individual HDD ...just a cosmetic issue, don't care

Things that I've not tested and I can't confirm that work:

  • External eSATA ports

 

Edited by Brano
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.