Polanskiman

User Reported Compatibility Thread for DSM 6.2

Recommended Posts

Loader version and type:  1.03b DS3617xs


DSM version in use (including critical update):  DSM 6.2.1-23824 Update 6

 

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?:  yes, extra.lzma for loader 1.03b_mod ds3617 DSM 6.2.2 v0.5_test

 

Hardware details:
CPU: Intel Xeon 1260 2,4 GHz
Motherboard:  Maximus IV Extreme Z

Onboard SATA: Intel Z68 (working all 6 ports)

Onboard SATA: Marvell 9182 (undetected by DSM)

Onbaord eSATA: JMicron 362 (untested)
NIC:  Intel 82579V and Intel 82583V (Bond works)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.2-24922 Update 5
Using custom modules/ramdisk?: 0.8_syno ds918+ - extra.lzma/extra2.lzma for loader 1.04b_mod ds918+ and replaced zImage and rd.gz from DSM_DS918+_24922.pat to loader.
Hardware details: ASRock J4105-ITX, 4Gb ram. 
LAN: Realtek RTL8111H Gigabit
SATA3: 2x Intel via chipset, 2x ASMedia ASM1061
Comments: clean install, used DSM_DS918+_24922.pat, perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.2-24922 Update 5
Using custom modules/ramdisk?: 0.8_syno ds918+ - extra.lzma/extra2.lzma for loader 1.04b_mod ds918+ and replaced zImage and rd.gz from DSM_DS918+_24922.pat to loader.
Hardware details: ASRock J5005-ITX, 2x8Gb ram. 
LAN: Realtek RTL8111H Gigabit
SATA3: 2x Intel via chipset, 2x ASMedia ASM1061
Comments: clean install, used DSM_DS918+_24922.pat, perfect.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.2-24922 Update 5
Using custom modules/ramdisk?: no
Hardware details: HP MicroServer Gen10 (AMD Opteron X3216 - 32 Go RAM) as ESXi Server 6.7.0 Update 2 (Build 13006603) - Xpenology has VM
LAN: VMXNET3 (auto)
SATA: SATA0:0 : Synoboot.vmdk, SATA 1:0 : first RDM disk, SATA 1:1 : second RDM disk
Comments: clean install, used DSM_DS918+_24922.pat, perfect. VM in BIOS mode mandatory, not EUFI, RDM disk on SATA not scsi. OpenVM Tool installer to better control the VM.

Edited by breizhnology

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use (including critical update): 6.2.2-24922-4
Using custom modules/ramdisk?: no
Hardware details: Biostar A10N-8800E Ver. V6.1 (AMD FX-8800P Carrizo Processor), 4 GB DDR4 2400@2133
LAN: Realtek RTL8111H Gigabit
SATA: 2x via SoC and 4x via Inline 76617D Add-In Card (Marvell 88SE9230 Chipset), S.M.A.R.T is supported for both
Comments: clean install, used DSM_DS918+_24922.pat, perfect, CPU FAN replaced by Noctua 60 mm 3 Pin Fan, GPU clock reduced to minimum

 

 

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use (including critical update): 6.2.2-24922-4
Using custom modules/ramdisk?: no
Hardware details: Fujitsu D3417-B1 w/ Intel Xeon 1220v5, 8 GB DDR4 ECC 2133
LAN: Intel I219-LM Gigabit
SATA: 6x onboard
Comments: clean install, used DSM_DS918+_24922.pat, perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader version and type (918+):  v1.04b

DSM version in use (including critical update): DSM_DS918+_24922.pat

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?: 0.8_syno ds918+

Hardware details:  GA-J1900N-D3V (rev. 1.0) - Intel® Celeron™ J1900, 2 x Realtek® GbE LAN chips (10/100/1000 Mbit), 2x4G SODIMM

 

After the loader is running, the monitor is disabled and does not show the boot process.

Edited by Alexss

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader: 1.03b DS3617xs

DSM : 6.2.2-24922 Update 6

Using the Driver Extension DS3617 extra.lmza v0.5_test and the copied kernel (zImage and rd.gz) from the DSM_DS3617xs_24922.pat to the second partition (partition 1 on OSFmount)

Hardware: Dell Poweredge R510 12-Bay+2 Internal  Baremetal

Processor : 2x Intel Xeon E5620 Quad Core : Westmere Microarchitecture : Nehalem -- 32GB Ram

2GB Flash Drive on internal USB 2.0 bus that appears to be hosted by the HBA card. 

Dell PERC H200 (IT Mode) ~ "LSI 9211" HBA 6Gb/s SAS

Intel PRO/1000 PT Quad Port Gigabit NIC && Intel PRO/1000 Pf Dual Gigabit Fiber Card

Both of the onboard Broadcom NICs are working for me as well.

Must use BIOS, UEFI doesn't work. 

Shutdown/Reboot commands successfully passthrough to the hardware as well, which was something that wasn't working on prior versions for me when I was using the 3615xs on 1.02b

 

I used the Synology Assistant to install the .pat file, as the web interface kept failing. 

