luchuma

Tutorial: Install DSM 6.2 on ESXi 6.7

Recommended Posts

On 6/3/2020 at 9:26 AM, beren said:

hello, is there any alternative link for vm tools? the website on op doesn't work.

 

the correct url to add in "Package Center" is : https://spk.4sag.ru/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

This is just to say a big thank you to @luchuma and @flyride  for providing the great tutorial and the Fixsynoboot !!

 

This allowed me to move my EsXi VMs with RDMs from 6.1 to 6.2 up to 6.2.3 without a problem.

 

Your help is greatly appreciated !

 

Etienne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just acquired a Dell R720 and an R710 and will be installing ESXI on one of them. With this tutorial being older and the fixsynoboot issue, would this tutorial still be valid to follow?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

works on esxi 7 / 6.7 / 6.5

fixsynoboot applies to dsm 6.2.3

e1000e vnic applies to dsm prior 6.2.3

 

why this tuto should not be valid?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I've recently done an install with bootloader 1.04 DSM3615xs_25426. ESXi 6.7 with passthrough 8 port SATA controller. System is mostly working great and I found the tutorial easy to follow. I've applied the FixSynoboot.sh patch.

 

However I don't see any information under 'Info Centre - > General' the page is blank. Anyone have any ideas for a fix?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, markbxp said:

Hi

 

I've recently done an install with bootloader 1.04 DSM3615xs_25426. ESXi 6.7 with passthrough 8 port SATA controller. System is mostly working great and I found the tutorial easy to follow. I've applied the FixSynoboot.sh patch.

 

However I don't see any information under 'Info Centre - > General' the page is blank. Anyone have any ideas for a fix?

 

I had a similar problem, no real rhyme or reason for it.  I found a post with another fellow who found it working mysteriously later.  I finally just did a migration install to reinstall DSM and that fixed it.  Sort of a sledgehammer to pound a nail; I'm sure it was something simple but I couldn't figure it out.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I gather that the OP is not updated regularly But from what I've read it still works with ESXI 7 (free).

I am unclear on what the lasted version of DSM I can use is. 

 

I am new to ESXI and Xpenology so I hope you don't mind newbie questions. 

Thank you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, PopaTim said:

 

This does not work for me either.

 

Xpenology1.jpg

 

Package Center, not chrome...

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, PopaTim said:

 

This does not work for me either.

 

Xpenology1.jpg

image.thumb.png.2c5946f6b39b40de4018675903d0aaee.png

ifits not working its your problem and your isp

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.