DSM 5.x/6.x CPU name & cores infomation Change tool


Recommended Posts

15 hours ago, The Chief said:

Patched script with unbroken compatibility with older DSM versions.

 

What's wrong with mobile view? For me it shows CPU correctly.

 

Thank you!!

 

 

Your action was helpful in situations where I haven't DSM updated yet.

Edited by FOXBI
Edited comment
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
On 4/19/2020 at 5:43 PM, nemesis122 said:

CPU Info  is not working anymore since DSM 

Version: 6.2.3-25423

https://www.synology.com/de-de/releaseNote/DS3615xs#ver_25423

 

Could you help me in this case?

thanks

 

 

On 4/19/2020 at 8:30 PM, ramzes508 said:

Hello! I also have problems with version DSM 6.2.3-25423.

 

On 4/20/2020 at 1:57 PM, yuyuko said:

hello ,I have problem with DSM 6.2.3-25423.
It can't work with DSM 6.2.3,i checked fiels and found DSM6.2.3 changed  format from h.cpu to g.cpu in web style.
hope dev can slove this QAQ.

 

17 hours ago, Flint said:

For 6.2.3 in ch_cpuinfo.sh replace:

string 178:

form

sed -i "s/${dt}.model]);/${dt}.model]);${cpu_info}/g" $BKUP_DIR/admin_center.js

to

sed -i "s/${dt}.model])\}/${dt}.model])\}${cpu_info}/g" $BKUP_DIR/admin_center.js

string 659:

from

dt=h

to

dt=g

This workaroung will fix web view but break backward compatibility of script. Use it only with 6.2.3.

 

How to fix mobile view idk yet...

 

16 hours ago, yuyuko said:

thx,that works OWO
hope ppl there can fix mobile view ~

 

 

 

Today update ^^

 

 

You can download the new ch cpuinfo with new DSM support.

 

 

On 8/17/2018 at 11:41 PM, FOXBI said:

Change Log

 

1. Support DSM 6.2.3-25423 

2. Change of CPU information collection method, Collect using only /proc/cpuinfo.

    Do not use dmidecode(for systems without dmidecode commands ...)

3. Support MultiLanguage(User can modify LANG.txt and apply it)

    Maintaining Korean / English support by default

 

Sample image(by Google trans)

ch_cpuinfo_pol.png.0ebc2dae3332f22c1912c0801ac93b29.png

 

ch_cpuinfo_rus.png.c8c1e8e0af914914d8f2ea23ff2bfc88.png

 

=============================================

 

Download links:

 

ch_cpuinfo ver 2.1.1-r01 - new version update

->  ch_cpuinfo.tar 50 kB · 0 downloads

 

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Hello,

First of all, thank you FOXBI for the update.

On my side I have something strange. When I apply the patch, it doesn't work on the web version (see my screenshot), but weirdly enough, it works on the mobile version.

Any idea why? I tried on my test XPEnology, I even reinstalled it, but the issue remains the same.

Thanks for your help!

 

2020-04-27 20_15_16-Test - Synology DiskStation.png

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Loweack said:

On my side I have something strange. When I apply the patch, it doesn't work on the web version (see my screenshot), but weirdly enough, it works on the mobile version.

Any idea why? I tried on my test XPEnology, I even reinstalled it, but the issue remains the same.

 

4 hours ago, TRTL74 said:

Thanks for the tool and for keeping it working. Unfortunately I've got the same issue.

 

 

Perhaps the information entered through dmidecode is different from the collection method changed this time,

 

so it seems that the reinstallation did not proceed normally.

 

1. go to synology download center

 

2. download .pat file

 

3. decompress .pat file

 

4. decompress hda.tgz file

 

5. decompress hda file

 

6. open folder "usr\syno\synoman\webman\modules\AdminCenter"

 

7. copy overwrite admin_center.js, admin_center.js.gz files to DSM's sam location.

 

8. Delete ch_cpuinfo and related files and folders

 

9. run to ch_cpuinfo

 

10. select 1) fist run 

 

 

Do it and tell the result

Link to post
Share on other sites

@FOXBI

As mention in my post, I did a full fresh install of the pat file (by going to the "Reset" menu and then "Erase all data").

I still have the issue after it.