I had a previous 6.1 install, but I ended up losing it in trial and error of things not working after I tried to convert to a ESXi Host from Baremetal, which did work, but I was having issues where I was unable to have all 12 of my drives attached at the same time to the VM, and would always show a blank drive tray and one external drive. I decided I would go back, but my previous USB for bare metal kept giving the error that no disks were found upon DSM loading. Thankfully, I was prepared to lose everything and had backed everything up to external drives before tinkering. 

The two internal drives work if you update your syno.conf to support 14 drives. 

Edited by gavinswallom
Further testing proved some more things worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/2/2020 at 2:51 PM, Alexss said:

Loader version and type (918+):  v1.04b

DSM version in use (including critical update): DSM_DS918+_24922.pat

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?: 0.8_syno ds918+

Hardware details:  GA-J1900N-D3V (rev. 1.0) - Intel® Celeron™ J1900, 2 x Realtek® GbE LAN chips (10/100/1000 Mbit), 2x4G SODIMM

 

After the loader is running, the monitor is disabled and does not show the boot process.

Your's have the hw accelerated transcode working?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.2-24922 Update 6
Using custom modules/ramdisk?: 0.8_syno ds918+ - extra.lzma/extra2.lzma for loader 1.04b_mod ds918+ and replaced zImage and rd.gz from DSM_DS918+_24922.pat to loader.
Hardware details: Gigabyte GA-J4105N-H, 1x4Gb DDR4 ram, Raid 0 2x2TB Seagate Ironwolf Harddisk.
LAN: Realtek RTL8111 Gigabit
SATA3: 2x Intel chipset
Comments: clean install, used DSM_DS918+_24922.pat, working great, no issue so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader version and type (918+):  1.04b DS918+

DSM version in use (including critical update):  DSM 6.2.3-25423

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?:  None

Hardware details:  Motherboard:  ASRock J4105-ITX

Comments: A clean baremetal install of 6.2.3 installs on this motherboard and supports the RealTek NIC

 

Gemini Lake i915 drivers and firmware will need to be added in order to transcode

NVMe cache support requires an updated patch

Edited by flyride

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader version and type (918+):  v1.04b

DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.2-24922 Update 6

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?: 0.8_syno ds918+

Hardware details: ASRock J5005-ITX Mini ITX, 2 x 8Gb RAM Kingston SODIMM DDR4-2400 8192MB, KVR24S17S8/8
(16Gb total visible by DSM)

Comments: QC works with valid S/N and MAC

Edited by Bellatron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type:  Jun 1.03b (DS3615xs)

DSM version in use (including critical update):  6.2.3-25423

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?:  No

Hardware details:  Motherboard:  ASRock Q1900-ITX;  NIC:  Realtek 8111GR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type:  Jun 1.03b (DS3615xs)

DSM version in use (including critical update):  6.2.3-25426

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?:  No

Hardware details:  Motherboard:  ASRock Q1900-ITX;  NIC:  Realtek 8111GR

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use: DSM 6.2.3-25426
Using custom modules/ramdisk?: extra918plus_v0.10, - extra.lzma/extra2.lzma for loader 1.04b_mod ds918+ and replaced zImage and rd.gz from DSM_DS918+_25426.pat to loader.
Hardware details: ASRock J4105-ITX, 4Gb ram. 
LAN: Realtek RTL8111H Gigabit
SATA3: 2x Intel via chipset, 2x ASMedia ASM1061
Comments: clean install, used DSM_DS918+_25426.pat. (Firstly I tried to update "DSM 6.2.2-24922 Update 6". I have got some issue. A message from installer, corrupted file..., Some malfunction and error message from different apps by keeped config files. A volume crash. I decided to take a clean install, it was right choice. Works nicely now!)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use: DSM 6.2.3-25426
Using custom modules/ramdisk?: IG-88's extra driver v0.11
Hardware details: ASRock B75m R2.0, G2020
LAN: Realtek RTL8111E Gigabit(onboard), Realtek RTL8111H Gigabit(PCI-E), 
Comments: both nic NOT work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: jun's loader 1.03b DS3615xs

DSM version in use (including critical update): attempted upgrade to 6.2.2 or above but failed, used to work on 6.0.2-8451 flawlessly with the exact same hardware

Using custom modules/ramdisk? If yes which one?: extra.lzma for loader 1.03b_mod ds3615 DSM 6.2.2 v0.5_test

 

Hardware details:

Motherboard: Gigabyte GA-Z270M-D3H

NIC1: Intel GbE LAN chip (10/100/1000 Mbit) (On Board, should be Intel I219-V but not 100% sure since it's not mentioned except on Amazon)

NIC2: Cisco N12075 Broadcom BCM95709A0906G PCIe 4-port Gigabit Ethernet Network Card (4-port PCIE NIC)
(Broadcom BCM5709C chip)

RAM: 32GB DDR-4 2400

SATA Controller: ASM-1061 2 Port SATA Controller

 

Comments:

Both NIC don't work as I could not find the NAS from Synology Assistant. The exact same hardware used to work flawlessly on DSM 6.0.2-8451.

