dan13l

DSM virtual machine not accessible after successful installation

Recommended Posts

Hello, 

 

Due a failure on my system I needed to reinstall my DSM on Vmware 12 Workstation running on Win 2016 Server. The image installed is DS3615xs 6.1 Jun's Mod V1.02-alpha ISO and i installed using the procedure from here https://xpenology.club/setup-xpenology-vmware-workstation-12/ . Everything went well until the end of the procedure. I used Synology asistant which found the IP of the DSM saying not installed. I clicked on install and a webpage opened.  I clicked on the HDD icon on the web page, which downloaded something, then the page was displaying the timer of 10 mins and saying install. 

The VM did rebooted once and came back. Now the machine looks as running but no web page for login. Also the assistant does not find the machine at the IP address which was initially found (DHCP reserved). Also I scanned the network and no IP with DSM host name.  Also I do not know if I can do something from the console to see which services are started.

 

I did the procedure 2 times, I tred everything from the posts below the procedure, I added/removed NICs but no success, any suggestion what to do is welcome.

 

image.thumb.png.71e3b48401fa4d3e9351f62e0b918812.png

 

       

Kind regards,

Daniel

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/18/2018 at 10:29 PM, dan13l said:

 I clicked on the HDD icon on the web page, which downloaded something, then the page was displaying the timer of 10 mins and saying install

 

This might be the problem, maybe you where installing a 6.2.x file ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now