To be clear, here is what I did :

 

result.jpg

 

EDIT : I did what you told us to do (reapply the 2 files from the pat file, and run the script again), same issue.

root@Test:/usr/syno/synoman/webman/modules/AdminCenter# ls -lrt
total 5692
drwxr-xr-x 4 root root    4096 Apr 14 09:00 images
-rw-r--r-- 1 root root  177420 Apr 14 09:49 style.css
-rw-r--r-- 1 root root   12079 Apr 14 09:49 index.conf
-rw-r--r-- 1 root root   13563 Apr 14 09:49 helptoc.conf
-rw-r--r-- 1 root root   55040 Apr 14 09:49 config
-rw-r--r-- 1 root root 2294967 Apr 14 09:49 admin_center.js
-rw-r--r-- 1 root root   23700 Apr 14 09:49 style.css.gz
-rw-r--r-- 1 root root  455252 Apr 14 09:49 admin_center.js.gz
drwxr-xr-x 2 root root    4096 Apr 28 08:47 modules
-rw-r--r-- 1 root root  472523 Apr 28 08:54 admin_center.js.gz.bak
-rw-r--r-- 1 root root 2294984 Apr 28 08:54 admin_center.js.bak
root@Test:/usr/syno/synoman/webman/modules/AdminCenter# rm -f -r /root/Xpenology_backup/


 

Edited by Loweack
More information
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Loweack said:

Hello,

First of all, thank you FOXBI for the update.

On my side I have something strange. When I apply the patch, it doesn't work on the web version (see my screenshot), but weirdly enough, it works on the mobile version.

Any idea why? I tried on my test XPEnology, I even reinstalled it, but the issue remains the same.

Thanks for your help!

 

2020-04-27 20_15_16-Test - Synology DiskStation.png

 

I have the same issue.

Screenshot.jpg

Edited by smileyworld
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
8 hours ago, FOXBI said:

 

 

 

Perhaps the information entered through dmidecode is different from the collection method changed this time,

 

so it seems that the reinstallation did not proceed normally.

 

1. go to synology download center

 

2. download .pat file

 

3. decompress .pat file

 

4. decompress hda.tgz file

 

5. decompress hda file

 

6. open folder "usr\syno\synoman\webman\modules\AdminCenter"

 

7. copy overwrite admin_center.js, admin_center.js.gz files to DSM's sam location.

 

8. Delete ch_cpuinfo and related files and folders

 

9. run to ch_cpuinfo

 

10. select 1) fist run 

 

 

Do it and tell the result

 

I also tried your "guide" from above, but it didn't work. The output (INTEL Core i3 -4130 undefined) is still the same for the webinterface.   

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
7 hours ago, TRTL74 said:

I'll try. Could you tell me where all related files and folders are?

 

 

This is the file and folder for backup in the place where ch_cpuinfo was executed.

 

ex) ch_cpuinfo, Xpenology_backup 

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Loweack said:

As mention in my post, I did a full fresh install of the pat file (by going to the "Reset" menu and then "Erase all data").

I still have the issue after it.

To be clear, here is what I did :

 

7 hours ago, smileyworld said:

I have the same issue.

 

18 hours ago, TRTL74 said:

Thanks for the tool and for keeping it working. Unfortunately I've got the same issue.

 

I'm so sorry.

 

 

It seems that there was an error in modifying the source while changing the collection method.

 

I am currently looking for the cause. I'll edit it and upload it again

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
On 8/17/2018 at 11:41 PM, FOXBI said:

ch_cpuinfo ver 2.2.1-r01 - new version update(undefined error fixed)

->  ch_cpuinfo.tar 50 kB · 0 downloads

 

 

I'm so sorry....

 

 I didn't know if the keyword to search for was changed in 6.2.3-25423,

(Change ".model]);" to ".model])}")

 

but it was checked and fixed while debugging through error reporting. Thanks!!

 

Thanks @TRTL74, @Loweack, @smileyworld

 

 

for 6.2.3-25423 user who want to refresh

 

Overwrite the two unzipped files

 

admin_center.zip (admin_center.js / admin_center.js.gz)

 

to DSM location

 

/usr/syno/synoman/webman/module/AdminCenter/

Edited by FOXBI
Edited comment
  • Like 1
  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, FOXBI said:

 

I'm so sorry....

 

 I didn't know if the keyword to search for was changed in 6.2.3-25423,

(Change ".model]);" to ".model])}")

 

but it was checked and fixed while debugging through error reporting. Thanks!!

 

Thanks @TRTL74, @Loweack, @smileyworld

 

 

for 6.2.3-25423 user who want to refresh

 

Overwrite the two unzipped files

 

admin_center.zip (admin_center.js / admin_center.js.gz)

 

to DSM location

 

/usr/syno/synoman/webman/module/AdminCenter/

 

Thanks for your effort! Now everything works :P

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, renxpe said:

new patch works great - appreciate all of your work here :)

 

시간 내주셔서 대단히 감사합니다

 

 

I am even more impressed that you have commented in Korean. Thank you. 😀

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.