Upgrade failed, fallback to DSM6.0.2-8451

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type 1.03b / DS3617xs

DSM version in use : DSM 6.2.3 25426

Using custom modules/ramdisk? Extra.lzma 0.10

Hardware details : HP MicroServer Gen8 G1610T with onboard NIC and PCIe LSI 9211-8i raid card in IT mode (would works perfectly with onboard mini-sas controller)

WORKS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader: Jun's Loader v1.04b for DSM 6.2 + Extra LZMA 0.13.3

DSM: DSM DSM 6.2.3-25426 - DS918+

 

Bare Metal

Chassis: Silverstone RM212 2HE

Motherboard: Supermicro X10SDV-2C-TP4F SoC

RAM: 2x 8GB Kingston HyperX Fury DDR4 HX424C15FB2/8 RAM 8GB

Integrated NIC: 2x Gb LAN (Intel I210)

Integrated NIC: 2x 10Gb LAN (Intel X552, SoC)

HBA: LSI IT Mode flashed DELL PERC H310

HDDs SAS: 3x 10TB Seagate Exos X10

SDD SATA: 1x 120GB Sandisk Ultra (SATA)

SDD SATA: 1x 750GB Cruicial MX300 (SATA)

 

working, just had real trouble to activate the 10G ixgbe interfaces

("dmesg | grep ixgbe" gives you the info about the eth)

 

=> my workaround was to manually enable eth3

==> ifconfig eth3 up

=> then by WebGUI set to DHCP and make default gateway

==> in CLI find the settings " /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth3 " and copy the file to /usr/local/etc/rc.d/

=> since i'm using the S99mount.sh script, i siply added following lines after start

cp /usr/local/etc/rc.d/ifcfg-eth3 /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth3
/etc/rc.network restart

 

working fine now

Edited by snoopy78
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader version and type: 1.04b DS918+  (UEFI)
DSM version in use: DSM 6.2.3-25426
Hardware details: Chinese Motherboard from Aliexpress -  Machinist x99z v102 + Xeon 2630Lv3 (8 cores/16 threads)

RAM: DDR4 16GB (2*8GB) G.Skill F4-3200C16D-16GTZSW 
LAN: On board Realtek RTL8168C

SATA3: 6 x SATA 3.0 Onboard

 

Everything Works OK! 

Edited by romank1980

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: 1.04b DS918+
DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.3-25426
Using custom modules/ramdisk?: extra.lzma/extra2.lzma for loader 1.04b_mod ds918+ and nvme cache patch (modded .so file)
Hardware details: odroid h2+ (celeron j4115), 8Gb ram, nvme cache is working
LAN: 2xRealtek 8125b

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Loader version and type: 3615xs:

DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.3-25426

Using custom modules/ramdisk?: No

Hardware details :

Using KVM on Ubuntu 20.04 LTS.

Motherboard: ASUS A320M-K AM4 mATX AMD

 

Everything Works OK! Thank you very much. Great job !

 

 

ControlPanel from 2020-07-17 18-15-40.png

Edited by Giml

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Outcome of the update: SUCCESSFUL

- DSM version prior update:   DSM 6.2.3-25426 Update 2

- Loader version and model: Jun's Loader v1.04b - D918+

- Using custom extra.lzma: NO

- Installation type: BAREMETAL - Asus E5 Gaming Pro

- Additional comments: (Fresh install)

 

 

 

- Outcome of the update: SUCCESSFUL

- DSM version prior update:   DSM 6.2.3-25426 Update 2

- Loader version and model: Jun's Loader v1.04b - D918+

- Using custom extra.lzma: NO

- Installation type: BAREMETAL - Asrock J4105M

- Additional comments: (Fresh install), LAN  100% working Out of BOX (Realtech)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: Jun's Loader v.1.03b for 3615xs:

DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.3-25426

Using custom modules/ramdisk?: No

Hardware details: HP DC6300 SFF, Intel Core I3 3220 @3.30Ghz, 4GB Ram DRR3 and 4TB HDD SATA
LAN: Intel 82579LM GbE

Comments: This computer Fails to boot on Jun's Loader V. 1.03b (UEFI no network / MBR don't boot) this issue was solved using a secondary usb stick to boot E2B and this USB stick boots the loader on the "primary" usb stick.

 

WORKS FINE!!!

Captura.PNG

WhatsApp Image 2020-08-03 at 5.50.10 PM.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loader version and type: Jun's Loader v.1.04b for 918+:

DSM version in use (including critical update): DSM 6.2.3-25426 Update 2

Using custom modules/ramdisk?: No

Hardware details: Intel NUC6CAYS - 2 X 4GB Kingston - 2TB Samsung and USB 3 WD Mybook
LAN: Realtek 8111HN

Comments: Using as a backup target for my main 1815+. The in built WiFi is not currently working or the internal SD Card slot. Not sure if the additional drivers available would work, might try later.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.