davrichard

DSM 6.x installation on Asrock H97M-ITX

Recommended Posts

Hello,

 

I am currently trying to install DSM 6.x on my Asrock H97M-ITX motherboard.

Here it is the status.

I already try to install 6.1 and 6.2 with different status.

On 6.1 I succeed to start the installation but after the reboot I could not see my NAS.

On 6.2 I failed to start the installation. I think this is because with my BIOS I need to activate UEFI and it seems to not work on 6.2 boot loader.

I tryied with differente version (3615, 3617, 915) with the same issues.

As far as I do not have serial port on my motherboard, I bought a PCIe Serial card to be have to see the kernel boot but I failed to see it.

I booted a live distrib and I saw that the serial port was on ttyS4 so I modified the grub.cfg on my USB stick but not better.

 

Could somebody help me to be able to get the boot process on my serial port ?

Thank you in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

@davrichard when you installed the 6.1, did you manually install the .PAT file, or did you let DSM automagicly download and install?

The auto might have installed the "Latest and Greatest" 6.2.x that might not support your NIC (AR8171).

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 часа назад, davrichard сказал:

On 6.1 I succeed to start the installation but after the reboot I could not see my NAS.

Try to use extra.lzma from this topic:

or new loader 1.04b for 918 with this:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, bearcat said:

@davrichard when you installed the 6.1, did you manually install the .PAT file, or did you let DSM automagicly download and install?

The auto might have installed the "Latest and Greatest" 6.2.x that might not support your NIC (AR8171).

Hi @bearcat , thank you for your answer.

Yes I have installed manually the .PAT file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Olegin said:

Try to use extra.lzma from this topic:

or new loader 1.04b for 918 with this:

 

Ok let me try this this evening. I am not currently at home. I will keep you inform.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally suceed to install my NAS with the new loader 1.04b for 918 as suggested @Olegin and it works like a charm.

Thank you very much for your help guys.

 

David

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.